Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun, Üniversite- Sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla başlattığı ‘Sektöre Yönelik Eğitim Seminerleri’nin ilki, yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
İKİ TEMEL AMACIMIZ VAR
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (TNKÜ) Genel Sekreteri Aykut Balcı yaptı. Balcı, sanayi kuruluşu temsilcilerinin etkinliğe gösterdiği ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu vurgulayarak “Bu işbirliğimizin artarak devam etmesini diliyorum. Bizim temel amacımız, bir yandan sizlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek, diğer yandan da üretim ve innovasyon çalışmalarınıza akademik anlamda katkı sağlamaktır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
AVANTAJI FAYDAYA DÖNÜŞTÜRELİM
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Genel Sekreteri Balcı’nın ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıza Atav da, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine yaklaşık 3 ay önce başladığını anımsatarak “Bu göreve başladığımda belirlediğimiz öncelikli hedeflerden biri de, Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek idi. 1400’ü aşkın sanayi kuruluşunun bulunduğu bir lokasyonun merkezinde akademik eğitim veriyor olmanın avantajını, bugün faydaya dönüştürme çabasının ilk adımlarını atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu işbirliklerini arttırarak sürdürme hedefimiz, sizlerin bugün gösterdiği teveccüh ile büyük anlam kazandı. Ben bu vesileyle, programımıza katılım sağlayan bütün misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.
TEKSTİL BOYAMACILIĞININ GELİŞİM SÜRECİ
Açılış konuşmasının ardından seminerin ilk sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Rıza Atav “Tekstil Boyamacılığı Nereden Geldi? Nereye Gidiyor? konulu sunumuyla katılımcılara, boya ve boyamacılığın tarihsel yolculuğunu ve gelişim süreçlerini ilk çağlardan günümüze kronolojik olarak aktardı. Tekstil boyamacılığının yeni teknolojiler ile birlikte bir başka boyuta evrildiğinin altını çizen Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıza Atav, boyamacılığın basit bir renk ve görsel beğeni kazandırma aracı olmanın ötesine geçtiğini ürüne çok çeşitli fonksiyonellikler de kazandırabildiğini vurguladı. Söz konusu gelişmeler ışığında tekstil boyamacılığında yaşanacak muhtemel gelişmelere ilişkin de önemli öngörülerde bulunarak boya kullanmadan renklilik eldesine ilişkin futuristik yaklaşımlara değindi.
SUNUMLAR DEVAM ETTİ
Atav’ın ardından Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojileri Programı Öğretim Görevlisi Ali Maralcan “Terbiye İşletmesinde Otomatik Kontrol Sistemleri ve Önemi” konulu bir sunum gerçekleştirirken, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Proje ve İş Geliştirme Uzmanı Serpil Yılmaz da, KOBİ’lerin Uluslararası Rekabet Edebilirliğini Sağlamada Avrupa İşletmeler Ağı Faaliyet ve Uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
TEKSTİLDE YAPAY ZEKA UYGULAMALARI
Verilen yemek arasının ardından programın ikinci oturumu Tekstil Teknolojileri Programı Bölüm Başkanı Dr. Bilge Berkhan Kastacı’nın ‘Tekstilde Tahminlemeye Yönelik Yapay Zekâ Yöntemleri’ konulu sunumuyla başladı. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Bölüm Başkanı Dr. Müjgan Yılmaz’ın ‘Yalın Üretim Sistemleri’ konulu sunumuyla devam eden ikinci oturum, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı’nın gerçekleştirdiği ‘Kurumsal İletişim Stratejileri’ konulu sunumuyla tamamlandı.
SON OTURUMDA DA 3 FARKLI SUNUM
Seminerin üçüncü ve son oturumu ise, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Reyhan Ata’nın ‘Tehlikeli Kimyasallarla Güvenli Çalışma-MSDS Yorumu’, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Görevlisi Hakan Gül’ün ‘İşyerlerinde Yangın Önleme ve Yangına Müdahale Yöntemleri” ile Lojistik Programı Bölüm Başkanı Dr. Selin Bahar’ın ‘Gümrük Mevzuatı’ konulu sunumlarıyla gerçekleştirdi.
SPONSOR FİRMALARA TEŞEKKÜR
Tekirdağ Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Fahrettin Akçal ve Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Volkan Kuru’nun da katılım sağladığı programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıza Atav, etkinliğin mali yükünü üstlenen sponsor firmalar Denge Kimya, Rudolf Duraner ve Setaş Kimya firmalarının temsilcilerini sahneye davet ederek teşekkür belgesi takdim etti. Atav, sektöre yönelik eğitim seminerlerine devam edeceklerini de sözlerine ekledi.