CHP ÇERKEZKÖY KADIN KOLLARI BAŞKANI ŞENCAN: HER KADIN EMEKÇİDİR

CHP ÇERKEZKÖY KADIN KOLLARI BAŞKANI ŞENCAN: HER KADIN EMEKÇİDİR

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada kadınların sorunlarına değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, tarihteki kadınların mücadelesini hatırlattı ve bugün kadınların da halen eşitlik mücadelesi verdiğini ifade etti.

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada kadınların sorunlarına değindi. Şencan, 8 Mart'ın, fabrika yangınında hayatını kaybeden işçi kadınların anısına ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak ilan edildiğini belirtti. Depremde kadınların çok daha fazla yük taşıdığını ve barınma, tuvalet, banyo gibi sorunlarla uğraştıklarını söyleyen Şencan, kadınların ülkede kayıtlı ve tam zamanlı istihdamda yer alabilen üç kadından sadece biri olduğuna dikkat çekti. Şencan, yaşanan depremin binlerce kadını işsizlik kıskacına hapsettiğini de sözlerine ekledi. Ayrıca depremzedelerin yaşadıkları zorlukları anlatan Şencan, iktidarın eşitsizlikleri besleyen zihniyetinin bu durumu daha da ağırlaştırdığını dile getirdi. Başkan Şencan Konuşmasının devamında şunları kaydetti: 

KADINLARIN DİRENİŞİ TARİHE GEÇTİ

"Kadınların haklı direnişi tarihe geçti. Bu mücadele asla unutulmadı. 1910 yılında, 8 Mart tarihi, yangında yaşamını yitiren işçi kadınların anısına, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak ilan edildi. Bugün, insan onuruna yakışır bir yaşam mücadelesi verirken yitirdiğimiz bu kız kardeşlerimizi anma günüdür. Umutluyuz çünkü beceriksiz ve liyakatsiz kadrolar tarafından yönetilen ülkemizin kaderini değiştirecek olan örgütlü gücümüz ve kararlılığımız var. Gücümüze güç katan Millet İttifakımız var. Yol arkadaşı olmaktan onur duyduğumuz Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu var. Üzerinden bir ay geçen bu deprem hiç kuşkusuz ki herkesi, ama en çok da kadınları, çocukları, engellileri ve yaşlıları etkiledi. İktidarın eşitsizliği besleyen zihniyeti nedeniyle, bakım yükü afet bölgesinde de kadının sırtında. Derin bir acı yaşayan kadınlar, yüreğine taş basıp yemek yapmak, ailedeki çocuğa, yaşlıya, engelliye bakmak, çadıra su taşımak, çamaşır yıkamak gibi işleri de üstlendi. 

DEPREM BÖLGELERİNDE 226 BİN HAMİLE KADIN BULUNUYOR

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun verilerine göre, deprem bölgelerinde 226 bin hamile kadın bulunuyor. Bu kadınların gebe takibi bir yana resmen unutuldular, yok sayıldılar. Hamile kadınlar, stres nedeniyle düşük tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldı. Beslenemeyen lohusa kadınlar sütten kesildi. Küçücük bebekler karda kışta sokakta kaldı. İktidar ne yaptı? Koskocaman bir hiç! Depremde AFAD afetin ta kendisi oldu. Çadır dağıtması gereken Kızılay, parayla çadır sattı. Kayıp çocukların peşine düşmesi gereken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hesap soruyoruz diye bizim peşimize düştü. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi susturamayacaklar! Buradan bir kez daha ilan ediyoruz: deprem sonrası açığa çıkan refakatsiz ve kayıp çocuklarımızın peşini asla bırakmadık, bırakmayacağız. Koltuk sevdasına düşenler, bu süreçte halkın yanında olmadı. İnsanlar, açlığa, sefalete ve yoksulluğa mahkûm edildi. En kritik saatlerde, enkaz altından gelen yardım çığlıkları karşılıksız bırakıldı. Yaşattıkları acılar yanlarına kar kalmayacak. 

KADIN DANIŞMA MERKEZLERİ KURDUK

Cumhuriyet Halk Partisi olarak afet bölgelerindeki depremzede kadın ve çocuklar için Kadın Danışma Merkezleri kurduk. Bugün bu merkezleri depremden etkilenen illerimizde halkımızın hizmetine açıyoruz. YaşamH ak Kadın Danışma Merkezlerimizde kadın kolları üyelerimiz görev alacak. Burada psikolojik destekten hukuki danışmanlığa, kadınlara özel ihtiyaç malzemelerinin temininden sağlık hizmetlerine her türlü desteğin verilmesini sağlayacağız.  Bizim yolumuz da yapacaklarımız da belli. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, hepimizin güvende olduğu bir düzen kurmak için geliyoruz."



KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