Gündem

Gündem Haberleri

CHP`DEN ENGELLİLERE KAYYUM!

CHP`DEN ENGELLİLERE KAYYUM!

CHP Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkez Sekreteri Yılmaz Demirel imzasıyla TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetimi görevden alması kafaları karıştırdı. Çetinkaya`nın son zamanlarda hem CH

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetimi Genel Merkez tarafından görevden alındı. Görevden alma yazısı altında imzası olan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkez Sekreteri Yılmaz Demirel`in CHP`nin İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi 1. sıra adayı olması dikkat çekti.

SALI GÜNÜ GÖREVDEN ALDILAR

Çerkezköy`de büyük bir skandal yaşanıyor. Ak Parti`den Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan ve geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi`nin yaptığı ihaleyi yargıya taşıyan TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetimine CHP`den darbe! CHP`li Belediye Başkanları`nın partilerinden İstanbul Meclis Üyesi Adayı olan Genel Sekreter Yılmaz Demirel`in imzası ile Çetinkaya`yı görevden aldırdığı iddia edildi.

SOKAĞA ATIYORLAR

Çerkezköy Belediyesi eski Başkanı Ali Ertem döneminde yapılan TSD Çerkezköy Şubesi hizmet binasındaki misafirhanelerde yaşamını sürdüren bedensel ve zihinsel engelli 7 kişinin pazartesi gününden itibaren burayı terk etmesi yönünde tebligatta yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi`nde büyük bir şaşkınlık yaşanıyor. Engellilere kalacak yer bulmak için Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban`dan yardım istenirken, engelliler kara kara düşünmeye başladı.

KAYYUM ATANDI

13 yıldan buyana Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi`nin kurucu başkanlığını yürüten Hayrettin Çetinkaya`nın görevden alınmasının ardından, CHP`li TSD Genel Merkezi tarafından Çerkezköy Şubesi`ne üç kişiden oluşan `Kayyum` atandı. Kayyum Başkanlığı`na Nuray Yolulmaz ve Volkan Kırmızıgül ile Esengül Akbaş girişim kurulu üyesi olarak atandı.

CHP`Lİ YILMAZ DEMİREL`İN İMZASI VAR

TSD Genel Merkezi tarafından Çerkezköy Şubesi`ne yapılan görevden alma yazısında Genel Başkan Şükrü Boyraz ve Genel Sekreter olarak da CHP`li 1. sıra Meclis Üyesi Yılmaz Demirel`in imzası bulunuyor. Görevden alma yazısında şunlara yer verildi: "Merkez Yönetim Kurulu tarafından Tüzüğümüz`ün 15. Maddesi`nin D fıkrası gereği Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi`nde yapılan mali ve idari denetim neticesinde tüzüğümüzün 32. maddesinin B fıkrasının ihlali yapıldığı tespit edilmiştir."

AK PARTİ`DEN ADAY ADAYI OLDUM

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi tarafından `Kayyum` atanan derneğin Çerkezköy Şubesi`nde yönetim odasına kilit vurulurken, pazartesi gününe kadar oturma izni verilen engelliler kara kara düşünmeye başladı. Derneğin görevden alınan Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Başkan Yardımcısı Sakine Varlık ve Şube Sekreteri Şengül Civan, genel merkez tarafından `Hukuksuz` bir şekilde görevden alındıklarını savundu.

Hayrettin Çetinkaya, "Ak Parti`den Belediye Meclis Üyesi aday adayı olmam, bu durumun fitilini ateşledi. Ben kendi başıma meclis üyesi aday adayı olmadım. Yönetimdeki tüm arkadaşlarımızın talebi doğrultusunda oldum. Engellilerin sorunlarını anlatmak ve çözüm üretmek için meclis üyeliği istedim."dedi.

İHALE HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Bu arada Hayrettin Çetinkaya geçtiğimiz ay Çerkezköy Otogarı`ndaki Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi`nin uzun yıllardır gelir elde ettiği tuvaletlerinin ihalesi ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi`nin Çerkezköy Otogarı tuvalet ihalesi hakkındaki suç duyurusunda 6001 TL veren firmaya ihalenin verilmesine tepki göstermişti. İhaleye, Dernek olarak girdiklerini belirten Çetinkaya, kapalı zarf usulü ile yapılan ihalede 6 bin TL teklif ettiklerini hatırlatırken, 6001 TL`ye nasıl verildiğini merak ettiğini açıklamıştı.  Çetinkaya, derneğin tek gelir kapısının da Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatıldığından yakınarak, kapalı zarf usulü ile yapılan ihaleyle ilgili Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulunmasının da bu duruma etki yaptığını belirtti. Çetinkaya, "Bize önce mali suçlama getirdiler cevabını verince bu kez derneğimizin geçen sene yaptığı şube gezilerini gerekçe göstermişler. Sözde, biz bu gezilerle derneği zarara uğratmışız."diye konuştu.

AKAY 5 YIL BOYUNCA DERNEĞİ UNUTTU

Hayrettin Çetinkaya, CHP`li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın kendilerine bakış açısının iyi olmadığını belitirken, "5 yıl boyunca derneğimizi unuttu. Hiçbir talebimize olumlu yanıt vermedi. Yaptığımız bütün talepleri `bütçem yok` diyerek geri çevirdi. Herşeye bütçe bulundu ancak engellilere bulunmadı. İftar istedik. İlk üç yıl vermedi. Son iki yılda derneğimizde iftar verdi. Ancak bir kez engellilerle oturup bir tas çorba içmedi. Geldi bahçedeki iftar programlarında çorba dağıtıp gitti, oturupta üyelerimizle iki kelime sohbet edip, bir tas çorba içmedi."diye yakındı.

YILLARDIR YAPTIĞIMIZ UYGULAMALAR YÜZÜNDEN GÖREVDEN ALINDIK

Görevden alınan Başkan Yardımcısı Sakine Varlık ise, "Biz 5-6 yıldır bu gezileri yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız geziler sorun olmamış, son yaptığımız gezi sorun olmuş. Madem bu gezileri biz yapamazdık, önceden söyleseydiler. Her yıl bizi denetleyip, denetimlerden üstün başarıyla geçtiğimiz için takdir verdiler." ifadelerini kullandı.

1476 üyesi bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi`nde yaşamını sürdüren engellilerin pazartesi gününden itibaren bu binayı boşaltmaları istenirken, engellileri taşıyan araçlarının da ellerinden alındığı belirtildi.

GÖREVDEN ALAN CHP`Lİ

Bu arada işte CHP`nin Gazi Osman Paşa Belediyesi 1. Sıra Meclis Üyesi Adayı olan Yılmaz Demirel`in imzasının da bulunduğu Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi`nin, Çerkezköy Şube Yönetimi`ni görevden alma ve kayyum atama yazısı:



Anahtar Kelimeler:

5 ATM’Yİ SOYMAK İSTEYEN HIRSIZ: PİŞMANIM

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU