Tarih: 31.01.2019 13:30

CHP`LİLER SEÇİM STARTI VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP Tekirdağ İl Başkanlığı`nca bugün sabah 10.00`da düzenlediği basın toplantısı ile yerel seçim startını verdi. Milletvekilleri ve 12 Belediye Başkan Adayı`nın katıldığı toplantının açılışını CHP Tekirdağ Milletvekili ve CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak yaptı.

"EKONOMİ IMF`YE EMANET EDİLECEKTİR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ`da partisinin düzenlediği 31 Mart Yerel Seçimleri konulu toplantıda ekonomiye dikkat çekti. CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygün,Candan Yüceer ile belediye başkan adaylarının katıldığı toplantıda konuşan Öztrak, "Bu milletin çilesi, daha çok 24 Haziran seçimlerinden sonra oluşturulan bu tek adamlı hükümet sisteminden sonra daha da artmıştır. ve yazık ki, böyle gider ise daha öncede defalarca söyledim. Ülkenin ekonomisi 1 Nisan`dan sonra uluslararası para fonuna emanet edilecektir."ifadelerini kullandı.

IMF HEYETİ ANKARA`DAYMIŞ

Daha önce hükümetin IMF ile görüştüğünü söylediğini hatırlatan Öztrak, "Ben daha önce söylemiştim. Bakıyoruz bugün gazetelerde çıkmaya başladı. IMF heyeti Ankara`daymış. Bundan sonra ne olacak derseniz, geçenlerde Yunanistan ile IMF`nin beraberliğinin 10`uncu yılı kutlandı. Ben size sadece Yunanistan`ı hatırlamanızı tavsiye ederim. Orada insanların maaşları nasıl kesildi. İşletmeler, belediyeler nasıl kapatıldı, insanlar nasıl sokağa bırakıldı? İşte bir IMF ile yapılan anlaşmanın bedelinin ne olacağını görmek için buraya bakmak lazım" diye konuştu.
"BORÇ ALACAKLAR"
Durumun böyle devam etmesi halinde daha kötüleşeceğini ileri süren Öztrak, "Şimdi bakıyorsunuz bütçeye para dayanmıyor. Geçenlerde biliyorsunuz erkene aldılar, 34 milyar Türk Lirası`nı Merkez Bankası`nın karından alıp, bütçeye aktardılar.  Ne yaptılar bu parayı diye bir takip ettim. 18 Ocak`ta parayı yatırmışlar, 18 ile 25 Ocak arasında tam 22 milyarı çekmişler. Kovanın dibi delik arkadaşlar bunlara para dayanmıyor. Ondan sonra ne yapıyorlar? Borç alacaklar" dedi. 
KARAR DEĞİŞTİRME GİBİ HUYUMUZ YOK
31 Mart yerel seçimlerinde CHP yönetimi tarafından aday gösterilmeyen Kırklareli`nin mevcut Belediye Başkanı Menmet Siyam Kesimoğlu`nun, "Bu kararı tanımıyorum, kabul etmiyorum" sözlerini gazetecilerin hatırlatması üzerine de Öztrak, "Sonuç itibarı ile sonuç doğuran kararı genel merkezimiz vermektedir. Sayın Kesimoğlu`nun tanıyıp tanımaması kendi takdiridir. Ama genel merkezimiz kılı kırk yararak, kiminle yürüyeceğine karar vermiştir. Öyle de devam edecektir. Karar değiştirmek gibi teknik bir sıkıntı yoksa, karar değiştirmek gibi bir huyumuz yok" dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —