Gündem

Gündem Haberleri

O CAMİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI

O CAMİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI

Geçen yıl bu zamanlar tadilatına başlanan Hayrabolu`daki Kurtdere Camisi`nin açılışı gerçekleştirildi.

Geçen yıl yaptığımız haberin ardından harekete geçen Hayrabolu Müftülüğü ve hayırsever vatandaşlar Kurtdere Köyü Camisi?ni yıkılmaktan kurtarmıştı. Yeni haliyle caminin açılışı nisan ayında yapılacakken, araya giren korona virüs salgını nedeniyle,  bu cuma düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Hayrabolu Kurtdere Mahallesi`ndeki yarım asırlık 7 kubbeli cami bakımsızlıktan neredeyse yıkılmak üzereydi.  Hayrabolu Müftülüğü başta olmak üzere Kurtdere sakinleri ve hayırseverlerin el atmasıyla cami kurtarıldı. İmam tayin edilen camide vakit namazları bu sene başından itibaren kılınmaya başlamıştı. Cami için resmi açılış ise bu cuma düzenlenen törenle yapıldı.

CUMA NAMAZI İLE AÇILDI

Önceki gün nisan ayında planlanan ancak korona virüs salgını nedeniyle ertelen açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı. Açılış da Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek dualar okurken, Hayrabolu Müftü Vekili Yahya Olgun ve Mehmet Sülün de hazır bulundu. Çerkezköy`de yaşayan Kurtdereliler ile cami cemaatinin katılımıyla yapılan açılışın ardından caminin yapımına destek olanlara plaket takdim edildi.  Köy Muhtarı Yaser Allahkurtardı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, Hayrabolu Kaymakamı Sülün, İl Müftüsü İpek, Hayrabolu Müftü Vekili Olgun ve camide çalışan işçilere teşekkür plaketi Çerkezköy`de yaşayan Kurtdereliler adına verildi.

Bu arada, caminin yapımına katkıda bulunan ancak açılışa gelemeyen Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan`ın plaketini ise Mahalle Muhtarı Yaser Allahkurtardı ve Kurtdere cemaati tarafından makamında verildi.

 



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?