Çerkezköy’de son günlerde etkisini artıran soğuk hava, sokakta yaşayan hayvanları da olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte sokak hayvanları barınacak sıcak alanlar aramaya başladı.
KEDİLER KÖPEĞE SIĞINDI
Soğuktan üşüyen sokak kedileri, bir köpeğin kulübesinde yanına sokularak ısınmaya çalıştı. Birbirine sokulmuş halde duran kedilerle köpeğin oluşturduğu bu görüntü, görenlerin içini ısıttı. Farklı türden hayvanların zorlu hava şartlarında sergilediği bu dayanışma, insanlığa da anlamlı bir mesaj verdi.
YÜREKLERİ ISITAN ANLAR
Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntülenen anlar, kısa sürede sosyal medyada da ilgi gördü. Görüntüler, “soğuk havada sıcak dostluk” yorumlarıyla paylaşıldı.
VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Hayvanseverler, soğuk havalarda sokak hayvanları için kapı önlerine bir kap su ve mama bırakılması, mümkünse basit barınaklar yapılması çağrısında bulundu. Yapılacak küçük bir iyiliğin, bir canın hayatta kalmasına vesile olabileceği vurgulandı.