ÇORLU HALKI DEPREM BÖLGESİ İÇİN KENETLENDİ

ÇORLU HALKI DEPREM BÖLGESİ İÇİN KENETLENDİ

Çorlu'da deprem bölgesi için küçük ve orta ölçekli işletmeler ile sanayi kuruluşlarından da gelen yardımlar çığ gibi büyüdü.

Kahramanmaraş merkezli iki ayrı depremden etkilenen 10 ildeki depremzede vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyası 7'den 70'e yardımsever Çorlu halkının yardımlarının yanı sıra, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile sanayi kuruluşlarından da gelen yardımlar çığ gibi büyüdü ve 7 günde deprem bölgelerine 40 tır ve kamyon ihtiyaç malzemesi gönderildi.

Kahramanmaraş'ta önce 7,7 ardından 7,6 büyüklüklerinde yaşanan iki depremin Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana’da da yıkıma neden olduğunu belirten ve yardım kampanyasını ilk andan itibaren sahada yürüten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu'da halkın depremzede vatandaşlar için seferber olduğunu ifade ederek bir haftanın sonunda 34 tır ve 6 kamyondan oluşan yardım malzemelerini AFAD ile yürütülen koordinasyon sonucunda depremzede vatandaşlarla buluşturduklarını söyledi. 

Başkan Sarıkurt açıklamasında şunları kaydetti:

"Yaşanan her iki deprem, maalesef çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Binlerce evin yıkıldığı, çok sayıda vatandaşımızın enkaz altında kaldığı bu felaketin ardından başlattığımız yardım kampanyamıza 7'den 70'e binlerce vatandaşımız çağrımıza anında reaksiyon göstererek Kültür Merkezi'mizde oluşturduğumuz yardım koordinasyon merkezimize yardımlarını ulaştırmaya başladı.  

GÖNÜLLÜ VATANDAŞLARIN ÜSTÜN ÇABALARIYLA

Belediye personelimizin yanı sıra ÇBSK ve ÇBFK antrenörlerimiz, sporcularımız ile gönüllü vatandaşlarımızın üstün çabalarıyla gelen tüm malzemeler tasnif edilerek malzeme türleri ve içeriklerine göre ayrıştırıldı ve sınıflandırma çalışmalarının ardından hızla kolilere konularak tırlara yüklendi ve yardım bölgelerine ulaştırıldı. Tüm yardımlarımız depremden zarar gören kıymetli vatandaşlarımıza ulaştı ve herhangi bir aksaklık yaşanmadı.

Tüm Türkiye yardımlarını ivedilikle deprem bölgelerine gönderirken bölgeden gelen talepler doğrultusunda ekiplerimiz tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizce belediyemize tahsis edilen 11 adet seyyar tuvaleti ihtiyaç duyulan noktalara gönderdik. Ayrıca bölgemizde faaliyet gösteren odalarımız, kurum ve kuruluşlarımız, küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz ile sanayi kuruluşlarımız da kendi imkânları ile yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdılar. 

SEFERBER OLDULAR

Kimi işletmelerimiz belediyemiz ve kendi imkânları ile ürettikleri sobaları, bazı işletmelerimiz temin ettikleri ve ürettikleri konteynerleri, Kültür Merkezi'mizde yer alan dikiş makinelerini kullanan kadınlarımız diktikleri kıyafetleri, kendileri küçük yürekleri kocaman çocuklarımız en sevdikleri oyuncaklarını deprem bölgelerine gönderebilmek için seferber oldular. Bir kez daha bu organizasyona katılarak yardımda bulunan, bu yardımların toplanmasında ve ulaştırılmasında katkı sunan tüm vatandaşlarımıza minnetlerimi sunuyorum. Yaşanan acıları paylaştıkça azaltacağız."

 



Anahtar Kelimeler: ÇORLU HALKI DEPREM BÖLGESİ KENETLENDİ

TEKİRDAĞ’DA 20. GELENEKSEL YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLADI: YÜZLERCE KİŞİLİK HORON BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

ERGENE’DEKİ HAYVANCILIK İŞLETMESİNE HASTALIKTAN ARİ İŞLETME SERTİFİKASI VERİLDİ

ELEKTRİK DİREKLERİ ÜZERİNDEKİ LEYLEK YUVALARINA İTİNALI BAKIM

KAZA SONRASI İKİYE BÖLÜNEN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ AĞIR YARALANDI

MOTOSİKLETTEN DÜŞEN SÜRÜCÜ YARALANDI