CHP’Lİ BAŞKANLAR ARASINDA CANDAN BAŞKAN 1. SIRADA

CHP’Lİ BAŞKANLAR ARASINDA CANDAN BAŞKAN 1. SIRADA

ORC Araştırma, başarı oranı en yüksek kadın belediye başkanları anketini paylaştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, tüm büyükşehir belediye başkanları içerisinde 2. sırada yer aldı.

ORC Araştırma şirketi, 'Türkiye genelinde tanınma oranı en yüksek kadın belediye başkanları', 'Yerel yönetimlerde kadın temsilcilere bakış' ve 'Başarı oranı en yüksek kadın belediye başkanları' araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Buna göre; büyükşehir belediyelerinde en başarılı başkan Ak Parti’li Gaziantep Büyküşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olurken, 2. Sırada ise yüzde 56 ile CHP’Li Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer oldu.

KADIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARI DÜZEYİ'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Fatma Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Candan Yüceer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ayşe Ünlüce, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı DEM Partili Ayşe Bucak Küçük.

Araştırmada ayrıca kadın büyükşehir ilçe başkanlarının başarı düzeyi, kadın il belediye başkanlarının başarı düzeyi, Türkiye genelinde tanınma oranı en yüksek kadın belediye başkanları ve yerel yönetimlerde kadın temsilcilerine bakış başlıklı sonuçlar da paylaşıldı.

CANDAN BAŞKAN YÜZDE 56 OY ALDI

ORC’nin araştırmasında ilk sırada yer alan AK Partili yılların belediye başkanı olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilk sırada yer alırken, yüzde 59.7 oy aldı. Tekirdağ’ın Candan Başkanı Candan Yüceer ise 5 ay gibi kısa sürede ilk kez hayata geçen projeleriyle adını duyurmayı başararak yüzde 56.3 oranında oy alması dikkat çekti.