ÇERKEZKÖY KAYMAKAMI GÜNLÜ: YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BİZ HAZIRIZ

ÇERKEZKÖY KAYMAKAMI GÜNLÜ: YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BİZ HAZIRIZ

Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ı da yanına alarak, yeni eğitim ve öğretim sezonu öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, yeni eğitim öğretim sezonu öncesinde eğitim yatırımları hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Sezonu YKS sınav sonuçlarını değerlendirirken yeni eğitim ve öğretim sezonuna da hazır olduklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın da katılımıyla yeni eğitim ve öğretim sezonu öncesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçedeki okul projeleri ve geçen eğitim öğretim döneminin YKS sonuçlarını değerlendiren Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günül, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Sezonu’na hazır olduklarını söyledi. Günlü, “Geçen seneye göre daha az sorun ve eksikle bu eğitim ve öğretim yılına başlıyoruz. Öğretmen kadromuzda sıkıntı yok. Bu yıl 200’ün üzerinde ilçemize öğretmen atandı. Şu anda ders programları idarecilerimiz tarafından hazırlanıyor. Okullarımızın çoğunda idareci arkadaşlarımız vekaleten görevlendirilmişti. Şu an iki okulumuz hariç asaleten atamalarımız yapıldı. Müdür ve müdür yardımcısı eksik olan iki okulumuzda da tekliflerini müdür bey yaptı, biz de onayladık. Atamaları bekliyoruz. Genel prensibimiz her arkadaşımız kendi okulunda görevini yapacak şekilde, bir iki istisna hariç ihtiyaç olursa görev alacaklar. Şu an için idareci kadrolarımızda eksiğimiz yok.  Yeni eğitim öğretim yılına biz hazırız.” dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YKS HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Kaymakam Günlü’nün basın toplantısında, açılışı yapmasının ardından sözü İlçe Milli Eğitim Müdürüne bırakmasıyla birlikte 2024-2025 yılı YKS sonuçları gazetecilerle paylaşıldı. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, 2023-2024 eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesini yaptı. Danışmaz, Çerkezköy’de 73 resmi , 27 özel okul olmak üzere toplam 100 okul, 52’de özel eğitim kurumu bulunduğunu, söyledi. Danışmaz, “Toplamda ilçemizde 152 kurumumuz var. İlçemizdeki resmi okullardaki öğrenci sayısı 46 bin 68 olup toplam derslik sayısı ise 1204’tür. Müdürlüğümüze bağlı özel okul öğrenci sayısı toplam 2 bin 356, öğretmen sayısı ise 364’tür. 2024 LGS’de sınava giren öğrenci sayımızın yüzde 10’luk dilimine yüzde 10 öğrenci girebiliyor mu? Biz buna dikkat ediyoruz. Bu yıl biz bunu başardık. Yüzde 10’luk dilime yüzde 10 küsur öğrencimiz girdi. Bu anlamda başarılı bir dönem geçirdik. 2023’te bu oran yüzde 6,5’ti. 

LGS sonuçlarına sonuçlarından bahseden İlçe Milli eğitim Müdürü İrfan Danışmız, “67 Fen Lisesi, 56 tane yetenek sınavı, 676 merkezi sınavla öğrenci alan ve 1957’de yerel yerleştirmedeki öğrencilerimiz yer aldı. Zaten bizim öğrencilerimiz büyük bir bölümü sınavsız okullara yerleşiyor. Türkiye’de de sınavsız yerleşme oranı azdır.”dedi.

TIP FAKÜLTESİ’NE YÖNELİM OLDU

YKS sonuçlarını aktararak konuşmasını sürdüren Danışmaz, “Bu yıl 40 tane doktor çıkardık. Diş hekimliğiyle birlikte. Geçen yıl bu sayı 22’ydi. Bu yıl biraz Tıp’a yönelim olduğunu görüyoruz. Mühendislikte çok iyi bölümlere girenler oldu. İTÜ, ODTÜ ve Boğaziçi’ne çok sayıda öğrencimizi yerleştirdik. Tıp Fakültesine 23, Diş Hekimliğine 17, Hukuk Fakültesine 16, Eczacılık Fakültesine 9, Eğitim Fakültesine 30, Mühendislik Fakültesine 99, İlahiyat Fakültesine 10, Sağlık Bilimleri Fakültesine 31, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 49 ve diğer fakültelere 375 öğrencimizi yerleşti. Son zamanlarda Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Robotik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Matematik Mühendisliğine çok büyük talep var. Bunlar da İTÜ, ODTÜ ve Boğaziçi’nde var, oraya özellikle Fen Lisemizden çok sayıda öğrencimiz yerleşti.”dedi.

