ÇERKEZKÖY’ÜN YENİ ÖZEL OKULU SINAV KOLEJİ KAPILARINI GAZETECİLERE AÇTI!

ÇERKEZKÖY’ÜN YENİ ÖZEL OKULU SINAV KOLEJİ KAPILARINI GAZETECİLERE AÇTI!

Bu yıl Çerkezköy’de ilk kez eğitim ve öğretime başlayan Özel Sınav Koleji Kurucusu Emrah Yalçıntaş, gazetecilerle buluşarak, okulu gezdirdi!

Çerkezköy Özel Sınav Koleji Kurucusu Emrah Yalçıntaş, “Çerkezköy’den Çorlu’ya veya diğer ilçelerimize öğrencilerimizin gitmemesi için markaysa marka, eğitimse eğitim, kaliteyse kalite, tüm donanımlarıyla uzman kadrosuyla artık Çerkezköy’de Sınav Koleji var. İlçemizdeki öğrencilerimiz ne Çorlu’ya ne de başka bir ilçeye gitmeyecek. Hedefimiz bunu sağlamak.” dedi.

Çerkezköy’de 2009 yılından buyana eğitim ve öğretimde ilk, orta ve lise olarak faaliyetlerini sürdüren Tepe Mevkiindeki Özel Gülerçin Koleji yönetimi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı öncesinde faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı. Ardından Özel Gülerçin Koloji’nden kalan binaya Özel Çerkezköy Sınav Koleji yerleşerek 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılına merhaba dedi. Sınav Koleji Kurucusu Emrah Yalçıntaş bugün bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerle bir araya geldi. Bin kişilik öğrenci kapasitesiyle eğitime start veren Özel Çerkezköy Sınav Koleji’nde düzenlenen basın toplantısına Sınav Koleji Kurucusu Emrah Yalçıntaş’ın yanı sıra Sınav Koleji Genel Müdürü Hüseyin Nas, Sınav Koleji Rehberlik Bölüm Başkanı Hüma Avcı katıldı.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM ZOR BİR İŞTİR

Basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan  Özel Tekirdağ Sınav Koleji Kurucusu Emrah Yalçıntaş, “Eğitim ve öğretim zor iştir, ciddi iştir. En başta ‘disiplin’ ister. Saygı ve emek ister. Çoğu zaman şefkat, her zaman özveri ister. Yeri gelir sabır ister, an gelir sükünet ister. Her zaman gülmek ister. Hiç ağlamamak, ağlayan bir yavrunuzu görünce de hemen onu güldürmek ister. Küçük büyük fark etmez merhamet ister. İnsana Hayvana çiçeğe böceğe sevgi ister. Vicdanlı olmayı da öğrettik mi insan olan daha ne ister.” dedi.

YÜZDE 100’E VARAN EĞİTİM BURS İMKANI…

Başarılı öğrencilere yüzde 100’e varan burs imkanı tanıdıklarını dile getiren Yalçıntaş, açıklamalarına şöyle devam etti: “Özellikle vurgulamak isterim ki okulumuzda lisanslı sporcularımıza, akademik başarısı yüksek öğrencilerimize ve aynı zamanda İngilizce seviyesi yüksek öğrencilerimize yüzde 100’e varan eğitim teşvikleri, burs vermekteyiz. Okulumuz bin kişilik kapasitesiyle, sosyal tesisleriyle spor tesisleriyle tam bir kolej kampüsü olan okul. Burada amacımız öğrencilerin eğitim ve öğretim ihtiyaçlarının tamamını disiplin ve saygı çerçevesinde eğitim öğretim ihtiyaçlarının tamamını gidermek. Okulumuz anaokulu ve ilkokuldan itibaren çift dil yani Türkçe ve İngilizce ve çift öğretmenle haftalık 40 saat İngilizce eğitim veriyoruz.” 

Sınav grubu öğrencilerinin dershane, kurs, özel ders ihtiyaçlarını giderecek bir eğitim sistemleri olduğunu vurgulayan Yalçıntaş, “Öğrencilerimizin dershane, kurs, özel ders gibi ihtiyaçlarını özellikle sınav grubundaki yani 8’inci sınıfta LGS öğrencilerimizin ve 12’inci sınıfta üniversiteye hazırlık öğrencilerimizin akademik ihtiyaçlarını, özel ders ihtiyaçlarını, dershane, kurs ihtiyaçlarını gideren bir eğitim sistemiyle kapılarımızı Çerkezköy’e açtık. Öğrencilerimizin adabımuaşeret kurallarına uygun olarak, saygı ve sevgi çerçevesinde küfür etmeden, zararlı tüm alışkanlıklardan uzak, akran zorbalığından uzak, birbirleriyle iletişimi çok güzel, öğretmenleriyle iletişimi çok güzel ve saygılı olacak şekilde yetişmelerini sağlayacağımız bir okul olacak Çerkezköy Sınav Koleji. Kurumsal ve köklü okul sistemi, 40 senelik Sınav Hazırlık tecrübesi ile Türkiye genelinde yapılan denemeler, özel dersler ve bireysel rehberlik çalışmaları, sosyal ve spor kulüpleri Amerika çift diploma programı. Yurt dışında anlaşmalı 180 üzerinde üniversite İngiltere ve Amerika ile yaz dönemi dil eğitimi veriyoruz.”

ÖĞRETMENLERİMİZ ALANLARINDA TECRÜBELİ

Yalçıntaş, gazetecilere okulu gezdirerek, şunları anlattı: “500 kişilik konferans salonu, devasa yüzme havuzumuz var. Yüzme havuzumuz bugüne kadar pek kullanılmamış biz bunu daha aktif hale getireceğiz. Öğrenciler dışında velilerin de kullanımına açacağız. Orijinal müsabaka ölçülerinde Kapalı Spor Salonu’muz var. Sadece jimnastik için yapılmış özel jimnastik salonumuz bulunuyor. Ve daha saymakla bitiremediğimiz özellikle Çerkezköy Sınav Koleji’nde dünya standartları denginde bir eğitim ortamı mevcut. Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızı da destekleri ile daha fazla öğrencimize ulaşmak istiyoruz. Öğretmenlerimiz alanlarında çok tecrübeli. En yenisi meslekte 4’üncü yılını yaşıyor. Herkes aynı zamanda Sınav’ın sistemiyle yoğrulmuş bir öğretmen kadrosu. Öğretmenlerimizden de öğrencilerimizden de bu disipline ayak uydurmalarını bekleyeceğiz önümüzde uzun yıllar olacak. Artık Çorlu’ya ya da başka ilçelere öğrenci gitmeyecek. Bütün öğrencilerimiz Çerkezköy’de kalacak. Hedefimiz bu.” 



ÇERKEZKÖY’ÜN YENİ ÖZEL OKULU SINAV KOLEJİ KAPILARINI GAZETECİLERE AÇTI!

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ERBAŞ, KIRKLARELİ’NDE HAFIZLIK KUR’AN KURSLARI İCAZET MERASİMİ’NE KATILDI

TEKİRDAĞSPOR 2024-2025 SEZONUNU AÇTI

İNŞAATTA TOPARLANMA BEKLENMİYOR

SÜPER MEYVE ARONYA HASADI: FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR