ÇIRAKLAR GÜNDE 4 SAAT ÇALIŞIYOR

ÇIRAKLAR GÜNDE 4 SAAT ÇALIŞIYOR

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül’ün, ‘Her evden bir çıkark’ projesi kapsamında yaz tatilinde öğrenciler esnafların yanında meslek öğreniyor…

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül’ün, bu yıl ilk kez hayata geçirdiği, ‘Her evden bir çırak’ kampanyası kapsamında öğrenciler yaz tatilini değerlendirerek, meslek ediniyor. 

GENÇLER DONDURMA YAPMAYI ÖĞRENİYOR

Öğrenciler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül’ün başlattığı kampanya kapsamında, em yaz tatilinde küçük de olsa cep harçlığını çıkarıyor hem de çeşitli dallarda meslek öğreniyor. Bu kapsamda İstasyon Mahallesi Cengiz Topel Caddesi, Şule Sokak’ta hizmet veren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi Ebruli Kafe ve Bafra Dondurma, adlı işletmede kampanya kapsamında 2 çırak yaz tatilini değerlendiriyor. Günlük olarak akşam 18,00 ile 22.00 saatleri arasında çalışan çıraklar Uğurcan Almacı ve Arda Hasan Orhan, dondurma yapmayı da öğreniyor. Ebru Çalışkan’ın sahibi olduğu işletmede yaz tatilini değerlendiren genç çıraklardan Uğurcan Almacı, yine Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi terzi bir anne olan Zaide Almacı’nın da oğlu. 

KAMPANYAMIZA İLGİ HER GEÇEN YIL ARTACAĞINA İNANIYORUM

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, kampanya kapsamında üyeleri arasında öğrencileri bulunanların çıraklık kampanyasına dahil olmasını önemli bulduğunu belirtirken, “Teknolojinin gelişmesiyle birlikte son yıllarda çıraklık müessesinin zayıfladığını görüyoruz. Bu yüzden çıraklık eğitimlerinin gelişmesi adına kampanyayı önemsiyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha yoğun ilgi göreceğine inanıyoruz.” dedi.



Anahtar Kelimeler: ÇIRAKLAR GÜNDE ÇALIŞIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM

İLK BİN İÇİNDE 35 FİRMA ÇERKEZKÖY TSO ÜYESİ