ÇEMYO'DA TÜRKİYE'DE KADIN OLMAK PANELİ DÜZENLENDİ

ÇEMYO

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda ‘Taciz, şiddet ve mobbing sarmalında Türkiye’de kadın olmak’ konulu panel düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (ÇEMYO) Halkla İlişkiler 2’inci sınıf öğrencilerinin organize ettiği, ‘Taciz, şiddet ve mobbing sarmalında Türkiye’de kadın olmak’ konulu panel Üniversite öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Taciz, şiddet ve mobbing sarmalında Türkiye’de kadın olmak’ konulu panele Tekirdağ Baro Başkanı Avukat Egemen Gürcün de katıldı. 19 Kasım’da gerçekleşen Türkiye Barolar Birliği Genel Kuruluna katılan Baro Başkanı Gürcün, ayağının tozuyla Üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. 

KADINLARIN TOPLUM İÇERİSİNDEKİ ÖNEMİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programın açılış konuşmasını Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdinç Uzun gerçekleştirdi. Erdinç Uzun konuşmasında, kadınların toplum içerisindeki önemine ve değerine dikkat çekerken tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti. 

Akabinde konuşmasını gerçekleştirmek ve programın moderatörlüğünü üstlenmek üzere Tekirdağ Baro Başkanı Avukat Egemen Gürcün sahneye davet edildi. Gürcün konuşmasında şunları kaydetti:

TEKİRDAĞ BAROSU OLARAK KADIN HAKLARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“Öncelikle bu kıymetli programda emeği geçen tüm öğretmenlerimize saygılarımı sunuyorum. Bugün  ‘Taciz, şiddet ve mobbing sarmalında Türkiye’de kadın olmak’ konulu panelimizi gerçekleştirmek için buradayız. Bizler Tekirdağ Barosu olarak özellikle kadın hakları ve cinsiyet eşitliği konularında çok ciddi çalışmalar yürütmekteyiz. Ayrımcılığın ülkemizde son bulmasını istiyoruz. Çok başarılı bir mevzuata sahip olmamıza rağmen maalesef bu mevzuatın doğru şekilde işletilemiyor. Ne kadar iyi imkanlara sahip olursak olalım iyi bir işletmeci yoksa o işin başarısız olması çok doğaldır. 

SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI KADINLARA VEREN İLK DEVLET BİZİZ

Bizler Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara ilk seçme ve seçilme hakkını veren devletiz. Fakat bugün bizlerden daha sonra bu haklara erişen ülkeler bizlere akıl veriyor. Bu duruma nasıl düştük bunun üzerine düşünmemiz lazım. Bugün bunun için buradayız.”

Tekirdağ Baro Başkanı Avukat Egemen Gürcün’ün konuşmasının ardından panelistler, Av. Merve Görgün, Av. Sude Önal ve Av. Şölen Yenidoğan, kadına şiddet, kadın hakları ve cinsiyet eşitliği konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından, Tekirdağ Baro Başkanı Avukat Egemen Gürcün’e plaketlerini sunmak üzere sahneye  Babası Zeki Gürcün  davet edildi.

Program, kokteyl ile sona erdi.