Tarih: 27.12.2022 14:51

ÇTSO'DA 2 MİLYON TL’LİK DESTEK PROGRAMI ANLATILDI

Facebook Twitter Linked-in

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) Gelişim Destek Programı bilgilendirme toplantısı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Konferans Salonunda gerçekleşti. KOSGEB’in 2 milyon TL’yi bulan destek programları anlatıldı. 

KOBİ Gelişim Destek Programı bilgilendirme toplantısı ÇTSO Konferans Salonunda gerçekleşti. Programa KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Ceyhan Bahadır Karataş, KOBİ Uzman Yardımcısı İsmail Taha Çeykel ve ÇTSO üyeleri katıldı. Toplantıda Gelişim Destek Programı 2022 Yılı Proje Teklif Çağrıları anlatıldı. KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması temalı, toplam destek üst limiti dijitalleşme temalı çağrılarda 2 milyon TL, rekabetçiliğin ve verimliliğin arttırılmasına yönelik olan çağrıda ise 1 milyon 500 bin milyon TL’yi bulduğu ifade edildi.

Toplantıda sunumu gerçekleştiren KOBİ Uzman Yardımcısı İsmail Taha Çeykel, programında amaç ve hedeflerinden bahsetti. Çeykel, “Amaç ve gerekçe Ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi, amacıyla hazırlayacakları projelerin desteklenmesidir” dedi.

KOBİ Uzman Yardımcısı İsmail Taha Çeykel konuşmasının devamında şunları kaydetti:

İMALAT SEKTÖRÜ

“İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanmaları halinde imalat hızı ve verimliliklerinde önemli iyileştirmeler sağlayabilmektedir. Sanayide dijital dönüşümün Türkiye’de başarıyla gerçekleştirilmesi, bu konuda yetkin teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin varlığına bağlıdır. 2022 – 01 sayılı Proje Teklif Çağrısının genel amacı, ‘Yerli ve yetkin dijital teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterinigenişletmek’tir. Akıllı dijital teknolojilerin imalat sanayi sektöründe yaygınlaşması için bu teknolojilerin ‘erişilebilir’ hale getirilmesi stratejik müdahale alanı olarak belirlenmiştir. Akıllı dijital teknolojiler geliştirme alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerin mevcut portföylerinde bulunan ürün / yazılımlarında tasarımsal iyileştirme, kullanım alanını genişletme, farklı teknolojilere entegrasyon, sektörel ihtiyaçlara uyarlama, modül ekleme, işlev optimizasyonu vb. iyileştirmeler yapmaları ve / veya geliştirmiş oldukları ürün / yazılımları ticarileştirmeleri KOSGEB tarafından desteklenecek ve bu şekilde; sanayi sektörümüz yetkin teknoloji tedarikçisi KOBİ’ler aracılığıyla bu teknolojilere erişebilecektir.

DİJİTAL TEKNOLOJİLER

İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanmaları halinde üretim hızlarını, etkinliklerini ve verimliliklerini iyileştirebilmektedir. 2022 – 02 sayılı Proje Teklif Çağrısının genel amacı, ‘İmalat sanayi KOBİ’lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırdı. İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, ‘Uygun Proje Konuları’ bölümünde belirtilen imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek için proje sunabilecektir.

REKABET GÜCÜ VE VERİMLİLİĞİ ARTTIRILMASI

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz açısından özellikle sanayi sektöründe gerçekleşecek verimlilik kazanımları sürdürülebilir büyüme açısından başat bir rol üstlenmektedir. On Birinci Kalkınma Planının, üretim ve verimlilik odağı doğrultusunda, İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması suretiyle katma değerli üretim yapısına geçiş Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Bu doğrultuda, İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması proje teklif çağrısı ile imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin modern teknolojiler ve iş modelleriyle çalışma kapasitelerinin geliştirilmesi, verimliliklerinin artırılması, ürün ve üretim süreçlerinin kalite standartlarına uygun hale getirilmesi ile imalat sanayi KOBİ’lerinin ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Çağrı kapsamında imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeler rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması” genel teması ile ilişkilendirilen aşağıdaki konulardan birini içeren proje sunabilecektir.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —