ÇERKEZKÖY’DE YARALI KÜÇÜK BALABAN KUŞU BULDU!

ÇERKEZKÖY’DE YARALI KÜÇÜK BALABAN KUŞU BULDU!

Nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan Hint Gölet balıkçılık kuşu olan Küçük Balaban Kuşu Çerkezköy’de bir vatandaş tarafından evin önünde bulundu.

Tekirdağ Çerkezköy’de nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan koruma altındaki Hint Gölet balıkçıl kuşu bulundu. Küçük Balaban Kuşu adı verilen kuşu Pazar (Dün) günü sabah evinin önünde uçamaz halde bulunan Çerkezköylü Erdal Koca (62) Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerinin gelip kuşu almasını bekliyor.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Türkiye’de ender görülen, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan koruma altındaki bir Hint gölet balıkçıl kuşu bulundu. Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Özcan Sokak Numara 17’de oturan Erdal Koca adlı vatandaş Pazar günü sabah 9,30  sularında evden çıktığında kapının önünde kaldırımla yol arasında daha önce hiç görmediği bir hayvana rastladığını söyledi. Kısa sürede bunun daha önce görmediği bir kuş türü olduğunu anlayan Erdal Koca, uçamayan kuşu bakkaldan aldığı bir kutuya koyarak evine götürdü. Koca evinin kapalı olan balkonunda kuşu korumaya alırken, bir yandan da türünü bilmediği kuş hakkında fikir edinmeye çalıştı. Kuş’la ilgili yaptığı araştırmalar sonucunda, sürekli havaya bakan ve hiç tepki vermeyen kuşun nesli tükenmeye yüz tutan Küçük Balaban Kuşu olduğunu öğrendi. Koruma altındaki kuş Türkiye’de ender görünürken, asıl yurdu Hindistan olarak belirtildi. 

KUŞU TESLİM ETMEK İÇİN  DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR YETKİLİLERİNİ BEKLİYOR 

Erdal Koca, “Kuşu eve getirip balkona koyduktan sonra cinsini, türünü bilmediğim için araştırmaya başladım. Bu arada CİMER’e yazdım. Kuşun fotoğrafını gönderdim. Türünü bilmediğim bir kuş buldum ne yapayım diye sordum. Oradan bir cevap geldi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne yönlendirdiler. Tekirdağ’daki Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü’nü aradım. Benim telefonumu aldılar. Yetkili arkadaşların Malkara’da olduğunu onları Çerkezköy’e gönderip kuşu benden teslim alacaklarını söylediler. Şimdi beklemedeyim. Kuşu teslim edinceye kadar başına bir şey gelmemesi için elimden geleni yapıyorum. Ona başta bilmediğim için muhabbet kuşu yemi filan verdim. Sonra balık yediğini öğrendim. Ben de balıkçıya gidip küçük balıklardan alarak bu kez yemesi için balık verdim. Hint Gölet balıkçıl kuşu türünden bir kuşmuş, Küçük Balaban Kuşu da deniliyormuş.”diye konuştu.

Bakkaldan bir kutu aldım eve balkonda bıraktım. Geziyor. Korumalı camlı bir. Muhabbet kuş uyemi verdim su verdim. CİMER’e yazdım. Onlar ne dedi fotoğraf gönderdik. Türü cinsi hakkında bilgim yok. Nereye ulaşabiliriz deye. Bana mesaj geldiğinde . Yetkilere teslim etmeyi bekliyorsun. Malkara civarında olduğunu gelip kuşu teslim alacaklarını söylediler.



YAŞADIĞIMIZ BİR VATANIMIZ VARSA BUNU GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

TEKİRDAĞ’DA KIBRIS GAZİSİ GAZİLER GÜNÜ’NDE VEFAT ETTİ

TEKİRDAĞ’DA ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYON: 143 KİŞİ YAKALANDI

BÜYÜKŞEHİRLE HAREKETE GEÇ

KAYMAKAM GÜNLÜ YILLIK İZNE AYRILDI