ÇERKEZKÖY’DE 'Bİ HAREKETİNE BAKAR HAYAT' FARKINDALIĞI

ÇERKEZKÖY’DE

Trafik güvenliğine dikkat çekmek ve emniyet kemeri takılmasının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan 'Bi Hareketine Bakar Hayat' projesi kapsamında Çerkezköy’de uygulama yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek ve emniyet kemeri takılmasının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan 'Bi Hareketine Bakar Hayat' projesi kapsamında Çerkezköy’de uygulama yapıldı.

Trafik güvenliğinin en üst noktaya taşınması için yasal ve yapısal düzenlemelerin yapılması, yol standartlarının yükseltilmesi, denetim faaliyetlerinin etkinliğinin arttırılması gibi atılan birçok önemli adımın yanı sıra kamuoyu farkındalığının en üst noktaya taşınması amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde başlatılan 'Bi Hareketine Bakar Hayat' temalı proje kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı uygulama yapıldı.

SÜRÜCÜLERİ BİLGİLENDİRDİLER

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan ve İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, Hükümet Caddesi önünde seyir halinde olan araçları durdurarak, sürücüleri emniyet kemeri takma konusunda bilgilendirdi. Olası trafik kazalarında can kaybının ve yaralanmaların minimum seviyeye inmesinde kemerin önemine vurgu yapan Kaymakam Murat Duru, sürücülere 'Bi Hareketine Bakar Hayat' broşürleri verdi.

KAYMAKAM DURU’DAN EMNİYET KEMERİ VURGUSU

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, "İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde saat 15.30 'da vali ve kaymakamların başkanlığında kolluk kuvvetleri ile birlikte trafik uygulamaları yapacağız. Burada vurgulamak istediğimiz ana konu emniyet kemerinin kullanımına ilişkin vatandaşlarımızı bilgilendirmektir. Bu konudaki farkındalığın artması sayesinde emniyet kemerinin kullanımını da aynı doğrultuda artış gösteriyor. Bu durumdan idareciler olarak çok memnunuz. Emniyet kemeri kullanımı kaza sonrası ölüm riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini yüzde 60 oranında azaltır. Biz de burada denetimlerimizi gerçekleştirdik. Biz de burada ‘Emniyet Kemeri kullanımına bakar hayat’ diyoruz. Biz buradan tüm Çerkezköylü arkadaşlarımıza bir hareket yapın, hemen emniyet kemerinizi takın diyoruz. Ayrıca bu kampanyaya katılarak bizlere destek olan yerel basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Basınımızın bu konuyu daha çok gündemde tutmasını bekliyoruz." diye konuştu.