Gündem

Gündem Haberleri

DEMEK Kİ BOŞ KONUŞMAMIŞIZ!

DEMEK Kİ BOŞ KONUŞMAMIŞIZ!

AK Parti`nin geçen dönem Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Turgut İleri, Belediye`deki ruhsat yolsuzluğu ve dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak açtığı ağzını yumdu gözünü!

31 Martta görevi sona eren AK Parti eski Meclis Üyeleri`nden Turgut İleri, Çerkezköy Belediyesi`nde patlayan `Dolandırıcılık` olayı ile ilgili çok sert tepki gösterdi. İleri, "Biz durduğumuz yerde insanlara iftira atmak için mi o kadar konuştuk. Bugün bizim uyarılarımızın boş olmadığı çıktı" diye konuştu.

KAFAMIZI KARIŞTIRAN HİÇ BİRŞEYE CEVAP VERİLMEDİ

2014-2019 yılı 31 Mart`a kadar Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği yapan AK Partili Turgut İleri, yaklaşık 15 gün önce patlak veren Çerkezköy Belediyesi`ndeki dolandırıcılık olayının ardından Trakya Flaş Haber`e çarpıcı açıklamalarda bulundu. İleri, 31 Mart seçimleri öncesinde birkaç kez yaptığı açıklamalarla gündeme oturmuş, Çerkezköy Belediyesi`ndeki alımlarla ilgili ilginç faturalar hakkında açıklamalarda bulunmuştu. İleri, "Biz kamuoyu ile paylaştığımız bilgileri öncesinde belediye başkanı ile de paylaştık. Belediye Meclisi`nde de dile getirdik. Ancak, fazla bir yetkimiz olmadığı için ve muhalefet partisinden olduğumuz için yaptırım gücümüz olmadı, sözümüzü dinletemedik. Kafa karıştıran hiçbir sorumuza cevap verilmedi. Son çare kamuoyu ile paylaşmak oldu."ifadelerini kullandı.

YANDAŞLARA KESİLEN FATURALARI KİMSE SORMADI

31 Mart tarihine kadar Belediye Meclis Üyeliği yapan Turgut İleri, 2019 yılı için Belediye Meclisi Denetim Komisyonu`nda görev alırken gördükleri faturaları daha önce aktarırken, şunları kaydetti: "Hatırlarsınız, birkaç defa size açıklamalar yaptık. Trakya Flaş Haber Gazetesi`nden başka hiç kimse bunları yazmadı. Oysa tüm kamuoyu bunları bilmeliydi. Doğrudan teminlerdeki hesapsızlığı, kayırmacılığı dile getirdik. Yandaşlara yaptırılan işler, kestirilen faturalar ve bugün bazı meclis üyesi olan kişilerin şirketlerine üst üste kesilen faturaları sorduk. Bunları tekrar anlatmama gerek yok. Kamuoyu zaten biliyor. 70 bin 70 bin kesilen faturalar. 200 bin TL`nin üzerinde işler `böl parçala` doğrudan temin yoluyla istediğine ver. Yaprak süpürme faturalarını da hatırlarsınız. Sonradan öğreniyoruz ki Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü`nde 66 personel çalışmasına rağmen, 59 bin TL, 59 bin TL peş peşe ödemeler yapılarak, park ve bahçelerin yaprakları süpürtülmüş. O kadar personele rağmen dışarıya işler yaptırılmış. Tabii bunların hesabını kimse sormadığı için bugün belediyenin nasıl yönetildiği de ortaya çıkıyor. Bir de biz bütün yılları elbette göremedik. Son dönem denetim komisyonundaydım biliyorsunuz. 2017`de ya da daha önce aynı çiçekçiye ne kadar fatura ödenmiş bilmiyorum. Benim gördüklerim onlardı, görmediklerim de var mı? Bilmiyorum."

BİZE İNANMADILAR ŞİMDİ ÇIKTI!

Belediye`de üç memurun yüz binlerce lirayı nasıl belediyenin kasasına girmesini önlediğini hala anlamadığını vurgulayan Turgut, "Biz görevimiz gereği çıkıp konuştuk. Herkes bizi seçim zamanı konuşuyor sandı. Oysa, bizim görevimiz vardı. Denetim Komisyonu`ndaydım. 2018`in faturalarını, ödemelerini CHP`li meclis üyeleriyle birlikte inceledik. 31 Mart`ta da görevimiz bitti. Görevimiz bitmeden önce insanları uyarmak benim görevimdi ben onu yaptım. Şimdi vicdanen müsterihim. Artık herkes o gün söylediklerimizin boşuna olmadığını anlamıştır."dedi.

BAŞKAN KENDİNİ AVUTUYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın olaydan birinci derecede sorumlu olduğunu savunan İleri, "Sayın Başkan belediyeyi yönetmekle, tahsilatı yapmakla, çalışanları çalıştırmak ve denetlemekle görevlidir. Sorumluluğunu hiçbir yere yıkamaz. Bakıyorum bugüne kadar yaptığı açıklamalarda, kendisiyle çelişiyor. Bir kere dahi `ben nasıl belediye başkanlığı yapmışım ki üç memur iki yıl boyunca belediyeyi dolandırmış fark edememişim` diye sormuyor. Suçu dışarıdan birilerine yıkmaya çalışıyor. Çerkezköy halkının ve kamuoyunun bunlara inandığını düşünmüyorum. Başkan kendi kendini avutuyor." dedi.

KENDİ ADIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

AK Parti`nin eski Meclis Üyesi Turgut İleri sözlerini şöyle tamamladı: " Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın yönetimine muhalefet eden tek gazete oldunuz. Bugün ortaya çıkan bu dolandırıcılık ve yolsuzluk olaylarının ortaya çıkmasında büyük emeğiniz var. Sizin sürekli üzerinde durmanız, yanlışları dile getirmeniz, daha fazla bu yönetimin bu şekilde belediyeyi yönetemeyeceğini anlamasına sebep olmuştur. Bu gayretlerinizden ötürü, size teşekkür ediyorum."

 

 



Anahtar Kelimeler:

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR

EMEKLİ MAAŞINI ATM’DE UNUTTU

TEKİRDAĞ’DA PLATONİK AŞK DEHŞETİ: 1 ÖLÜ, BİRİ POLİS 4 YARALI

POLİS EKİPLERİNCE ÖĞRENCİLERE NARKO GENÇLİK EĞİTİMİ