EMNİYET-ADLİYE

EMNİYET-ADLİYE Haberleri

ÇERKEZKÖY’DE POLİS TEŞKİLATI’NIN 177. YILI KUTLANDI

ÇERKEZKÖY’DE POLİS TEŞKİLATI’NIN 177. YILI KUTLANDI

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 177’inci yıldönümü Çerkezköy’de de düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Yıldönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Çerkezköy’de tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun yapıldığı törende konuşan Kaymakam Murat Duru, “Türk Polis Teşkilatı bizim göz bebeğimizdir.”dedi.

Bugün sabah 10.00’da Çerkezköy Hükümet konağı önünde Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru. 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, emniyet mensupları katıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÖZCAN ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU

Tören İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Büro Amiri Komiser Yardımcısı Onur Bayraktar yaptı. Bayraktar, “Teşkilatımız 177 yıldır çağdaş görev anlayışı içinde, mesleğindeki yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi Cumhuriyetin ve yasaların daimi kalkanı olarak sorumluluklarını yerine getirmektedir. Türk polisi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

“POLİS BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZDİR”

Daha sonra bir konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru,  “Polisimiz yerine göre anne, yerine göre baba, yerine göre kardeş, yerinde göre en yakınımızdaki bize yardımcı olan insandır. Suçlularla mücadelede bizim polis teşkilatımız dünyaya örnek olabilecek güzellikte, ulvilikte görev yapmaktadır. Polis teşkilatımız aynı Türk ordusu gibi Türk devlet geleneği içerisinde bizim göz bebeğimizdir. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da göz bebeğimiz olmaya devam edecektir. Emniyet teşkilatımızın, yaklaşık 200 bin nüfusuyla Türkiye’nin özeti olan Çerkezköy’ümüzde en iyi şekilde görev yaparak vatandaşların refah ve huzurunu, mal ve can güvenliğini koruma noktasında mücadele etmektedir. Çerkezköylü vatandaşlarımız rahat olsun biz Çerkezköy’ün huzuru, mal ve can güvenliği için var gücümüzle gece gündüz çalışacağız” dedi.

RESİM SERGİSİ DÜZENLENDİ

Törenin ardından protokol üyeleri Polisevi’ne geçerek burada Polis Haftası’na özel açılan sergiyi gezdi. Polis memuru Menekşe Ağırbaş’ın 9 resimden oluşan sergisini gezen Kaymakam Murat Duru ve protokol üyeleri, ressam Menekşe Ağırbaş’ı tebrik etti.

 



ÇERKEZKÖY’DE ARANAN 210 KİŞİ YAKALANDI

KAPAKLI’DA MOTOSİKLETLİ SÜRÜCÜLERE 379 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

TEKİRDAĞ EMNİYETİ, 9 BİN KİŞİYE SİBERAY’I ANLATTI

KAPAKLI’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 2 GÖZALTI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: BİNLERCE PAKET ELE GEÇİRİLDİ