ÇEMOBSAN’IN ÖZEL PERSONELİ TRT’YE DE HABER OLDU

ÇEMOBSAN’IN ÖZEL PERSONELİ TRT’YE DE HABER OLDU

ÇOSB’DE KURULAN ZİHİNSEL ENGELLİLER KORUMALI İŞYERİ ATÖLYESİ VE YAŞAM MERKEZİ’NDE ÇEMOBSAN İÇİN ÜRETİM YAPAN ÖZEL PERSONEL TRT HABER’DE YAYINLANDI

ÇOSB’nin (Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi) zihinsel engelli istihdamına destek amacıyla kurduğu ‘Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi’nde ilk istihdamı bölgemizin öncülerinden Çetin Group sağlamaya başlamıştı. Geçen hafta Trakya Flaş Haber’in okurlarına ‘Özel İnsanlara ilk destek Çetin Group’tan’ başlığıyla haberleştirdiği atölye, TRT Haber’de de ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, röportajı ile birlikte haber oldu.

İLK İSTİHDAMI ÇETİN GROUP YAPMIŞTI

ÇOSB tarafından kurulan ve kısa süre önce faaliyete geçirilen Zihinsel, Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi, ilk atölyesinde Çetin Group bünyesindeki ÇEMOBSAN adına üretime başlamıştı. Geçen hafta, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in ziyaret ettiği ve moral verip motivasyonlarını artıracak konuşmalar yaptığı 10 özel personel üretime başlamıştı. Ahmet Çetin, özel personele, yaptıkları üretimle, yurt dışında satışa sunulan ürünlerle birlikte ülkemize döviz kazandıracaklarını da hatırlatmıştı.  Hem kendileri için bir meşguliyet hem aile bütçelerine katkıda bulunmaları hem de ülkemize döviz kazandıracaklarını öğrenen özel insanlar, bu durumdan memnuniyetlerini, “Ülkemize döviz kazandıracağımız için çok sevinçliyiz. Bize bu imkanı sunduğunuz için size çok teşekkür ederiz.” sözleriyle Ahmet Çetin’e karşılık vermişti.

ÖZEL PERSONEL TRT HABERDE…

Çetin Group adına ÇEMOBSAN için üretim yapmaya başlayan ÇOSB Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi’ndeki 10 özel personel, TRT Haber’de yayınlanan ‘Haber Ajandası’ adlı programda gösterildi. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de açıklamalarda bulundu.  ÇEMOBSAN’ın üretiminde çalışan özel insanlara mikrofon uzatılarak, yaptıkları işten memnun olup olmadığı sorulan haberde, ‘Hiç yorulmuyoruz’ diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.  Haberde Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölyesi ve Yaşam Merkezi tanıtılırken, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sözdinler, projenin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İŞKUR ve ÇOSB’nin ortaklaşa hayata geçirildiğini belirtti. Sözdinler, “Çocuklarımız burada ürün işliyor. Fabrikalar, yarı mamul kendi ürünlerini buraya getiriyorlar. Yarımamül ürünleri. Sonra bitmiş olarak, teslim alıyorlar. Bu çocuklar o fabrikanın elemanları oluyor. Bu proje sanayiciye de ayrıca bir katkıda bulunuyor. Çünkü sanayicide yasa gereği yüzde 3 engelli kadrosu bulundurmak zorunda.” dedi.

Bu arada, Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi’nde 13 atölye bulunuyor. Her bir atölyede 10 özel insan istihdam edilecek. İlk atölyeyi ÇEMOBSAN kullanmaya başladı.



Anahtar Kelimeler: ÇEMOBSAN’ PERSONELİ HABER