ÇERKEZKÖY KAYMAKAMLIĞI’NDAN ANIZ YANGINI YASAĞI

ÇERKEZKÖY KAYMAKAMLIĞI’NDAN ANIZ YANGINI YASAĞI

Son günlerde başlayan orman yangınları nedeniyle bir dizi tedbir alınmaya başlandı. Bu kapsamda Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan da bir duyuru yapıldı.

Her yaz meydana gelen orman yangınlarına bu yaz yenileri eklenirken, bir dizi tedbirde art arta gelmeye başladı. Son olarak Çerkezköy Kaymakamlığı’nca yayımlayan duyuruda, Yangınların önlenmesi için anız yakılmaması ve ateş ve izmarit ormanlarda yakılmaması uyarısı geldi.

Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan yapılan duyuruda şunlara yer verildi: “Toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısının korunması, toprak verimliliğinin sürdürülebilmesi ve olası yangınların önlenmesi amacı ile Anız yakılması yasaktır. Ayrıca hasadı yapılmış tarlalarda çeşitli nedenlerle çıkabilecek yangınların önlenebilmesi amacı ile; tarla sınırlarında 8-10 metre genişliğinde pullukla sürülmüş bant oluşturulması gerekmektedir. Özellikle yerleşim yeri ve sanayi bölgeleri içerisinde kalan araziler ile orman ve ağaçlık alanlara komşu alanlarda anızdan arındırılmış bant oluşturulması önem arz etmektedir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur.



MEVCUT KİRA UYGULAMASININ YÜRÜRLÜKTEN KALKMASI NASIL SONUÇLAR GETİRECEK?

BUĞDAY YÜKLÜ TRAKTÖR DEVRİLDİ, YOL BUĞDAY AMBARINA DÖNDÜ

MOTOSİKLETİN OTOMOBİLLE KAFA KAFAYA ÇARPIŞTIĞI KAZA KAMERADA

TRAFO PATLAMASINDAN YANGIN ÇIKTI

TIRA ÇARPAN OTOMOBİL HURDAYA DÖNDÜ, SÜRÜCÜ YARALANDI