ÇERKEZKÖY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NE KUMPAS MI KURULDU?

ÇERKEZKÖY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NE KUMPAS MI KURULDU?

Eğitim Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz ve Çerkezköy Temsilcisi Okul Müdürü Kemal Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş'ü görevden aldırmak için kapı kapı gezmişler...

Çerkezköy’de İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ü görevden aldırmak için Eğitim Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz, ilçedeki sendika temsilcisi ve okul müdürü olan Kemal Bulut ile birlikte sendika yöneticilerini de yanlarına alarak kapı kapı siyasileri gezip, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ü görevden aldırmak istediği ortaya çıktı. Siyasilerden sonuç alamayan sendikacılar, bu kez iddialara göre Sendika Genel Başkanları Ali Yalçın’ı devreye sokarak, Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu, müfettiş devreye soktu. Nihayetinde ise müfettiş raporuyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, görevden alındı. İşte o sendikacıların siyasilerle fotoğrafları…

HÜSEYİN GÜMÜŞ MÜFETTİŞ RAPORUYLA GÖREVDEN ALINDI İŞTE FOTOĞRAFLARI

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ü görevden aldırmak için yıllardır mücadele veren Eğitim Bir-Sen Tekirdağ İl Başkanı Ferruh Topuz, sonunda hedefine ulaştı. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, müfettiş raporuyla, görevden alınıp Ergene’de bir okulda öğretmen olarak görevlendirildi. Ancak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün görevden alınmasının bir hikayesi var! Gümüş'ü görevden aldıran sendika yöneticilerinin de, kapı kapı dolaştığı fotoğraflarla belgelendi.

GÜMÜŞ’E MÜFETTİŞ RAPORU KUMPASI…

Çerkezköy’de 7 yıldan buyana görev yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, sendikanın geçmiş dönemde başkanlığını yapan Yavuz Kara ve sendika üyesi bir okul müdürü olan Saime Kafalı için işlem yaparak, müfettiş istemesi sonunun başlangıcı oldu. Trakya Flaş Haber’e konuşan ismini vermek istemeyen Çerkezköy’de halihazırda görev yapan bazı okul müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e, müfettiş raporlarıyla kumpas kurulduğunu iddia ederken, sonun başlangıcını da anlattılar.

İŞKUR’UN UYGULAMASI KÖTÜYE KULLANILDI…!

İsimleri bizde saklı okul müdürlerinin iddialarına göre, daha önce yaşanan soruşturma ve milli eğitim kayıtlarına geçen belgelerle de sabit olan Eğitim Bir-Sen’in eski başkanı Yavuz Kara ve sendika üyesi bir okul müdürü olan Saime Kafalı’ya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, okullarında yaşanan sorunlar nedeniyle, işlem başlattı ve müfettiş istedi. Yavuz Kara’nın, İŞKUR ile ilgili yaşanan sorun sonrası görevden alınacağını düşünerek, kendi isteğiyle sendikadaki görevinden istifa ettiği ileri sürülürken, gelişmelerle ilgiliyse şunlar anlatıldı:  Sendika başkanlığını yapan Yavuz Kara’nın aynı zamanda bir okulda müdür olduğu ve İŞKUR üzerinden gelen okuldaki temizlik görevlileri (Hademe) için işe gelmemesine rağmen maaş almalarına göz yumduğu yönünde gelen ihbarları değerlendirerek, işlem başlatan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, bu olayların müfettiş kanalıyla sabit olduğunu ortaya çıkardı. İşte bu andan itibaren Hüseyin Gümüş, sendikanın hedefi haline geldi. Yavuz Kara, sendika görevinden istifa etti, çünkü görevden alınma durumları söz konusuydu.

SAİME KAFALI PKK TEHDİDİNE İŞLEM YAPMADI, GÜMÜŞ YAPTI!

Sendikanın hedefine giren Hüseyin Gümüş, bu kez yine ilçe milli eğitim müdürlüğüne ulaştırılan bir başka şikayetle ilgili işlem başlattı. Söz konusu şikayet bir veli tarafından yapılırken, sendika üyesi olan okul müdürü Saime Kafalı’nın, PKK tehdidine karşı işlem yapmadığı yönünde ilçe milli eğitim müdürlüğüne ulaştırıldı. Bir velinin çocuğunun okulda başka çocuklar tarafından PKK ile tehdit edildiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Ancak okul müdürü Saime Kafalı, bu dilekçeyi devreye koymadı. Bu kez veli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yolunu tuttu. Şikayeti alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, söz konusu tehdite karşı hemen işlem başlattı. Yapılan işlemler sonucunda ise, okul müdürü Saime Kafalı, velilerden gelen şikayetleri değerlendirip işlem yapmadığı yönünde sonuçlandı. 

