ÇTSO MECLİSİ DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK ADASI’NDA TOPLANDI

ÇTSO MECLİSİ DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK ADASI’NDA TOPLANDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Kasım Ayı Meclisi, Demokrasi ve Özgürlük Adası’nda gerçekleştirildi. Toplantının ardından Meclis Üyeleri, Ada’daki müze ve tarihi mekanları gezdi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Demokrasi ve Özgürlük Adası’nda gerçekleştirildi. Ada’da yapılan toplantının ardından ÇTSO Meclis Üyeleri, Ada’daki Adnan Menderes müzesi ve tarihi mekanları gezdi.

Bu ay ÇTSO Meclisi 1960 darbesinin ardından yargılamaların yapıldığı ve rahmetli başbakanlardan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun hazin bir şekilde idam edildiği halk arasında ‘Yaslı Ada’ olarak da adlandırılan ‘Yassı Ada’ yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlük adasında gerçekleştirildi. TOBB’un projesi kapsamında Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki Katre Islant Hotel’in toplantı salonunda gerçekleştirilen Meclis’te simit, pağoça ve açma fiyatı yeniden belirlendi. Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, yoklama ve açılışın ardından ekim ayı gelir-gider bütçesini ilk olarak görüşmeye açtı.

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

ÇTSO Meclisi’nde, ekim ayı gelir-gider bütçesi görüşülerek karara bağlandıktan sonra fırıncıların talebi üzerine simit, pağoça ve açma fiyatlarına zam konusu görüşüldü. Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan un, susam, yağ fiyatlarını artığına dikkat çekerek, fırıncıların zam talebini meclis üyeleriyle paylaştı. Yapılan değerlendirmenin ardından, daha önce 2 TL’ye satılan 90’ar gram olan simit, poğaça ve açmanın gramajı 10 gram artırılırken, fiyatına da yüzde 25 zam yapılarak, 2, 5 TL’ye yükseltilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Meclis’te Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, geçen ay gerçekleştirilen Endüstriyel Fuarı 2021 (ÇEF) ile ilgili bir bilgilendirme konuşması yaptı. Meclis üyelerine yönelik yapılan bu bilgilendirmenin ardından diğer gündem maddeleri de görüşülerek karara bağlandı. Daha sonra Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan meclis üyelerinin dilek ve temennilerini alarak toplantıyı sona erdirdi. Toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantının ardından meclis üyeleri ve katılımcılar, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nı gezdi. Ada bulunan müzeler, tarihi ve tescilli yapılar ziyaret edildi.



KIRKLARELİ’DE 2024 YILI EYLÜL AYI İHRACATI, 2024 YILI AĞUSTOS AYINA GÖRE YÜZDE 27,59 AZALDI

AHMET ÇETİN: SU SORUNU İÇİN KOMİSYONLAR KURULACAK

VALİ SOYTÜRK’TEN ÇTSO’YA ZİYARET

TEKİRDAĞ ODA VE BORSALARI MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISI ÇORLU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇTSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