CUMA NAMAZI ENYAKIN CAMİDE KILINACAK

CUMA NAMAZI ENYAKIN CAMİDE KILINACAK

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yarınki cuma namazını kılacak vatandaşların en yakın camiye gitmeleri hususunda İl Pandemi Kurulu kararı bildirildi.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yılbaşı tatilinde üç gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasında, cuma namazıyla ilgili İl Pandemi Kurulu`ndan önemli karar alındı. Pandemi Kurulu, cuma namazına gidilebileceğini belirtirken, en yakın caminin seçilmesi gerektiği kaydedildi.

Tekirdağ Valiliği`nden yapılan açıklamada İl Pandemi Kurulu`nun yılbaşı öncesi aldığı yeni kararlar bildirildi. Açıklamada,  "Bu amaçla hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının önümüzdeki hafta için yılbaşı akşamını da kapsayacak şekilde 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00?den 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00?e kadar uygulanması kararlaştırılmıştır."denildi.

YABANCI TURİSTLERE DE KISITLAMA GETİRİLDİ

Kısıtlama süresince alınan yeni tedbir ve kararların bildirildiği açıklamada, şunlara yer verildi: "İçişleri Bakanlığı?nın 29.12.2020 tarih ve 21654 sayılı Genelgesine istinaden İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca 30.12.2020 günü saat: 15.00?da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM başkanlığında olağanüstü toplanmıştır. Bu çerçevede 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00?den 1 Ocak 2021 Cuma günü saat 10.00?a kadar? İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından ilçe merkezlerinde simgesel özellikleri bulunan, şehirlerle özdeşleşen veya kutlama/toplanma alanı olarak bilinen cadde, bulvar veya meydanlar belirlenecek, buralara yabancı turistler de dahil olmak üzere tüm girişler sınırlandırılacaktır. Sınırlamalara ilişkin kamuoyu bilgilendirmeleri zamanında yapılacak ve sınırlama getirilen süre boyunca bu yerlere kişilerin girişini engelleyecek şekilde fiziki güvenlik tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.

Belirtilen cadde, bulvar veya meydanlarda sınırlama getirilen süre boyunca kişilerin (yabancı turistler de dahil) bir araya gelebilecekleri etkinliklere kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

NAMAZA GİDERKEN ARAÇ KULLANILMAYACAK

Yılbaşı nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak ilk uygulaması 1-3 Ocak tarihlerinde olacak şekilde, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı günlerde (kısıtlamanın tam gün olarak uygulandığı); sadece çiçek satışı yapan işyerleri 10.00 17.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabileceklerdir. 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00?de başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00?de tamamlanacak şekilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında 1 Ocak 2021 tarihinde Cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlarımız; Araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye gidip gelebileceklerdir.

Yukarıda alınan karar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195`inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması;  İşbu kararlar oy birliği ile alınmıştır."

 



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM