CHP ÇERKEZKÖY TEŞKİLATI ATA'YA SAYGI NÖBETİNDE BULUNDU

CHP ÇERKEZKÖY TEŞKİLATI ATA

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi ve Gençlik Kolları, 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 84. yıldönümü vesilesiyle etkinlikler düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Yönetimi ve Gençlik Kolları, 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 84. yıldönümü vesilesiyle Ata’ya saygı yürüyüşü, slayt gösterileri, konuşmalar ve saygı nöbeti gerçekleştirdiler.

9 Kasım akşamı saat 20:00 da Çerkezköy İlçe Başkanlık  Binası önünde toplanan teşkilat mensupları, geç saatlere kadar slayt gösterileri ve etkinlikler düzenledi. Saatler 00:00’ı gösterdiğinde Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları, Ata’ya saygı nöbetinde bulundu. Programa Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik’te katıldı.

Atatürk'ü anlamaya ve kazanımlarını korumaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurgulayan CHP Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Hüseyin Ülger gerçekleştirdiği konuşmada şunları kaydetti:

BENİM İKİ BÜYÜK ESERİM VAR

“Benim iki büyük eserim var, biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir diyen partimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu gün aramızdan ayrılarak ebediyete intikal edişinin 84.Yılı. Buyük Önderimiz  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, sevgiyle, minnetle ve özlemle anıyoruz. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma ve aydınlanma hareketini başlatarak ulusuna çağdaş dünyanın kapılarını açmış olan Ata’mızı, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde hepimizin görevi; Atatürk ve büyük eseri Cumhuriyet’i daha iyi anlamak, Cumhuriyet’in kazanımlarını korumaktır. Bugün buna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız.

DÜŞÜNCELERİN IŞIĞINDA YÜRÜYECEĞİZ

O, yok olma sürecine girmiş bir imparatorluktan, ulusal egemenliği temel alan, çağdaş bir devlet ve toplum yaratmış ve devrimleriyle de bunu taçlandırmıştır. Cumhuriyet ile birlikte; bizler bağımsızlık, özgürlük aşkını, birey-yurttaş olma bilincini öğreten; ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki ilerlemelerle çağdaş dünyanın kapılarının açılmasını sağlayan; büyük önder rahat uyu. Düşüncelerin ışığında kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki: İki Mustafa Kemal vardır. Biri karşınızda duran ben, et ve kemik, fani Mustafa Kemal,ikinci Mustafa Kemal,onu ben tarif edemem. O sizin, cümleniz. Fani olmayan, yaşaması ve muvaffak olması mukadder olan Mustafa Kemal o dur. Atatürk fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerdedir. O devrimdir, yenilenmelidir, medeniyettir. Atatürk tepeden tırnağa hürriyettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Başarılı olmaları alın yazılarında olan Mustafa Kemaller ne seni unuturlar ne de yaktığı özgürlük ateşini söndürürler. Ne bu ülkeden vazgeçerler ne de başka ulusların kaderi üzerinde zar atarlar. Ne sömürürler ne de sömürülmeye izin verirler. ‘Büyük ölülere matem gerekmez. Fikirleri gerekir.’ düşüncesiyle, CHP Çerkezköy İlçe örgütü olarak sonsuzluğa geçişinin 84. yılında Atamızı saygıyla, rahmetle, sevgiyle ve minnetle anıyor,daima izinde olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.”

CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan ise konuşmasında şunları söyledi:

“10 Kasım 1938 saat 9'u 5 geçe hayata gözlerini yuman Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 84. yılında saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet eden Ata'mızın ölüm yıldönümünde, bizler de minnetimizi, sevgimizi ve hüznümüzü dile getirmek için huzurunda toplandık.

TAM BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK

 Atatürk'ü gerçek manada anlayabilmek için onun hayatına bakmak, neler yaptığını, neyi hangi düşünceyle yaptığını iyi analiz edebilmek gerekir. Onun düşünce ve devrimlerinin temelinde tam bağımsızlık ve özgürlük aşkı yatar. Atamızın Kurtuluş Savaşı ile vermiş olduğu büyük mücadelesi, genç Türk devleti için en acil ve önemli ihtiyacın, tam bağımsız ve özgür bir cumhuriyet düzeni olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.  O sadece arkasından ağlayan bir milleti özgürlüğüne kavuşturan bir lider değil; dünyanın da kaderine etki eden büyük bir dehaydı. Kurtuluş Savaşı'nda denize döktüğü Yunanlılar tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Ulu Önder yaşama gözlerini yumduğunda haberi bütün dünyada yankılandı. Yerel ve dünya basını, dönemin gazetelerinde sayfalarca yer ayırmıştı Atatürk'e.. Bizler ne şanslıyız ki; Özgürlüğün sembolü, milletlerin kendisine örnek aldığı yüce bir lider olan Atatürk bizim önderimiz. Bizler Atatürk'ü göremedik. Ama şu sözlerini de hiçbir zaman unutmadık. Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir.  Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir. Bugün ay yıldızlı bayrak altında yaşayan bu millet onun yüzünü göremiyor belki; ama vasiyet ettiği gibi onu anlıyor ve hissediyor. Evet bizler Atamızın sözünü yerine getirmek, ilkelerini yaşatmak için daima çalıştık ve yılmadan çalışacağız. İyi ki bizim Atamız, İyi ki bizim liderimiz, İyi ki bizim önderimiz. Sonsuz saygı, sevgi, rahmet ve minnetle.”

 

 



KAPAKLI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI TAMAMLADI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK