BÜYÜKŞEHİR ZABITASI GÖREV BAŞINDA

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI GÖREV BAŞINDA

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, gıda güvenliği konusunda il genelinde denetim ve uygulamalarını sürdürüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, halk sağlığının ve tüketici haklarının korunması ile gıda güvenliği konusunda il genelinde denetim ve uygulamalarını sürdürüyor.

Yapılan denetim ve kontroller çerçevesinde, trafiğe kapalı alanlardaki yürüyüş yollarını kullanan bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine uyarılarda bulunularak cezai işlem uygulanıyor ve denetimler yapılıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanlarında bulunan yol ve kaldırımları işgal ederek geçişleri zorlaştıran işletmelere yönelik denetimler gerçekleştiriliyor. Öte yandan kaldırımlarda seyyar satışın önüne geçmek, esnaf ve tüketicilerin haklarını korumak amacıyla gerekli uyarı ve işlemler çerçevesinde denetimler uygulanıyor.

Tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak amacıyla, perakende satışa arz edilen mal ve hizmetlerin fiyat etiketleri ile tarifelerine yönelik denetimler de yine Zabıta ekipleri tarafından yapılıyor.

Tekirdağ ili genelinde hafriyat toprağı ve inşaat - yıkıntı atıklarının toplanması, geçici olarak biriktirilmesi, taşınması ve bertaraf faaliyetleri drone kamera ile denetleniyor ve hafriyatların izinli depolama sahaları dışındaki yerlere dökülmesi önleniyor.

CANDAN BAŞKAN: "ZABITA EKİPLERİMİZ, HALK SAĞLIĞI, GIDA GÜVENLİĞİ VE TÜKETİCİ HAKLARI İÇİN 7/24 GÖREV BAŞINDA"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin 7/24 görev başında olduklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın esenlik, huzur, sağlık ve düzeninin sağlanmasından sorumlu olan Zabıta Teşkilatının, belediyelerin hizmet birimleri arasında özel bir yeri vardır. Vatandaşlarımızın güvenliği, sağlığı ve mutluluğu için çalışan Zabıta Teşkilatımız, halk ile her zaman iç içe olmasından dolayı Büyükşehir Belediyemizin gören gözü ve işiten kulağı durumundadır. Zabıta ekiplerimiz mesai kavramı gözetmeksizin halk sağlığını, tüketici haklarını ve gıda güvenliğini korumak amacı ile il genelinde denetim ve kontrollerini gerçekleştiriyorlar. Vatandaşlarımızın haklarını, halk sağlığını korumak ve güvenli gıdalara ulaşmasını sağlamak önceliğimizdir." dedi.



Anahtar Kelimeler: BÜYÜKŞEHİR ZABITASI GÖREV BAŞINDA

KUMARHANELER AVUCUMUZUN İÇİNDE

MEHMET YALÇIN “DÜNDEN BUGÜNE TEKİRDAĞ BAĞCILIĞI” SÖYLEŞİSİYLE TARİHE IŞIK TUTTU

METRUK BİNA ALEVLERE TESLİM OLDU

TEKİRDAĞ’DA BEBEĞE ŞİDDET VE İSTİSMAR OLAYINDA 2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

TEKİRDAĞ’DA 2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ŞİDDET OLAYINDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI