ÇERKEZKÖY’E PARA İÇİN GELMEDİM!

ÇERKEZKÖY’E PARA İÇİN GELMEDİM!

Şampiyonluğu kaçıran sonrasında penaltı atışlarıyla ligde kalarak sezonun sonunda taraftarlarına büyük heyecanlar yaşatan 1911 Çerkezköyspor’un tecrübeli teknik direktörü Yahya Aydın, Trakya Flaş Haber’e konuştu.

BAL’da bu sezon ligi 2’inci bitirmesine rağmen, statünün azizliğine uğrayarak, ligden düşme korkusu yaşayan 1911 Çerkezköyspor’un başarılı teknik direktörü Yahya Aydın, sezonun ardından Trakya Flaş Haber’e değerlendirmelerde bulundu. Biz sorduk, Yahya Hoca cevapladı…

İşte hocanın gerçekleri…

ZOR BİR SEZON OLDU

-Sezonu kısaca değerlendirir misin?

Y. AYDIN - Dışarıdan bakılınca, 6 maç yaptığımız bir lig, basit gelebilir. Ama 18 maç oynasaydık, bu kadar yorulmazdık. Zor bir lig tamamladık. Sadece bizim için değil, mücadele eden tüm takımlar için, herkes için zor bir lig olduğunu düşünüyorum. Fiziki yorgunluktan bahsetmiyorum. Daha ziyade, zihinsel yorgunluk yaşadık.

-Neydi sizi yoran?

Y. AYDIN- Kaybettiğiniz puanların telafisi olmuyor. Nitekim bunları yaşadık. Şampiyonluk planları yaparken, bir anda ligden düşmeme maçına çıkıyorsunuz. Yoruyor insanı!

ALDIĞIMIZ YERDE BIRAKTIK

- Ligi ikinci bitirdiniz! Üstüne bir de play out oynadınız. Hedefiniz neydi? Hedefinize ulaştınız mı?

Y. AYDIN- Ligin ilk yarısını dikkate aldığınızda, hedefimize ulaştık mı? Ulaşmadık! Çünkü ilk yarıyı lider bitirdik. İkinci yarıyı da lider bitirsek, şampiyon olacaktık. Buradan bakarsak hedefimize ulaşmadık. Ancak, sezon başına dönersek, en azından ligde kalarak, takımı aldığımız yerde bıraktık. Ligden düşen Kapaklıspor’u düşünürseniz, en azından, biz geriye gitmemişiz. Seneye, 1911 Çerkezköyspor Kulübü, yine Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edebilecek.

ARA TRANSFERDE GELEN OYUNCULAR YETERLİ KATKIYI SUNAMADI

-Elinizdeki kadroyu, takımı değerlendirir misiniz?

Y. AYDIN- Aslında ligin ilk yarısında, alternatifli bir kadromuz olmamasına rağmen iyi oynadık. Performansımız, mücadele gücümüz skora da yansıdı. Bu da ilk yarının sonunda, devreyi lider tamamlamamızı sağladı. Aynı başarıyı sezonun ikinci yarısında gösteremedik. Bunun elbette birçok nedeni var. Ama bazı nedenler daha belirgin hal alıyor. Mesela ara transferde kadromuza kattığımız oyuncu arkadaşlar, takıma istenilen katkıyı sunamadı. Her şeye rağmen, iyisiyle, kötüsüyle baştan sona takımıma sahip çıkarım. Çünkü, takımın başındaki teknik direktör benim. Sorumluluktan teknik direktörlük yaşamım boyunca hiçbir zaman kaçmadım.

SİSTEM ODAKLI BİR YAPI OLMALI

-1911 Çerkezköyspor sezona zor bir süreçten çıkarak başladı. Biliyorsunuz. Kayyuma kalacaktı ki, Murat Yiğit Aslan çıkıp başkanlığa talip oldu. Sayın Aslan olmasa, belki de külüp kapanacaktı. Kulübün yaşadığı bu zorlu süreç sizi etkiledi mi?

Y. AYDIN- Kulübün yaşadığı zorlu süreçler mutlaka takımada yansır, etkiler. Fakat buradaki olumsuzlukların bize fazla yansımaması için başkanın katkıları çok büyük oldu. Murat Yiğit Aslan’ın bir başkan olarak elinden gelenin fazlasını yaptığını, fazla gayretli olduğunu düşünüyorum. Kulübün birazcık daha kurumsal yapıya kavuşması gerekiyor. Futbolcu odaklı değil de sistem odaklı bir yapının oluşması lazım. Sistem odaklı olursa, daha fazla başarı elde edilecektir.

HEDEF OLMAYAN ŞAMPİYONLUK HEYECANINI YAŞATTIK

-Tekrar başa dönersek, şampiyonluk kaçtı mı?

Y. AYDIN- Burada gerçekleri konuşacak olursak, sezon başında bizim şampiyonluk gibi bir hedefimiz yoktu. Biz bunun sözünü kimseye vermedik. Kimsede bizden şampiyon olmak için oynayacaksınız, talebinde bulunmadı. Bizden beklenti, takımı ligde tutmamız. Buna göre kadromuzu da oluşturduk. Biraz önce sizin de sorunuzda olduğu gibi kayyuma kalacak bir kulüp, takım vardı ortada. Bu takıma hemen şampiyonluk hedefi koymak, çok mantıklı değil. Ama bütün bunlara rağmen, biz işimizi elimizden gelenin fazlasıyla iyi yapmaya gayret ettik. Bu da galibiyetler, getirdi. Birkaç maç kazanınca, hava sağlanmış oldu. Bir anda, şampiyonluk hedefi önümüze geldi. İşte böyle yani. Koyulmamış bir şampiyonluk hedefini ve heyecanını yaşatmaya çalıştık.

TARAFTAR GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPTI

-Eksik olan neydi? Taraftar, Çerkezköy’den yeterli destek bulabildiniz mi?

Y. AYDIN- Taraftarımız görevini en iyi şekilde yaptı. Çerkezköy’ün topyekûn desteği oldu mu? Derseniz. Orada biraz durmak lazım. Takıma çok daha fazla katkı yapması gereken oyuncular egolarına yenik düşüp kendilerini takımdan daha fazla düşünmeleri, bize olumsuz yansıdı. Bu konjonktürde ligi 2’inci bitirerek çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bazı engelleri aşabilme şansımız olsaydı şampiyon olurduk. Tekirdağspor faktörü şehirde ağır bastı sanırım. Özellikle ligin ilk yarısında topladıkları puanları bizim kadar hak ettiklerini söyleyemem. Mevcut kadromuzda birçok oyuncumuz özverili bir şekilde işini yaptı. Ancak az önce de dediğim gibi bazı oyuncuların egolarına değil de takıma kendilerini vermiş olsalardı, çok daha faydalı olacaklardı.

PENALTI ATIŞLARINDA ÇOK RAHATTIM!

-Son olarak size Sarayspor 1953 ile play out maçında penaltı atışları yapılırken neler hissettiğinizi sormak isteriz?

Y. AYDIN-  Penaltı atışlarında çok rahattım. Çünkü Mert Eren gibi 2.lig kalibresinde kalecim vardı. Diğeri taraftan maçı maçın içinde koparmalıydık. Ama olmadı. Bazı oyuncu arkadaşların maç içinde daha fazla sorumluluk almaları gerekirdi. Ama ligde penaltıyla da kalınsa galibiyet galibiyettir.

PARA İÇİN GELMEDİM!

-Bu sizin ikinci 1911 Çerkezköyspor teknik direktörlüğünüzdü. Daha öncede görev yaptınız. Aradaki farkı anlatır mısınız?

Y. AYDIN- Ben Çerkezköy’ü evim gibi gördüğüm için ve Başkan Murat Yiğit Aslan, için geldim. Para için Çerkezköy’e gelmedim. Buradan sezon boyunca bize destek olan başta Kulüp Başkanımız Murat Yiğit Aslan, olmak üzere başkan yardımcısı Serkan Var, Genel Kaptan Yunus Erçin, Futbol Şube Sorumlusu Ragıp Cin maddi ve manevi çok büyük özveri gösterdiler ve hep yanımızda oldular. Onlara çok teşekkür ediyorum. Unutmadan Yakup Cin’e de destekleri ve yanımızda olması nedeniyle teşekkür ediyorum.

1911’İN HOCASI OLMASAMDA İSTENİLEN BİR ŞEY OLURSA YARDIM ETMEYE HAZIRIM

-Son olarak neler söylemek istersiniz?

Y. AYDIN- Önümüzdeki sezon 1911 Çerkezköyspor’u çalıştırıp çalıştırmayacağımı bilmiyorum. Çerkezköyspor ile görüşmeden de bir başka takımla görüşmem. Prensiplerime aykırıdır. Çağrılırsam, önce Başkan Murat Yiğit Aslan ile görüşürüm ardından başka kulüplerle görüşürüm. Ama şunu söylemek isterim ki, ben 1911 Çerkezköyspor’un hocası olmasam dahi her zaman benden istenilen bir şey olursa, yardım etmeye destek vermeye hazır olduğumun bilinmesini isterim. 1911 Çerkezköyspor için yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalışacağımdan şüpheniz olmasın. Bize bu sezon sürecinde destek olan herkese tekrar teşekkür ederim. Trakya Flaş Haber’e sezonun ikinci yarısında, kamuoyun oluşturarak yanımızda olduğu, hakikatleri gösterdiği için ayrıca teşekkür ediyorum. Özellikle cesur yazılarla, ligde neler yapıldığını yazan kardeşim Abdulhamit Albez’e teşekkür ederim.



Anahtar Kelimeler: ÇERKEZKÖY’ GELMEDİM!

ÇERKEZKÖY'DE YAZ SPOR OKULLARININ 10'UNCUSU BAŞLADI

SARAY STREETBALL TURNUVASI’NA KAYITLAR BAŞLADI

VAHAP AKAY PAYLAŞTI

TEKİRDAĞ’DA YELKEN KUPASI HEYECANI

ÇOCUKLAR YAZ KURSLARINDA HEM EĞLENECEK HEM DE ÖĞRENECEK