ÇERKEZKÖY'DE TSKGV ÇALIŞMALARI TANITILDI

ÇERKEZKÖY

TSKGV Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Sadık Piyade, vakfın çalışmaları hakkında Çerkezköylülere bilgi verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Sadık Piyade tanıtım sunumu gerçekleştirmek ve vakfın çalışmalarını tanıtmak amacıyla Çerkezköy’e geldi. Piyade, Vakfın bünyesinde faaliyet gösteren ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN gibi kuruluşlar hakkında bilgiler verdi.

GENÇLİĞE İLHAM OLAN PROJELER

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programın açılışını TSKGV Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz yaptı. Ankara’ya savunma sanayi şirketlerini görmek için giden gençlerin heyecanını hatırlatan Karagöz, “Ankara'ya gittiğimizde, şu anda içimizde bulunan bazı öğrencilerimiz de gelmişti. O gün gençlerimizden birçoğu mühendis olmak istediklerini ifade ettiler. İşte bağışçılarımız ve şirketlerimiz Türk gençliğine ilham olmaktadır."dedi.

YOĞUN ALKIŞ ALDI

Karagöz'ün ardından TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade sinevizyon eşliğinde vakfın desteklediği savunma sanayi şirketlerini tanıttı. Yerli ve milli silah sanayisinde üretilen helikopterden, radara ondan tanka kadar birçok yeni üretilen Türk Silahlı Kuvvetleri'ni destekleyecek silah ve techizat hakkında bilgiler veren Piyade,  vakfın hiçbir kişiye değil tamamen millete ait olduğunu ifade etti. Piyade konuşmasında şunları kaydetti: 

“Aramızda genç arkadaşlarımızı görüyorum, daha önce Ankara’da savunma sanayi fabrikalarımızı ziyaret eden arkadaşlarımız da burada. Onların heyecanı sayesinde bugün buralara geldik. Daha önceden savunma sanayi ürünlerini ve teknolojik cihazları dışarıdan ithal ediyorduk. Şimdi bağışçılarımızın yardımıyla kendi kendine yeten bir Türkiye, kendi uçağını, helikopterini, uydusunu, füzesini yapan bir Türkiye var. Bunun için tüm bağışçılarımıza sizlerin huzurunda tekrardan teşekkür ediyorum. Aramızda Serkan Karagöz ve eşi var onlara da vermiş olduğu destekler nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum."  

DÜNYA SAVUNMA SANAYİSİNE YÖN VERİYORUZ

Daha sonra Vakıf bünyesindeki şirketlere dikkat çeken Piyada, "ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN gibi şirketlerimiz ile birlikte Dünya Savunma Sanayisine yön veriyoruz. Ürettiğimiz insansız hava araçları, hava savunma sistemleri, atak helikopterleri, uydular, pil hücreleri ile birlikte güçlenmeye devam ediyoruz. Hepinize tekrardan teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.”dedi.

TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade’nin konuşmasının ardından, protokol üyelerine ve vakıf bağışçılarına plaket takdim edildi. Plaket verilen protokol üyesi ve bağışçılar arasında: Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bağışçı Samet Durmuş, bağışçı Mehmet Yıldırım ve bağışçı Abdullah Sezgin vardı.   

PLAKET VERİLDİ

Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü  ve TSKGV Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz’ün plaketini, TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade verdi. Abdullah Sezgin’in plaketini ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin verdi. Samet Durmuş’un plaketini ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi. 

Programa Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Vahap Akay, TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade, ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva,  TSKGV Çerkezköy Şube Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Parlak ve Mehmet Yıldırım ve çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.



AFAD UYARMIŞTI: TEKİRDAĞ KAPAKLI’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

SÜLEYMANPAŞA’DA 200 BİN ADET DOLDURULMUŞ MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANI: VAROLUŞ MÜCADELESİNİN ŞİFRESİ ‘ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ’ DEYİŞİNDE SAKLIDIR

BUNU DA GÖRDÜK!

SILA BEBEK’LE İLGİLİ VALİLİK’TEN AÇIKLAMA