DEPREM BÖLGESİNDEN ERGENE’YE 74 HANE 333 KİŞİ YERLEŞTİ

DEPREM BÖLGESİNDEN ERGENE’YE 74 HANE 333 KİŞİ YERLEŞTİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Tekirdağ Ergene'ye 333 kişi yerleşti.

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeyi terk ederek yakınlarının yanına yerleşen afetzedelerden bazıları ülkenin tüm şehirlerine oluğu gibi Tekirdağ Ergene'ye de geldi.

Ergene Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ergene Sosyal Hizmetler Müdürlüğü birimlerinden oluşturulan ekiplerce 6 Şubat 2023 Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında Ergene’ye yerleşen ve ilçenin çeşitli mahallelerinde ikamet eden toplam 74 hanede bulunan 333 kişi ziyaret edilerek adres tespitleri yapıldı. Ekipler, depremzede ailelerin taleplerini de yerinde dinledi. 

300 ADET SOBA TEDARİK EDİLDİ

Ergene Kaymakamlığı tarafından hayırsever işadamları, sanayiciler ve vatandaşlar tarafından tedarik edilen toplam 300 adet soba, 5 bin adet ısıtıcı, 80 adet jeneratör, 30 adet mutfak tüpü, 60 koli çocuk bezi, 1 TIR oyuncak, 2 TIR su, 3 adet mobil mutfak, 4 TIR gıda malzemesi, 1 TIR hijyen malzemesi, 2 milyon TL değerinde tıbbi malzeme, 1 TIR kışlık kıyafet, 1 TIR yorgan ve battaniyenin afetzedelere teslim edilmek üzere deprem bölgesine gönderildiği de kaydedildi. Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada ise afet bölgesinden Tekirdağ’a gelen depremzedelerin toplam sayısının 9 bin 194’e ulaştığı kaydedildi.



TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

ERGENE’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI

ÇORLUSPOR 1947’DE YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI YAPTI

BARİYERLERE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI