CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ AYGUN: TEKİRDAĞ VE ÇERKEZKÖY HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALAMIYOR

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy CHP İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy CHP İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Aygun’u, İlçe Başkan Vekili Hüseyin Ülger ve ilçe teşkilatı karşıladı. Coşkulu karşılama sonrası Milletvekili Aygun, Trakya’ya yapılması gündem de olan nükleer enerji santralleri ve ekonomi politikaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Nükleer enerji santrallerinin çok riskli olduğuna ve Tekirdağ'a daha fazla yatırım gelmesi gerektiğine dikkat çeken İlhami Özcan Aygun şunları kaydetti:

HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALAMIYOR

“Tekirdağ ve Çerkezköy hak ettiği hizmeti alamıyor. Verdiği vergilerin karşılığını alamıyor. Belediye Başkanlarımız haklı zorlanıyorlar. Daha fazla yardım yapılması lazım. Bu bölgeye yapılan yatırımların artması lazım. Bugün kadınların aklındaki en büyük problem akşam ne yemek yapacakları. Millet İttifakı bu sorunların hepsine çözüm olmaya geliyor.

MASADA HİÇBİR SORUN YOK

Millet İttifakı’nın durumu hakkında soru soruyorlar. Arkadaşlar, masada hiçbir sorun yok. Her şey yolunda. Biz her şeyin maliyetini çıkartıyoruz, hesaplıyoruz, ona göre konuşuyoruz. Bu işler liyakatli kadrolarla olur. Bizde bunların hepsi mevcut. Bakın KYK’lılarla, öğrencilerin borçları, yıllarca akıllarına gelmiyordu. Bay Kemal bunları hatırlattı ve şimdi bunların hepsi oldu. Hepsi Türkiye’nin geleceği için çalışıyor. Masa etrafında toplanmışlar, Türkiye’nin geleceğini birlikte konuşuyorlar. Cumhurbaşkanı İyi Parti’ye bir çağrı yapmış. Arkadaşlar çaresizler çağrı yapar. Millet İttifakı geliyor. Az kaldı. Vatandaşlarımızın kullandığı oylarına da sahip çıkarak kazanacağız.

ÇERNOBİL’İ HATIRLAR MISINIZ

Çernobil’i hatırlar mısınız? Bakın Tekirdağ’da çöpten enerji elde ediliyor. Kaç tane belediyede çöpten enerji üretiliyor? Bu da yenilenebilir enerji. Kumaşlar geri dönüşüme çevriliyor.  Dünya’da birçok ülke geri dönüşüme önem veriyor. Bizlerde rüzgar ve güneş enerjisi varken, bunlara yönelmemiz lazım. Ülkemizin aldığı güneş miktarı diğer bölgelere göre çok fazla. Türkiye’nin kaynakları var, yeter ki doğru kullanalım, doğru yatırım yapalım. Önceden Devlet Planlama Teşkilatı vardı. Bunların hepsi planlanıyordu. Şimdi biz araştırma komisyonu kurmak için mücadele veriyoruz. 

BELEDİYELERİMİZİN İŞİ ÇOK ZOR

Belediyelerimizin işi çok zor. Borçlarını ödeyip yatırım yapmaya çalışıyorlar. Çerkezköy Belediyesi geçmişte borçlu bir belediye aldı ve kapanan belediyelerin borçlarını ödedi. Bunları vatandaşlarımızın göz önünde bulundurması lazım. Sabretmemiz gerekiyor.

TİYATRO VE SİNEMA LÜKS DEĞİL

Bugün sosyal hayatımızın daha üst seviyelere çıkması gerekiyor. Aktivite alanlarına ihtiyacımız var. Tiyatroya veya sinemaya dar gelirli olan vatandaşların gidebilmesi gerekiyor. Bunlar lüks değil. Lüks olmamalı.

İLLER BANKASI’NDAN BELEDİYEMİZİN PARASI KESİLDİ

Bizim neden İstanbul’dan veyahut diğer illerden eksiğimiz kalsın. Başkanımız bunu saplamaya çalışıyor. Fakat engeller var. İller Bankası’ndan Büyükşehir Belediyemizin bina parası kesildi. Hep beraber bunu çözmemiz gerekiyor. Yapılan her hizmet vatandaşımızı yapılıyor. Vergi ödüyoruz ve bununla birlikte yatırım da istiyoruz. Maalesef Tekirdağ halkı verdiği vergiler karşılığında hak ettiği hizmeti alamıyor.”