ÇORLU CUMHURİYETİN 99. YILINI KUTLADI

ÇORLU CUMHURİYETİN 99. YILINI KUTLADI

Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümü, Çorlu Atatürk Meydanı’nda düzenlenen tören, kutlama programı, gün içinde düzenlenen çeşitli etkinlikler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı ve Işın Karaca konseri ile kutlandı.

Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümünü Çorlu Atatürk Meydanı’nda düzenlenen tören, kutlama programı, gün içinde düzenlenen çeşitli etkinlikler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı ve Işın Karaca konseri ile kutlandı.

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü kutlama programı 28 Ekim 2022 Cuma günü Çorlu Atatürk Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı önünde Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından anıta çelenk sunumu gerçekleştirildi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’mızın okunmasının ardından tören sona erdi.  

11. ÇORLU KÜLTÜR, SANAT VE SPOR FESTİVALİ

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yanı sıra 11. Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali kapsamında Çorlu Belediyesi Tenis Kompleksi'nde Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası gerçekleştirilirken, Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde Elfin Tataroğlu tarafından "Cumhuriyet Kadınları" konulu söyleşisi ve akabinde Aksak Dans Tiyatrosu tarafından "Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık" gösterisi sahnelendi. Cumhuriyet Parkı'nda Ayşın & Bedri Selvi Kültür ve Sanat Merkezi tarafından çeşitli etkinlikler tertiplenirken, çocuk oyunları, anne-çocuk etkinlikleri, interaktif yarışmalar ve grup dans gösterileri düzenlendi. "Karavan Tanıtım Günleri" ve "Marka İndirim Günleri"nin düzenlendiği program kapsamında "Fitness ve Savunma Sporları" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜLER

Saatler 19.00'u gösterdiğinde Atatürk Meydanı'nda başlayan ve on binlerce Çorlulu ellerindeki meşalelerle "Cumhuriyet Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Fener Alayı, Cumhuriyet Parkı konser alanında sona erdi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümü münasebetiyle tören alanını dolduran yaklaşık 60 bin Çorlulu'ya hitaben yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet Bayramımızı böyle büyük bir kalabalıkla kutluyor olmamız, hepimizin her şeyden önce ümide ihtiyacı olduğunun bir göstergesidir” dedi.  Başkan Sarıkurt konuşmasında şunları kaydetti:

CUMHURİYET AYDINLIK YARINLAR İÇİN ÜMİT VERİYOR

"Siz değerli Çorlulu hemşehrilerimi burada görmek, Cumhuriyet Bayramımızı Millî Mücadele kahramanlarına yakışır şekilde kutluyor olmaktan onur ve gurur duyuyorum. 29 Ekim yalnızca Cumhuriyetin ilanını değil, aynı zamanda bir milletin yeniden doğuşunu, uyanışını, bağımsızlığını temsil ediyor. Bayramların en büyüğü Cumhuriyet, hepimize aydınlık yarınlara ulaşacağımıza dair ümit veriyor. Bana kalırsa Cumhuriyet Bayramımızı böyle büyük bir kalabalıkla kutluyor olmamız, hepimizin her şeyden önce “ümide” ihtiyacı olduğunun bir göstergesi… Bana göre ümit demek, Mustafa Kemal demek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."  



Anahtar Kelimeler: ÇORLU CUMHURİYETİN . YILINI KUTLADI

KIRKPINAR’DA BAŞPEHLİVAN YUSUF CAN ZEYBEK OLDU

KIRKPINAR’DA FİNALİSTLER BELLİ OLDU

YARALI LEYLEĞİ İTFAİYE KURTARDI

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ YENİLDİ: KIRKPINAR’DA YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU

MİLLİ TAKIM MAÇINDA ADIM ATILACAK YER KALMADI