SENDİKA ÜYELERİNE İŞLEM YAPTIN ÖYLE Mİ?

Önce sendikanın başkanlığını yapan Yavuz Kara, ardından ise Saime Kafalı’nın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün görevini yapması sonucu cezalandırılması, Eğitim Bir-Sen adlı öğretmen sendikasının sinirlerini gerdi. Hüseyin Gümüş hedef tahtasına koyulmadan önce ise, Gümüş’ten, söz konusu sendika üyesi okul müdürleri için, ‘görmezden gelmesi’, ‘işlem yapmaması’ istendi. Bu talepler karşılık görmeyince sendika üyesi okul müdürleri hatta sendika şube başkanı okul müdürü için işlem yapan Hüseyin Gümüş hedef tahtasına konuldu.

 

FERRUH TOPUZ VE KEMAL BULUT’TAN SİYASİLERE GÖREVDEN ALIN ZİYARETİ…

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün müfettiş raporuyla görevden almasına uzanan kumpas ve kavgada ilginç gelişme ise Eğitim Bir-Sen’in halihazırdaki Şube Başkanı Ferruh Topuz ile birlikte sendikanın Çerkezköy İlçe Temsilcisi ve aynı zamanda bir okulda müdürlük yapan Kemal Bulut ile sendika yöneticisi okul müdürü ve öğretmenler siyasetçileri kapı kapı dolaşmaya başlıyor. Ankara’ya giderek AK Parti Tekirdağ Milletvekillerinden Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün görevden alınmasını isteyen Ferruh Topuz ve Kemal Bulut, milletvekillerinden yeterince yüz bulamayınca, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay’ın kapısını çalıyor. Sendikacılar Ankara'da, sendika kontenjanından AK Parti Milletvekili milletvekili seçilen Latif Selvi'yi de ziyaret etmeyi ihmal etmiyor. İddiaya göre, hükümet ve milli eğitim bakanlığı nezdinde Latif Selvi eliyle harekete geçiliyor.

BİZ MÜDÜRÜMÜZDEN MEMNUNUZ

Sendika Başkanı Ferruh Topuz ve sendikanın Çerkezköy Temsilcisi ve aynı zamanda Okul Müdürlüğü yapan Kemal Bulut, bu kez AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay’ın kapısını çalıyorlar. Azbay’dan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün görevden alınmasını isteyen Ferruh Topuz ve Kemal Bulut, umduklarını bulamıyor. AK Parti İlçe Başkanı Salih Azbay, “Biz müdürümüzden memnunuz. Bir suçu varsa, o ayrı mevzu” şeklinde bir konuşma yapıyor. Bunun üzerine, Eğitim Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz ve Çerkezköy Temsilcisi okul müdürü Kemal Bulut, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’ndan ayrılıyor.

DEVREYE MÜFETTİŞ RAPORU SOKULUYOR

Siyasilerin yüz vermediği sendikacılar bu kez, genel başkanlarını devreye sokarak, Bakanlık aracılığıyla müfettiş devreye sokuyorlar. Siyasilerin ‘Kurum içi’ diye önemsemediği konu, sendikacılar Ferruh Topuz ve Kemal Bulut tarafından yakından takip ediliyor. Ve en sonunda ön yargılı bir şekilde Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın temasları neticesinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından gönderilen müfettişler, Hüseyin Gümüş’ün ipini çekiyor.

ADET GÖREN ÖĞRETMENE İŞLEM YAPIYOR

Sendika temsilcisi olan bir okulda müdürlük yapan Kemal Bulut, kendi okulunda özel bir durum nedeniyle bir öğretmenin 5 dakika erken okuldan ayrılmasına yönelik işlem yaptığı öne sürülüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ise, bu insani durum karşısında işlem yapılmaması yönünde tavır alıyor. Ve nihayetinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş'e fatura kesiliyor. Sendika bu nedenle de Hüseyin Gümüş ile kavgaya tutuşuyor…



ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM