Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Performans Değerlendirme ve Yönetimi Eğitimi düzenledi. Programa, eğitmen Baybars Erdoğan, konuşmacı olarak katıldı.
Pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen ÇTSO’daki eğitimler, kısıtlamaların esnemesi ile birlikte yüz yüze eğitime döndü. Yüz yüze eğitimlerine de başlayan ÇTSO’da, üyelerin de katılımıyla Performans Değerlendirme ve Yönetimi eğitimini gerçekleştirdi. 30 yılı aşkın süredir iş hayatında önemli pozisyonlarda görev alan eğitmen Baybars Erdoğan, Performans Yönetiminin Modern İnsan Kaynakları Yönetimindeki Önemi, Amaçları ve Kullanım Alanları, Yöneticilerin etkinliği açısından Performans Yönetimi, Performans Değerlendirme Yöntemleri/Yaklaşımları, Yetkinliklere Dayalı Performans Değerlendirme, Hedeflerle Değerlendirme, Performans Yönetimi uygulamalarında karşılaşılan başlıca sorunlar gibi birçok konuda katılımcıları bilgilendirdi.
“PERFORMANS YÖNETİM SÜRECİ 3 AŞAMADAN OLUŞMAKTADIR”
Performans yönetim sürecini değerlendiren Erdoğan, şunları anlattı: “Performans değerlendirme çalışanın performansını yetkinlik, hedef ve diğer veriler tarafından ölçümlemesini sağlar. Performans yönetimi ise daha çok ölçümlenen verilerin kullanılmasını hedefler. Performans değerlendirme daha çok insan kaynakları çalışanlarının sorumluluğunda yönetilir. Performans yönetimi, şirketin kaynakları, finansal yapısı, çalışanları gibi şirket bileşenlerinin tümünden hep daha iyi bir sonuç elde etmek için kullanılan araçlardan biridir. Performans yönetim süreci 3 aşamadan oluşmaktadır. Performansın Planlanması; Dönem başında belirlenen yönetici ile çalışan arasında gerçekleşen hedef belirleme süreçleridir. Performans Yöntemlerinin Seçimi; Performansın ölçümlenmesi için gerekli kriterlerin belirlenmesi. Ölçümleme; Performansın belirlenen kriterler ile ölçümlenmesi süreçleridir.”
360 DERECE PERFORMANS
360 derece performans değerlendirmenin her sene en az bir kere yapılması gerektiğini ifade deden Erdoğan, “360 derece performans değerlendirme, çalışan değerlendirmesinin yöneticileri, astları, ekip arkadaşları, iç-dış müşterileri, kendisi gibi kaynaklardan veriler toplaması ile oluşmaktadır. Bir işletmenin veriminin belirlenmesi ve artırılması konusunda temel faktör, işletmede çalışan kişilerdir. 360 derece performans değerlendirme genellikle orta ve üst düzey çalışanlar için kullanılır. 360 derece performans değerlendirmesi, her şirketin yılda en az bir kere yapması gereken bir sistemdir.” diye konuştu.
Erdoğan’ın katılımcılardan gelen soruları da yanıtlamasının ardından program son buldu.