Tarih: 03.02.2023 19:29

ÇTSO BAŞKANI AHMET ÇETİN TÜRKİYE SOHBETLERİ TOPLANTISINDA KONUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet'in 100. yılında ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu kapsamında ‘Türkiye Sohbetleri’ toplantısı Tekirdağ’da gerçekleştirildi. Düzenlenen programda bölgenin geleceği, gelişimi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Tekirdağ Valiliği ve Sivil Dayanışma Platformu tarafından Süleymanpaşa düzenlenen programa Vali Aziz Yıldırım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sayın İsmail Ergüneş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Ahmet Selim Köroğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Sayın Ayhan Ogan, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mümin Şahin, İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı V. J. Sayın Albay Uğur Dalgıç, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Sedat Çolak, kurum müdürleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

AÇILIŞI VALİ YILDIRIM YAPTI

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Aziz Yıldırım, "Ümit ediyor ve inanıyorum ki, belirlenen hedefler ve yapılan çalışmalarla, ülkemiz her alanda dünya sıralamalarında üst seviyelere ulaşacak. Türkiye Cumhuriyeti, önümüzdeki yüzyılda yeni projeler, yeni eserler, yeni hizmetler ortaya koyacak ve daha büyük başarılar elde edecektir. Şimdiye kadar elde edilen başarılar, bunun en açık göstergesidir. Bu vesileyle, STK temsilcilerinin ülkemizin gelecek vizyonu hakkındaki fikirlerinin dinleneceği ve ortak bir aklın oluşturulacağı bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanlığımızdan gelen misafirlerimiz başta olmak üzere bütün değerli katılımcılarımıza saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Yıldırım'ın ardından Cumhurbaşkanı Danışmanı, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, “Bugüne kadar büyük işler yaptık. Başta sizlerin katkısı ile sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yılda bir devrim niteliğinde büyük reformlara ve büyük eserlere imza attık.” dedi.

TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU AMACI NEDİR
Sonrasında söz alan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Sayın Ahmet Selim Köroğlu ise “Türkiye Yüzyılı vizyonu amacı nedir? Kısaca şudur; daha demokratik daha müreffeh tam bağımsız Türkiye vizyonudur. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla biz az önce saydığım ilkeler çerçevesinde Türkiye'mizi, Türkiye Cumhuriyeti devletimizi güçlendirdikten sonra daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler konuşmasında ifade ettiği 'dünya beşten büyüktür' ve 'yeni bir adil bir küresel düzen inşa etmemiz gerekir', sözleriyle belki ifade edilen güçlü Türkiye’nin büyük Türkiye'nin önderlik ettiği yeni bir küresel sistem yeni bir evren, küresel sistemin inşa etmektir. Türkiye Yüzyılı'nın amacı budur.” ifadelerini kullandı.
Bakan Yardımcısı Sayın İsmail Ergüneş ise, “2023, 20 Yıllık Eser ve Hizmet Siyasetimizin Sembolü ve yeni hedeflerimiz ile Türkiye Yüzyıl’ının başlangıcıdır. Bizler aziz milletimizin desteğiyle 20 yılda Türkiye Yüzyılının temellerini attık. 20 yılda Türkiye’yi bugünkü seviyesine ulaştırdık. Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmetlerde devrim niteliğinde bir dönüşüm gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

30 YILLIK MAKRO PLANLAR YAPILMALI

Gerçekleşen konuşmaların ardından söz alan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, bölgenin geleceği için 30 yıllık makro planların yapılması gerektiğini dile getirdi. Başkan Çetin, şunları kaydetti: "Tekirdağ, sanayi ve tarımın alanında birçok isteğimize cevap verebilecek bereketli topraklara sahip. Bölgemizde, ülkemize ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna değer katacak büyük ölçekli planlar oluşturmanın tam zamanıdır. Bu planlar tüm yerel yönetimlerin, OSB'lerin, STK'ların birlikte hareketi ve sık sık dile getirmesi ile hayata geçirilebilir. Eğer makro planlar yapılmaz ise değişim ve gelişime ayak uyduramayarak bir gerileme dönemine gireriz. Yeraltı su kaynaklarının azalıyor olması da yakın gelecekte bölgemizi büyük sorunlar ile karşı karşıya bırakabilir. Meriç Nehri’nden Ege’ye dökülen, yıllık 5 milyar metreküp suyun, Türk tarafına düşen 2,5 milyar metreküpünün Trakya’daki çeşitli çukur alanlara taşınarak, faydalanılması hayati önemini taşıyor. Şu an için maliyetli bir yöntem olarak gözükse bile, yeraltı su kaynaklarının erimesinin doğuracağı sonuçlar bu maliyetten kat ve kat fazla olacaktır. Tarım, ticaret ve sanayi alanında bulunduğumuz konumdan daha da iyi bir konuma ulaşabilmek bizim elimizde. Her zaman daha da yukarıyı hedefleyen, bölgemiz ve ülkemizin ekonomisine değer katabilecek plan ve projeler ile Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışan başarılara imza atacağız inşallah. Bir diğer önemli konu ise S plakalar. Günden güne büyüyen sanayimizde S plakalar ile ilgili de sorunlar var. Bu sorunlar sanayicimize de yük olarak dönmektedir. S plaka sayılarının arttırılması ve bu konunun da ivedilikle çözülmesi gerekiyor. Harici durumlar maddi artışları devamında getiriyor.  Sözlerime son verirken bizleri burada dinleyen ve desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Aziz Yıldırım'a, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sayın İsmail Ergüneş'e, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Ahmet Selim Köroğlu'na, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Sayın Ayhan Ogan'a ve kurumlarımızın değerli temsilcilerine teşekkürlerimi iletiyorum."  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —