ÇERKEZKÖY’DE 2022 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ÇERKEZKÖY’DE 2022 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısının ikinci oturumu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında gerçekleşti.

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısının ikinci oturumu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Çerkezköy Belediye Meclisinde, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü nedeni ile Belediye Meclis Üyeleri Neziha Temür ve Dilek Köksal'ın birer konuşma yapmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü.

Çerkezköy Belediye Meclisinde, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesi yıldönümü nedeni ile Belediye Meclis Üyeleri Neziha Temür ve Dilek Köksal, 88 yıl önce  Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin çok önemli olduğunu ve kadının her alanda daha aktif ve çoğulcu olarak görev alması gerektiğini belirttiler.

OKUL YERİ TAHSİS EDİLDİ

2 Kadın Belediye Meclis Üyesinin günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapmasının ardından Meclis gündeminin görüşülmesine geçildi ve ilk olarak bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.11.2022 gün ve 49946 sayılı Kızılpınar Mahallesi 272 ada 4 parselde bulunan 352 metrekarelik Belediye hissesinin okul yapılabilmesi için Milli Eğitime tahsisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.  KAMULAŞTIRMA TALEBİ RET EDİLDİ

Ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.11.2022 gün ve 49947 sayılı kamulaştırma konulu yazısı görüşülerek Kapıkule-Halkalı Hızlı Tren Projesi güzergahında olan 12 adet taşınmazın kamulaştırma talebi Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları görüşleri doğrultusunda teklif edilen kamulaştırma bedellerinin piyasa fiyatının altında olduğu gerekçesi ile oy çokluğu ile ret edildi.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Belediye Meclis gündeminin 3. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.11.2022 gün ve 49948 sayılı kira konulu yazısı görüşülerek İstasyon, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Fevzi Paşa Mahallelerinde bulunan Çerkezköy Belediyesi’ne ait Aile Sağlığı Merkezlerinin kira artışlarının tespit edilmesine geçildi. Yapılan görüşmeler neticesinde Çerkezköy Belediyesi’ne ait söz konusu Aile Sağlığı Merkezlerinden hekim başına 2 bin 500 TL aylık ücret alınması oy birliği ile kabul edildi.  

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Meclis gündeminin son maddesi olan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.11.2022 gün ve 49952 sayılı Belediye hissesi hakkındaki yazısı görüşülerek 7 adet Belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

2022 YILI TOPLANTILARI TAMAMLANDI

Hisse satışlarının kabul edilmesinin ardından Çerkezköy Belediyesi’nin 2022 Yılı Meclis toplantıları sona ererken, 2023 yılının ilk Meclis toplantısı 4 Ocak Çarşamba günü saat 15.00’da yapılacak.

 



KAPAKLI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI TAMAMLADI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK