ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çocuklara yönelik “Pati Fest” etkinliği düzenledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocuklara yönelik “Pati Fest” etkinliği düzenledi.

Süleymanpaşa ilçesinde çocuklara hayvan sevgisini aşılamak, hayvan haklarını anlatmak amacıyla gerçekleştirilen “Pati Fest”e Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer de katıldı. Hem çocukların hem de vatandaşların yoğun ilgi ve sevgi gösterdiği Candan Başkan, vatandaşlar ve çocuklarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi. 

“Pati Fest” etkinliğinde çocuklara yönelik patili dostlarla survivor heyecanı sokak oyunları, maske ve kukla yapımı, drama, yüz boyama, şişme oyun parkı ve çocuk atölyeleri gerçekleştirildi. Ayrıca çocuklar, etkinlik sonunda TBB Kent Orkestrası’nın Barış Manço Şarkıları Konseri ile doyasıya eğlenme imkânı buldu.

CANDAN BAŞKAN: “HAYVANLARI KORUMAK, AYNI ZAMANDA İNSANLIK ONURUNU DA KORUMAKTIR.”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, hayvanların yaşam haklarını korumanın, onların refahını sağlamanın sorumluluğunu yüreğimizde taşıyoruz. Şunu açıklıkla ifade etmek isterim ki can dostlarımızı korumak adına yürüttüğümüz çalışmalar, bizler için başlı başına ayrı bir onur ve gurur kaynağıdır. Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevimizde bu hassas sorumluluğu üstlenerek yoğun bir şekilde hizmet veriyoruz. Hayvanların tedavi, bakım ve rehabilitasyonu konusunda büyük emek harcıyoruz. Bakımevimizde her gün çok sayıda hayvan, şefkatle tedavi ediliyor ve rehabilitasyon süreçlerinden geçiyor. Tüm bu çalışmaların arkasında, onların sağlıklı ve güvenli bir şekilde hayatlarına devam edebilmeleri için gösterdiğimiz büyük bir çaba var. Bakımevimizin kapasitesini 3 katına çıkarıyoruz. Bu genişleme ile daha fazla hayvana sahip çıkmayı, yaşlı, engelli, yeni doğan hayvanlar için özel alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Bu projeyle Tekirdağ’da can dostlarımıza daha kapsamlı ve daha iyi hizmet sunacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Hayvanları korumak, sadece doğaya karşı bir görev değil, aynı zamanda insan olmanın bir gerekliliğidir. Yasaların hayvanları koruyacak biçimde şekillendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yasalar hayvanları öldürmek için değil, onları yaşatmak ve korumak için var olmalıdır. Bizler, ne pahasına olursa olsun bu yöndeki mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü hayvanları korumak, aynı zamanda insanlık onurunu da korumaktır. İnsanlık onuru ise yaşamı her şeyin üstünde tutar ve yaşam hakkının savunulmasını her şeyin üstünde tutar.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak meseleye her şeyden önce insani anlamda bakıyoruz. Hayvan haklarının tam bir asır önce sivil inisiyatifler eliyle güçlendirilmeye başlanması bizi bugün bir kez daha düşündürmelidir. İnsan şefkatinin ve vicdanının kabul etmediği hiçbir yasanın ne gönüllerde, ne de toplumsal anlamda kitlelerde bir karşılığı yoktur ve olmayacaktır. Bu yüzden yeryüzünde yaşayan tüm canlıların yaşam hakkını savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Bu durum, insan olmamızın da gereklerinden biridir. Şunun bilinmesi gerekiyor ki çocuklarımızın hayvan sevgisiyle büyümesi de gelecek nesiller için çok büyük bir önem taşıyor. Sevgi dolu bireyler yetiştirmek, toplumsal vicdanımızı güçlendirecek, daha iyi bir gelecek inşa etmemize katkı sağlayacaktır. Hayvanlarla kurulan bağ, çocuklarımızın psikolojik ve pedagojik gelişiminde pozitif etkilere sahiptir. Bu yüzden onlara hayvan sevgisini aşılamalı ve bu sevgiyle büyümelerine destek olmalıyız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sadece hayvanları değil, tüm canlıları koruma gayreti içindeyiz. Doğaya saygılı projelerimizle, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye çalışıyoruz. Hayvan dostlarımızı her zaman koruyacak, onların haklarını savunmak için mücadele edeceğiz. Bu, bizim vicdan borcumuzdur ve bu borcu ne pahasına olursa olsun ödemeye devam edeceğiz. Hep birlikte, hayvan hakları konusunda farkındalığı artıracak, daha duyarlı, daha adil bir dünya kurmak için elimizden geleni yapacağız. Sokaklarımızda masum bakışlarıyla bizlerden yardım bekleyen her can dostumuz, bizlere sevginin ve merhametin en saf halini hatırlatıyor. Onlar, bu dünyada bizimle aynı havayı soluyan, aynı gökyüzüne bakan dilsiz evlatlarımızdır. Bize düşen, onları sadece bugün değil, her gün hatırlamak ve korumaktır. Bir tas su, bir kap yemek, sıcak bir yuva... Belki de en çok ihtiyaçları olan şey, bizlerin sevgi dolu elleridir. Sokak hayvanlarına sahiplenmeli, yaşam haklarını korumalıyız. Çünkü sokaklar onlarla daha canlı, şehirler onlarla daha renkli ve dünya onlarla daha güzel. Ne pahasına olursa olsun, bizler bu minik kalplere sahip çıkacağız.” dedi. 



ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR

EMEKLİ MAAŞINI ATM’DE UNUTTU

TEKİRDAĞ’DA PLATONİK AŞK DEHŞETİ: 1 ÖLÜ, BİRİ POLİS 4 YARALI

POLİS EKİPLERİNCE ÖĞRENCİLERE NARKO GENÇLİK EĞİTİMİ