ÇERKEZKÖY AİLE DESTEK MERKEZİ’NDE YAZ KURLARI BAŞLADI

ÇERKEZKÖY AİLE DESTEK MERKEZİ’NDE YAZ KURLARI BAŞLADI

Çerkezköy Kaymakamlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Çerkezköy Aile Destek Merkezi yaz döneminde çeşitli dallarda açtığı kurslarda eğitim ve öğretime devam ediyor.

Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, mart ayında hizmet vermeye başlayan Aile Destek Merkezi’nin yaz kurlarıyla eğitim ve öğretimini sürdürdüğü bildirildi.

Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, Aile Destek Merkezi’nde, Kursiyerlere 3 aylık dönemlerle verilen kurslarda meslek edindirme ve temel yaşam becerilerini geliştirme konulu eğitimlerin yanı sıra koruyucu önleyici eğitimler ile desteklenen bir eğitim dönemi faaliyetleri sunulduğu kaydedildi. Açıklamada, Merkez bünyesinde bulunan psikolojik danışman aracılığıyla da kursiyerlerin bütün ve birbirine bağlı şekilde desteklenmesi amaçlandığı belirtildi.

KREŞTE FAALİYETE GEÇİRİLDİ

Kursiyerlerin eğitimlere katılım süreçlerini desteklemek amacıyla kursiyerlerin, 3-6 yaş aralığındaki çocuklarına da hizmet verebilmek amacıyla Aile Destek Merkezi’nde kreş de faaliyete geçirildiği belirtildi.

Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada şunlar kaydedild: “İlk dönemde 67 kursiyer ve 36 kreş çocuğu ile eğitim faaliyetlerini sürdüren merkez, ikinci eğitim döneminde 87 kursiyer, 43 ilkokul ve ortaokul düzeyinde elifba eğitimi ve 77 kişilik 3-6 yaş aralığı kreş öğrencisi ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Kreş öğrencilerinin yaş gruplarına ve algı düzeylerine göre düzenlenen etkinlikler ile yaş gruplarına göre öğretim faaliyetleri planlanmakta ve uygulanmaktadır. Güncel olarak yetişkin gruba yönelik faaliyet gösteren 2 okuma yazma kursu, 1 çocuk gelişim kursu, 1 kuran-ı kerim kursu, 2 dikiş nakış kursu bulunmaktadır. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere yönelik 2 elifba kursu bulunmakla beraber kreş hizmeti de faaliyetini sürdürmektedir.”



ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM