ÇERKEZKÖY KÜLTÜR VE SANAT GECESİNE SEVİMLİ MİSAFİR RENK KATTI

ÇERKEZKÖY KÜLTÜR VE SANAT GECESİNE SEVİMLİ MİSAFİR RENK KATTI

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde, ‘Beş yaprak bir sahne’ konsepti ile dizayn edilen kültür gecesine, sevimli kedi neşe kattı.

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Trakya Folklor Kültür ve Sanat etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. ‘Beş yaprak bir sahne’ konsepti ile dizayn edilen kültür gecesine Çerkezköy halkı yoğun katılım sağladı. Geceye davetsiz fakat bir o kadar da sevimli kedi neşe kattı. Sahneye kadar çıkan kediyi davetliler merakla takip etti.

GELİŞMİŞ BİR TOPLUM İÇİN ÖNEMLİ

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Trakya Folklor Kültür ve Sanat etkinliği, sevimli kedinin seyircilerin arasından sahneye çıkmasıyla renkli görüntülere sahne oldu. Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni ve gecenin organizatörü olan Abdullah Coşkun’un gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başlayan programda, sanatın her dalına gönderme yapıldı. Programın sunuculuğunu ise Hatice Atalay üstlendi. Abdullah Coşkun konuşmasında, kültür ve sanat etkinliklerinin gelişmiş bir toplum için son derece önemli olduğuna değindi.

SON KAPLUMBAĞALAR BELGESELİ

Ardından, Onur Gürsoy yönetmenliğinde sahnelenen ‘Son Kaplumbağalar’ isimli belgesel büyük bir ilgiyle izlendi. Çerkezköy’ün sanayileşme sonrası, yoğun bir göç alması ve yeşil alanların azalıp, beton binaların her yeri kaplamasına dikkat çeken belgesel, Çerkezköylü vatandaşları duygulandırdı.

Akabinde, sahneye Ayçiçeği Tarlalarına Beton Dökülürken kitabının yazarı Hayri Varol çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi. Varol konuşmasında, bu geceye hazırlanırken yoğun bir şekilde çalıştığını söylerken, Çerkezköy’ün sanatına ve sanatçısına sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Sonrasında Fırat Işık yazarlığında sahnelenen ‘3 eksi bir’ isimli tiyatro oyunu, her yaştan vatandaşı hem eğlendirdi hem düşündürdü.

UNUTULMUŞ KÜLTÜRLERİ YAŞATMAK

Programın sonunda ise, unutulmuş kültürleri yaşatmak maksadı ile yöresel halk oyunları sahnelendi. Halk Oyunları Ekibi tarafından Ege Yöresi Zeybek oyunu ile başlayan kısım, Trakya Yöresi’nin kültürünü yansıtan dans figürleri ile sona erdi. Halk oyunlarından sonra ise Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı ve protokol üyeleri emeği geçenlere plaket takdim etti.

İMZA VE SERGİ

Program tamamlandıktan sonra Çerkezköylü yazar Hayri Varol, okurlarına imza dağıttı. Kültür Merkezi konferans salonunun girişine dizilen Çerkezköyün geçmiş fotoğraflarının sergilendiği bölüm ise ilgiyle takip edildi.

Programa, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Serkan Karagöz ve NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı katıldı.



İTFAİYE EKİPLERİ SON 3 AYDA 3.485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

YAZ KÜLTÜR SANAT ATÖLYELERİ KAPILARINI AÇTI

FASLILARI MOLDOVALI YURT DIŞINA KAÇIRMAK İSTERKEN YAKAYI ELE VERDİLER

SAHİLDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

OTOBANDAN ATILAN SİGARA İZMARİTİ YANGIN ÇIKARDI