CHP`Lİ MECLİS ÜYESİ SÖZ VERİLMEYİNCE MECLİSİ TERK ETTİ

CHP`Lİ MECLİS ÜYESİ SÖZ VERİLMEYİNCE MECLİSİ TERK ETTİ

Çerkezköy Belediye Meclisi`nin 2. oturumunda söz isteyen ancak mikrofon elinden alınmak istenince, mikrofonu masaya atan CHP`li Meclis Üyesi Memet Kar, salonu terk etti.

CHP`li Meclis Üyesi Memet Kar, birbuçuk yıldır Meclis üyeliği yapmasına rağmen söz hakkı verilmediği için isyan etti. Elinden mikrofonu alınmak istenen Mehmet Kar, daha sonra masaya attığı mikrofonun ardından tepki göstererek toplantıyı terk etti.

Çerkezköy Belediye Meclisi`nin cuma günü yapılan Temmuz Ayı Olağan Toplantısı`nın 2`incisinde CHP`li Meclis Üyesi Memet Kar, toplantıyı terk etti. Korona Virüs tedbirleri nedeniyle daha büyük olduğu için Belediyenin Veliköy Düğün Salonu`nda saat 15.00`da yapılan Meclis Toplantısı`nda söz isteyen CHP`li Meclis Üyesi Memet Kar, konuşma izni verilmeyince sert tepki gösterdi. Gündem dışı konuşmak için Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş`ten söz isteyen Memet Kar, "Gündem dışı söz verilmiyor." karşılığını aldı. Başkan Vekili Cengiz Memiş, "Bugün gündem dışı konuşmaya müsaade etmeyeceğiz, karşı taraftan da olsaydı izin vermeyecektik." diyerek Kar`ın talebini geri çevirdi. Ancak Kar, ısrarla gündem dışı konuşmak istediğini ancak ülke gündemini ilgilendirdiğini söylerken, "Kadın hakları konusunda konuşacağım." dedi.

"ETKİLENDİM, İZİN VERİYORUM"

CHP`li Meclis Üyesi Memet Kar`ın kadın hakları konusunda konuşmak istediğini belirtmesi üzerine Meclisi yöneten Başkan Vekili Cengiz Memiş, "Kadın hakları dediniz, şimdi ben etkilendim. Buyurun." diyerek söz verdi. Ancak bu kez de AK Partili Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Adem İçli, itiraz etti. İçli, "Biz de söz almak istiyoruz. Devam eden maddeler de böyle bir konu yok. Varsa, biz de gündem dışı söz almak istiyoruz sayın başkan."dedi. Bunun üzerine Memiş, Kar`a söz vermekten vazgeçti. Ancak Kar, konuşmasını sürdürdü. Kar`ın söz hakkı verilmemesine rağmen konuşmasına karşılık bir başka CHP`li Meclis Üyesi, Mehmet Şahin Yılmaz, yerinden kalkarak mikrofonu almak istedi. Kar elindeki mikrofonun alınmak istenmesi üzerine, tepki göstererek elini çekti. Kar, mikrofonun alınmak istenmesi üzerine masaya atarak, `S... et` diyerek Meclis Salonu`nu terk etti.

 Bu sırada Çerkezköy Belediyesi`nin görevlileri, canlı yayında kamerayı başka tarafa döndürerek, Şahin Yılmaz`ın mikrofonu alma çabaları ve Memet Kar`ın tepkisinin sosyal medya hesaplarından yayınlanan görüntülere yansımamasını sağlaması dikkat çekti.

 



Anahtar Kelimeler:

PAŞA DÖNER ÇERKEZKÖY’DE…

TEKNEYE EŞLİK EDEN YUNUS KAMERADA

ÇORLU’DA YAZ DÖNEMİ DESTELEME KURSLARI BAŞLADI

TEKİRDAĞ’DA TANKER TRAKTÖRE ÇARPTI FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

MİLLİ GURUR TÜRKSAT 6A’NIN UZAY YOLCULUĞU YARIN BAŞLIYOR