ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ KÖPEK KULÜBELERİNİ GERİ ALDI

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ KÖPEK KULÜBELERİNİ GERİ ALDI

İki ay önce Tepe Mevkii’ndeki ormanlık alana canların barınması için köpek kulübesi koyan Çerkezköy Belediyesi, Orman İşletme Şefliği’nin savcılık tehdidi yüzünden geri aldı. Hayvan severler ise bu duruma tepki gösterdi.

Çerkezköy Belediyesi, Tepe Mevkii’ndeki Ormanlık alanı Orman İşletme Şefliği’nden kiralayarak, burada yaşayan canların barınmasına tahsis ettiği köpek kulübeleri, belediye tarafından geri alındı. Belediyenin köpek kulübelerini geri almasının nedeni olarak ise, kiralama işlemlerinin henüz tamamlanmaması olarak gösterildi.

ŞUBAT AYINDA KOYULMUŞTU

Tepe mevkiindeki ormanlık alanda yaşamlarını sürdüren sokak hayvanları için geçtiğimiz şubat ayında 7 adet köpek kulübesi koyan Çerkezköy Belediyesi, önceki gün bu kulübeleri kaldırdı. Belediyenin kulübeleri kaldırması üzerine hayvan severlerden çok sayıda tepki geldi. Belediyenin sokaktaki canların barınması için koyduğu kulübeler için iki ay önce teşekkür eden hayvan severler, bu kez teşekkürlerini geri aldıklarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Onlarca hayvan sever, kulübelerin kaldırılmasına bir mana veremediğini paylaştı.

SÜREÇ TAMAMLANINCA YENİDEN KOYACAĞIZ

Bu arada, köpek kulübelerinin kaldırılmasına ilişkin Trakya Flaş Haber’e açıklamada bulunan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, ormanlık alanın belediyeye kiralanmasıyla ilgili prosedürlerin henüz tamamlanmadığını, bu yüzden Orman İşletme Şefliği’nin ihtarıyla kaldırmak durumunda kaldıklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Yılancı, “Belediye Başkanımız burada her zaman hayvan severlerin talepleri yönünde tavır koymuştur. Ancak son olarak Çerkezköy Orman İşletme Şefliği’nden kiralama işlemi henüz tamamlanmadığı için gelen yazı üzerine kaldırmak zorunda kaldık. Bu kulübeleri kaldırmamamız halinde Orman İşletme Şefliği’nin belediye hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı bildirildi. Köpek kulübelerini geçici olarak kaldırdık. Kiralama işlemi tamamlandıktan sonra bu bölgede tasarruf etme imkanımız olacak. O zaman canlar için yeni kulübeler koyacağız.” açıklamasını yaptı.

 



ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM