ÇTSO MECLİS ÜYELERİ DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK ADASINDA MÜZE VE TARİHİ MEKANLARI GEZDİ

ÇTSO MECLİS ÜYELERİ DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK ADASINDA MÜZE VE TARİHİ MEKANLARI GEZDİ

Kasım Ayı Meclisi’ni Demokrasi ve Özgürlük Adası’nda yapan ÇTSO Meclis Üyeleri, daha sonra buradaki müze ve tarihi yerleri gezdi. İşte o mekanlardan fotoğraf ve bilgiler…

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Demokrasi ve Özgürlük Adası’nda gerçekleştirildi. Ada’da yapılan toplantının ardından ÇTSO Meclis Üyeleri, Adnan Menderes müzesi ve tarihi mekanları gezdi.

1960 darbesinin ardından yargılamaların yapıldığı ve rahmetli başbakanlardan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun hazin bir şekilde idam edildiği halk arasında ‘Yaslı Ada’ olarak da adlandırılan ‘Yassı Ada’, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlük adasında TOBB’un Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) projesi kapsamında buluşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, buradaki tescilli tarihi mekanları, Adnan Menderes Müzesi, Demokrasi ve Özgürlük Müzesi ile yargılamaların yapıldığı tarihi salonu gezdi.

3 AYRI MÜZEYİ GEZDİLER

2013 yılında ismi değiştirilerek Demokrasi ve Özgürlük Adası yapılan adada toplumsal hafıza açısından son derece önemli bir kongre merkezi ve açık hava müzesine dönüştürüldü. Bu kapsamda adada ilk olarak Demokrasi ve Özgürlük Müzesi’ni gezen ÇTSO Meclis Üyeleri, Osmanlı Padişahları’ndan Genç Osman’dan günümüze kadar demokrasi yolculuğunda dönüm noktalarına ışık tutan, tarihi eşya, fotoğraf, vesikalar ve olaylara ilişkin belgelerin teşhir edildiği müze hakkında rehber eşliğinde bilgiler edindi. ÇTSO Meclis Üyeleri ardından, Türkiye'nin 9. Başbakanı Adnan Menderes’in çocukluk ve gençlik yıllarının, başarılarının ve hayatında önemli dönüm noktalarının aktarıldığı Adnan Menderes Müzesi, Müzesi’ni gezdi. Daha sonra 27 Mayıs 1960 darbesi sırasında başta Adnan Menderes olmak üzere, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu’nun idamıyla sonuçlanan ve 395’i milletvekili olmak üzere 592 kişinin yargılandığı salonu, 27 Mayıs Müzesi’ni gezdiler.   

3 TESCİLLİ TARİHİ MEKAN BULUNUYOR

ÇTSO Meclis Üyeleri üç müzesinin ardından tescilli tarihi mekanları da gezerek, burada incelemelerde bulundu. 10’uncu yüzyıldan kalma Ada’daki en eski mekanlardan biri olan Bizans Zindanlarını gezdi. Aslına uygun olarak restore edilen zindanlar ziyaretçilere açık bulunduruluyor. Meclis üyeleri son olarak, yine 10. Yüzyılda, Bizans döneminden kalma su sarnıcı ve 19. Yüzyıla ait şatoyu gezdi.



PLATONİK AŞK DEHŞETİNDE, ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

TEKİRDAĞ’DA İÇKİLİ RESTORANDA SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

SARAY’DA YARIM TON SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

TRAFİK KAZASI: 1 YARALI

KAÇAK ALKOLE JANDARMA DARBESİ