Müdür Danışmaz, konuşmasının sonunda ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak yıl içinde yaptıkları faaliyetler ve Türkiye ve Tekirdağ genelinde öğrencilerin sosyal ve sportif faaliyetlerde kazandıkları başarılardan ötürü ödüllendirdikleri Çerkezköy’ün Yıldızları Ödül töreni hakkında açıklamalar yaptı.

11 OKUL İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Halihazırda 11 tane okul inşaatı olduğunu belirten Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, “Özellikle 6 Şubat depreminden sonra kamu binalarındaki deprem güvenliği testlerinde bir yoğunluk yaşadık. Bu yoğunluk neticesinde de yetersiz olan okullarımızı can ve mal güvenliğini sağlamak için boşalttık. Boşalttığımız, tahliye ettiğimiz, yıktığımız, güçlendirme programına aldığımız 250’nin üzerinde dersliğimiz oldu. Bunlardan Hacı Fahri Zümbül İmam Hatip Lisesi’nin güçlendirmesi tamamlandı. Cumhuriyet Ortaokulu, Atatürk İlkokulu’nun binası, bir bloğu ve Veliköy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin güçlendirme işlemleri tamamlandı. Bunun yanında da bizim yeni yatırım programında olan işlerimizle ilgili de çalışmalar sağ olsun burada teşekkür etmemiz lazım sayın valimizin de yakın ilgi ve desteğiyle oldukça iyi bir aşamaya geldik. Bizim şu anda başlayacak olan, devam edecek olan 11 tane okul inşaatımız var. 11 okul inşaatımızla da toplam 224 derslik, 4 atölye, 1 spor salonu yapacağız. Bunların bir kısmı başladı, bir kısmıyla ilgili de hazırlıklarımız devam ediyor.” dedi.

DEVAM EDEN OKUL İNŞAATLARINDAKİ SON DURUMU AKTARDI

Devam eden okul projelerinin son durumu hakkında bilgi veren Kaymakam Günlü, şunları kaydetti; “32 derslik Ambardere bölgesinde TOKİ tarafından ihale edilen ve inşaatına geçtiğimiz sene başladığımız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulumuz büyük bir okul. 32 planlı derslik var, 3 tane çok büyük, çok donanımlı atölyesi var. Bu okulumuzda geçici kabul aşamasına çok yakınız. Bu okulumuz Eylül sonunda sanıyorum teslim aşamasına gelecek. İkinci döneme kalmadan faaliyete geçirmek hedefimiz. Veliköy Anaokulu, 8 derslikli bir proje. İnce işleri devam ediyor. Bu da hızlı devam eden bir işimiz. Muhtemelen bunu da Kasım ayındaki araya yetiştiririz diye hesap ediyoruz.

KIZILPINAR VE VELİKÖY’DEKİ OKUL İNŞAATLARI…

Kızılpınar Atatürk İlkokulu, 12 derslik. Bunun da ince işlerine başladık. Bu, Veliköy’e göre bir adım geriden geliyor. Muhtemelen Kasım’a yetişmese bile ikinci döneme kesin açılmış olacak. Burada 12 derslik anaokulu projesi çünkü arsaya bizim ilkokulu projelerimiz sığmadığı için anaokulu projesi uygulandı ama şu anda acil ihtiyaç. Bunu ilkokul olarak hizmete açacağız. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda da bodrum bitti, zemin bitti, birinci katın kolonları dikildi. Hızlı devam ediyor. Büyük ihtimalle bu okulumuz önümüzdeki eğitim öğretim yılına hazır olacak. Kızılpınar Ortaokulu, okullar bölgesi mera alanı dediğimiz yere yapılıyor. Sarbak Metal Lisesi’nin yan tarafına. Geçen hafta buraya başladık. Hedefimiz önümüzdeki eğitim öğretim yılı. 24 derslikli bir ortaokulu olacak.

TEPE’DE ORTAOKUL YAPILIYOR

Tepe Ortaokulu yapımı başladı. Tepe İlkokulu karşısında başladık. Bu okulumuzun inşaat çalışmaları da çok iyi gidiyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılına çok rahat yetişecek gibi görünüyor. 24 derslik, bu da orada önemli bir ihtiyacımızı karşılayacak. Cumhuriyet Mahallesi İlkokulu,  Yusuf Şener Ortaokulu’nun arkasında başladığımız okul. Buna da bir hafta 10 gün kadar önce başladık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz. Çünkü Tepe bölgesi ciddi nüfus alan bir bölgemiz.

