ÇEKEZKÖY’DEN İDLİP’E BİR TIR DOLUSU UN GÖNDERİLDİ

ÇEKEZKÖY’DEN İDLİP’E BİR TIR DOLUSU UN GÖNDERİLDİ

İHH İnsani Yardım Vakfı Çerkezköy Temsilciliği tarafından hazırlanan 1 TIR dolusu un, Suriye’nin İdlip kentindeki kamplarda yaşayan Suriyelilere ulaştırılmak üzere Çerkezköy’den yola çıktı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Çerkezköy Temsilciliği tarafından başlatılan, “Kış kapıda; mazlumları yalnız bırakma” kampanyası kapsamında toplanan 1 TIR dolusu un, Suriye’nin İdlip kentindeki kamplara ulaştırılmak üzere düzenlenen törenle Çerkezköy’den yola çıktı. İHH Çerkezköy Temsilcisi Ercan Bulduk, bağışçılara teşekkür ederken, “TIR’ı doldurmak isterken, fazlası geldi. Biz de ikinci TIR’ı gönderme kararı olduk. Bugün ikinci kampanyayı başlattığımızı duyurmak istiyorum.”dedi.

Çerkezköy’den Suriye’nin İdlip kentindeki kamplarda yaşamlarını sürdüren Suriyelilere 1 TIR dolusu un, düzenlenen törenle gönderildi. İHH Çerkezköy Temsilciliği tarafından ‘Kış kapıda; mazlumları yalnız bırakma’ kampanyası kapsamında 81 ilden 81 TIR, insani yardım malzemesi yola çıktı. Çerkezköy’den 1 TIR un da bu kapsamda İdlip’e gönderilirken, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın önünde mini bir tören yapıldı. Törende konuşan İHH Çerkezköy Temsilcisi Ercan Bulduk, “Bugün İdlip’e göndereceğimiz 4’üncü TIR’ımızın uğurlama törenine hepiniz hoşgeldiniz.”diyerek sözlerine başladı.

5. TIR’IN STARTINI VERDİLER

TIR’ı nasıl doldurdukları hakkında bilgiler veren Bulduk, “26 Kasım’da kampanyamızı başlattık. Tam bir ay sonra TIR’ımızı göndermeye 3-4 gün kala, baktık ki TIR’ımızda ciddi bir boşluk var. Bağışçılarımızla durumu paylaştık ve 1 günde kalan boşluğu doldurduk. Bağışçılarımızın bu duyarlılığı beni gerçekten duygulandırdı. Burada basınımızın önünde, kamuoyunun önünde bağışçılarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu bağışlarımızı topladıktan sonra baktık ki TIR’ımızdan fazlasını toplamışız. Durum böyle olunca biz, 5’inci TIR’ımızı da gönderme kararı aldık. Yani hayrın biri bitmeden biri başlıyor. Yeni kampanyamızı da başlattığımızı duyurmak istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

ÇERKEZKÖY HALKINA SESLENDİ: AÇ, AÇIKTA KİMSE VARSA BİZE BİLDİRİN

Bulduk’un ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru ise, “Hayırlı bir konu vesilesiyle burada buluşmuş olduk. Buradan şunu demek istiyoruz. Allah böyle bir kış gününde hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmasın. Ülkemiz dünya coğrafyasında, dünya ülkeleri içerisinde çok şükür ki, 17. büyük ülke seviyesine ulaştı. Bizim ilçemizde de çok şükür ki aç, açıkta, hiç kimse yok. Zaten kimseyi de devletimiz bırakmıyor, bırakmayacakta. Velev ki duymuyorsak, buradan sesleniyorum. Çerkezköy halkına sesleniyorum. Aç, açıkta kimse varsa, Murat Duru olarak, İlçe Kaymakamınız olarak bize bilgi vermenizi istiyorum. Biz dünyanın neresinde, gönül coğrafyasında, çevremizde, komşularımızda nerede olursa olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetenler el uzatmıştır. Tarihte ecdadımız yapmıştır, bugünde işte İHH başkanımız ve değerli yöneticileri burada sergiliyorlar. Ne mutlu onlara. Bugün İdlip’te, gönül coğrafyamızda bulunan insanlara, buradan giden yardımlar katkı sağlayacaktır. Ben emeği geçen herkese, özellikle de bağışçılara çok çok teşekkür ediyorum. Ben de Murat Duru olarak, Kaymakam olarak değil, İHH yöneticilerime söylüyorum, benden de bir talebiniz olursa her zaman hazırım.” diye konuştu.

BUNDAN SONRAKİ ROTAMIZ AFGANİSTAN

TIR’ın yolcu edilmesine katılan İHH Tekirdağ İl Temsilcisi Süleyman Çalışkan “Çerkezköy’e çok teşekkür ediyoruz. Çerkezköy bizi anladı, Tekirdağ bizi anladı. Hizmetimizin bir tebliğ, davet üzerine insani yardım olduğunu her yerde anlatmaya çalışıyoruz. Ve bunu da fiiliyata geçiriyoruz. Biz tebliğ ediyoruz. Bağışçılarımız yerine getiriyor. Bugünde Çerkezköy, Kapaklı temsilciliklerimizle bir tebliğe çıktık. Kısa sürede 1 TIR unu mazlumlara göndermek üzere inşallah burada buluştuk. Biz bana ne demeden, mazlum neredeyse, yardım elimizi uzatmak için yola çıkıyoruz. Allah bizi hiçbir zaman boş çıkarmadı. Neye niyet ediyorsak, yardımları gördük. Allah nasip ederse, İlçe temsilcimizin de dediği gibi bundan sonraki rotamızı Afganistan’a çevireceğiz. En kısa zamanda 5. TIR’ımızı kaldıracağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş’ın ettiği duanın ardından un dolu TIR, İdlip’e gitmek üzere hareket etti.

TIR’ın uğurlanma törenine Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, İHH Tekirdağ İl Temsilcisi Süleyman Çalışkan, Çerkezköy Temsilcisi Ercan Bulduk’un yanısıra İHH Tekirdağ ve Çerkezköy yöneticileri ile Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş, AK Parti Çerkezköy Beledi Meclis Üyesi Sait Yazı, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş da katıldı.

 .



TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ’NDEN VALİ SOYTÜRK’E ZİYARET

SILA BEBEĞİN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR: BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ

TEKİRDAĞ’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

FABRİKA SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 12 İŞÇİ YARALI

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