ÇERKEZKÖYLÜLER ÖTENAZİ’YE HAYIR DEDİ

ÇERKEZKÖYLÜLER ÖTENAZİ’YE HAYIR DEDİ

Çerkezköylü hayvansever ve hayvan hakları savunucuları Pazar günü bir araya gelerek, TBMM’deki sokak hayvanlarına yönelik ‘Ötenazi’ yapılmasını öngören yasaya karşı tepki gösterdiler.

Sokak hayvanlarının belediyeler tarafından toplanması ve ötenazi uygulayabilmesinin önünü açan kanun maddesinin TBMM Genel Kurulu’na sevk edilmesiyle birlikte hayvanseverler ve hayvan hakları savunucuları harekete geçti. Sokak hayvanlarının toplatılması ve ötenazi uygulamasına karşı çıkan hayvanseverler, Çerkezköy’de de toplanarak, bu kanun teklifinin geri çekilmesi için çağrıda bulundu.

Çerkezköylü hayvanseverler Cumhuriyet Meydanı’nda Pazar günü buluştu. Türkiye Hayvan Hakları Savunucuları Çerkezköy Temsilcileri ve Çerkezköy Hayvanseverler Platformu’nun desteğiyle düzenlen programda ‘Ötenazi’ tepkisi yükseldi. Çeşitli döviz ve pankartlar ile sokak hayvanlarının toplatılması ve ötenazi adı altında öldürülmesine tepki gösteren hayvanseverler toplumun bütün kesimlerinden de destek istedi. Hayvanseverlerin tepkisine siyasilerden ve Çerkezköylüler’den destek geldi. 

ÖTENAZİ’YE HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

Pazar günü öğleden sonra saat 15.00’da düzenlene eylemde konuşan Çerkezköy Hayvansever Platformu adına konuşan Kurtuluş Boran, “Sevgili dostlar Türkiye’de 30 milyonun üzerinde sokakta yaşayan köpek var. Bu köpeklerin yılda sadece 182 köpek yaralama yaptı diye bugün, bu yasayla köpekleri toplamaya ve onlara ötenazi, yani öldürmeye çalışıyorlar. Bugün bu yasa çıksın, benim sokağımdan kimse bir tane köpek alamaz, bedenimi sararım. İşlerine geldiğinde Osmanlı diyenler, bugün Avrupa modelinden bahsediyor. Avrupa hayvan yasasını bizden öğrendi. Osmanlıdan öğrendiler. Osmanlı hancılara bütçeden para ayırıp, göç eden leyleklere, leylek hastanesi kurduran bir milletten, şimdi kalkmışsınız Avrupa modeli Avrupa modeli. Neyin modelinden bahsediyorsunuz. Uyutma diyorsunuz. Yaptığınız katliam, katliam, katliam!” dedi. 

HZ MUHAMMET’İN ÜMMETİYSEK MEHRAMETTEN UZAK OLAMAYIZ

Konuşması ‘Katliama hayır’ sloganlarıyla kesilen Kurtuluş Boran daha sonra sözlerine şöyle devam etti: “2023 yılında 23 bin tane sapıklık vukatı var. Bu kadar istismar var 182 tana hayvan saldırdı diye hayvanseverleri kutuplaştırmayın. Kimse kimsenin zarar görmesini istemez. Mevcut hükümet hayvanseverler ve sevmeyenler diye kutuplaştırmaya çalışıyor. Biz Hz Muhammet (SAV) ümmetiysek, merhametten uzak olamayız. Biliyorsunuz. Tarihte Fransızların isteği üzerine İstanbul’da hayvanlar toplatılıp ıssız adaya gönderilmiş. Issız adaya terk edildikten sonra İstanbul’da büyük yangınlar meydana gelmiş. Halk sonra demiş ki, bu köpekleri ıssız adaya göndermeseydik bize yangınlardan haberdar ederdiler.”

2024 Y

20 yıldır kısırlaştırma yapmayan ve bu belediyeleri denetlemeyen İçişleri Bakanlığı şimdi yerel belediyeleri kaybedince aklınıza ‘Merhamet’ mi geldi. Ama yapacak işiniz kalmadı, çünkü yerel yönetimleri muhalefet partileri kazanınca ‘CHP’nin kazandığı belediyelerde hayvanlara zulmediliyor’ diyeceksiniz. Hayvanlara zulmeden asıl sizsiniz. Biz halkla kavga etmek için çıkmıyoruz meydanlara. Ben beslenme noktalarda jandarma tarafından da polis tarafından da alındım. Bizleri it kapar diye ayrıştıran insanlara da ‘Yuh’ diyorum. “dedi.

SOKAKTA HAYVAN BESLEMEK KANUNLA ENGELLENECEK

Kurtuluş Boran konuşmasını şöyle tamamladı: “Bakın bu yasada çok büyük bir şey de var. Sokakta hayvan beslemek yasaklanacak. Sokakta bir yudum su vermeniz engellenecek. Kanunla engellenecek. Ama sizin kanunlarınız bize vız gelir, tırs gider. Konuşacak çok konumuz var. Biliyorsunuz komisyon toplantınız var. Bunu hükümet sabahlara kadar sürdürüp insanları yıldıracak. Bakın orada polis abilerimiz, çaycı abilerimiz sabaha kadar hizmet edecek. İktidar ve muhalefet sabaha kadar oturacak ve diyecekler ki ‘Biz sabaha kadar çalıştık’ uyutma kelimesi çok tehlikeli bir kelime. Kısırlaştırma maaliyeti uyutma maliyetinden çok daha ucuz. Bu ilacı nerden alacaksınız? Çamaşır suyunu hayvanların kalbine enjekte edip yok edecekler. Hangi firma belediyelere ilaç verip uyutacak? Hangi dinimizde uyutma vardır, kendinize gelin. Osmanlı torunuyum diyorsunuz. Ona göre davranın. Camiye gidip namaz kılmakla Müslümanlık olmuyor. Vebali çok büyük olacak bu yasanın. İçtiğimiz suyu arayacağız. Katliama hayır.” dedi.  



Anahtar Kelimeler: ÇERKEZKÖYLÜLER ÖTENAZİ’ HAYIR