HAYIRSEVER OKULU…

Kızılpınar okullar bölgesinde hayırseverimizin yapacağı bir okulumuz daha var. Biz hayırseverle ilk protokolü yaptığımızda orayı bir ortaokul olarak düşünmüştük fakat sonra sağ olsun onlar da bize anlayış gösterdiler. Biz o ortaokul protokolünde bir değişiklik yaptık ve meslek lisesine çevirdik. Kızılpınar’ın içerisinde çok programlı lisemiz var. O meslek lisesini bitirirsek onun mesleki bölümlerini oraya taşıyıp, orayı da bir ilkokul, ortaokul olarak değerlendirmek istiyoruz. Onlar özel bir proje çizdiler. Özel proje çizince bakanlık onayı gerektiği için biraz zaman alıyor ama çok güzel bir proje oldu. Atölyeleriyle, yemekhanesiyle, açık spor alanlarıyla, bahçede bir amfi tiyatrosuyla çok nitelikli bir proje ortaya çıktı. Şu anda ruhsata müracaat edilecek şekilde dosyası hazır. Hayırseverlerimiz yapacak olan inşaat firmalarından teklifleri topluyorlar. Sanıyorum bir hafta 10 gün içerisinde sonuçlanacak. Daha sonra müteahhitlerle sözleşme yapıldığında orada da kazı işlemine başlayacağız. 

TEPE’DE ANAOKULU…

Tepe bölgesinde Tepe İlkokulu’nun arkasında bizim üçgen bir arsamız var. Küçük bir arsa. Oraya 4 derslikli bir anaokulu yapmak üzere iş insanımız Tahsin Aras’la anlaşmıştık. Onun da proje tadilatları, benzeri şeyleri tamamlandı. Projesi Çevre ve Şehircilik tarafından uygun görüldü. Evraklarının önemli bir kısmı belediyeye teslim edildi. Belediyeye resmi ruhsat başvurumuzu yaptık. Orada da zaten hayırseverimizin kendisi inşaatçı olduğu için onun iş takvimine göre başlayacaklar.”

“24 DERSLİKLİ MESLEK LİSESİ’Nİ YATIRIM PROGRAMINA ALDIK”

Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü konuşmasının sonunda 24 derslikli bir meslek lisesi yapımını da programa aldırdıklarını belirtirken, “Bizim yatırım programında yer alan 24 derslik, 1 atölye, 1 spor salonu inşaatımız vardı. Bu inşaatımızı normal şartlarda TOKİ yapacaktı. Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili protokolü vardı. Fakat TOKİ, depremden sonraki yoğunluk sebebiyle bizim ikinci ihalemizi yapamadı. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayıyla o protokol iptal edildi. O inşaatın yapım görevi de Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’na devredildi. Şimdi onunla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Vaziyet planını çizdik. Spor salonunun ve okulun projeleri hazır. Kimya atölyesinin projesinin elimize ulaşmasını bekliyoruz.  Bu kapsamda Tekirdağ’da 14 tane okul var TOKİ’den devralınan. Bu devralınan okulların yapılacağı ilçelerin belediyeleriyle valiliğimizin başkanlığında bir toplantı yapıldı. İşin çabuklaşması için belediyelerden destek istendi. Bizimde belediyemiz şu anda burada zemin etüdünü ihale etti. Hızlıca ihale dosyasını hazırlıyoruz. Onunda ihale dosyası hazırlandığında valilik ilana çıkacak.”diye konuştu.

HALİT NARİN’İN ARKASINDA 24 DERSLİKLİ İLKOKUL İHALESİ YAPILDI

Günlü sözlerini şöyle tamamladı: “Eski Halit Narin Meslek Lisesi’nin bulunduğu arsada şimdiki Türk Tekstil Vakfı Lisesi’nin bitişiğinde 24 derslikli meslek lisesi, yanında bir spor salonu ve kimya atölyesi inşasına da inşallah yıl içerisinde başlamış olacağız. Halit Narin Meslek Lisesi’nin arkasına da yani şu andaki mesleki eğitim merkezinin bitişiğine de yıkılan bloğun yerine de 24 derslikli bir ilkokulu ihalesi yapıldı. Sözleşmesi imzalandı. Yer teslim tutanağı düzenlendi. Müteahhidin şantiyesini kurmasını bekliyoruz.”