ÇERKEZKÖY'DE İLKOKUL KARŞISINDA OYNATILAN ŞANS OYUNLARI TEPKİ TOPLADI

ÇERKEZKÖY

Çerkezköy Atatürk Caddesi’nde, Atatürk İlkokulu ve Osmanlı Camii’nin hemen karşısında şans oyunları oynatan seyyar bayi tepki topluyor. Vatandaşlar, bu oyunların okula uzak yerlerde oynatılması gerektiğini savundu.

Çerkezköy Atatürk Caddesi’nde Milli Piyango İdaresi’ne bağlı şans oyunlarını oynatan seyyar bayiler tepki topluyor. Şans oyunları oynatan seyyar bayi hemen karşısında bulunan, restorasyon çalışmaları devam eden Atatürk İlkokulu ve Çerkezköy’ün simge yapısı Osmanlı Camii’nin yer alması bazı vatandaşları kızdırdı.

Öğrencilerin bulunduğu bölgelerde şans oyunlarının oynatılmasını doğru bulmayan Çerkezköylü bazı vatandaşlar, “Bölgemizde gençlerimizin şans oyunları, alkol, kumar gibi kötü alışkanlıklardan uzak durması için çabalarken, bir ilkokulun ve cami cemaatinin sürekli geçtiği caddenin tam ortasında seyyar şekilde kumar oynatılması asla kabul edilemez” şeklinde konuştu.

TARTIŞMALAR ÇIKTI

Özellikle Cuma namazı sonrası işlerine dönmek için camiden çıkan bazı vatandaşlar ise, bir yanda hayır işleri için para toplanırken bir yanda şans oyunları adı altında kumar oynatılmasına son verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca bölgede şans oyunlarında alacak verecek hesabında mutabık kalınamaması sebebiyle tartışmaların çıktığı da gözlemlendi.

YETKİLİLERDEN TALEP EDİLDİ

Tekel bayilerin ve şans oyunları bayilerinin okul ve cami yanlarında bulunmaması ve bu noktada gereken özenin gösterilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar yetkililerden, şans oyunları tezgahını Atatürk İlkokulu ve Osmanlı Camisi'nin önünden kaldırmalarını talep etti. 



TEKİRDAĞ’DA 20. GELENEKSEL YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLADI: YÜZLERCE KİŞİLİK HORON BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

ERGENE’DEKİ HAYVANCILIK İŞLETMESİNE HASTALIKTAN ARİ İŞLETME SERTİFİKASI VERİLDİ

ELEKTRİK DİREKLERİ ÜZERİNDEKİ LEYLEK YUVALARINA İTİNALI BAKIM

KAZA SONRASI İKİYE BÖLÜNEN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ AĞIR YARALANDI

MOTOSİKLETTEN DÜŞEN SÜRÜCÜ YARALANDI