Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’nda Hasta Nakil ambulans servisine iki araç daha ekliyor. Sağlık çalışanı sayısını da iki katına çıkaran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, gerekli yasal süreç ve oryantasyon çalışmalarından sonra çift vardiya olarak hizmet vermeye başlayacak.
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Yeni alınan 2 ambulansla birlikte toplam 4 adet ‘Hasta Nakil Ambulansı’ ile hizmet veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, nakil işlemlerini alanında uzman sağlık personelinin refakatinde gerçekleştiriyor.
Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar, Hasta Nakil Ambulans Servisi Çağrı Merkezi’nin numarası olan 0 (850) 459 33 59 üzerinden ulaşıp hizmet hakkında detaylı bilgi alarak, kayıt oluşturabilirler.
Ambulans hizmetinden; hastaneye normal bir araçla gidemeyecek durumda olan veya sedye ile hastaneye gitmesi gereken hastalar faydalanabiliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu hizmet ile hastaları evlerinden hastaneye, hastaneden de evlerine ulaştırıyor. Bu hizmet Sağlık Bakanlığı’nın Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği’ne uygun olarak gerçekleştiriliyor.
CANDAN BAŞKAN” VATANDAŞLARIMIZA BİR TELEFON KADAR YAKINIZ”
Her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Bu kapsamda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nca sunulan “Hasta Nakil Ambulans Hizmeti” ile kentin önemli bir ihtiyacını karşılıyoruz. Servisimize 2 ambulans daha ekledik. Sağlık çalışanı sayımızı da iki katına çıkardık. Bu anlamlı hizmet için, vatandaşlarımızın 0 850 459 33 59 numaralı telefonu aramaları yeterli. Vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Alınan çağrılar en kısa sürede değerlendirilerek ilgili adreslere ambulanslarımız yönlendiriliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hastalıkta sağlıkta, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her anda ve her alanda yanlarındayız” dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hasta nakil ambulans hizmetinin yanı sıra halk sağlığını koruma adına önemli çalışmaları da gerçekleştiriyor.
ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak hastalarına destek olmak amacıyla, piyasada zor bulunan, yüksek fiyatlara satılan glütensiz gıda ürünlerinden oluşturduğu özel gıda paketlerinin dağıtımını sürdürüyor.
VEKTÖRLE MÜCADELE
Vatandaşların rahatı için çalışmalarını sıklaştıran ekipler tarafından, sivrisinek üremesine müsait dere, gölet, bataklık alan, su birikintisi, çeşme vb. yerlerde biyosidal ürün uygulamalarıyla larva mücadelesi, ergin sineklere yönelik logar, köprü altı, kanal, muayene bacası vb. yerlerde de soğuk pulverizasyon yöntemiyle kışlak mücadelesi yapılıyor.
İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarının yanı sıra mezbahalar, parklar, terminaller, otoparklar, itfaiye istasyonları vb. çalışma lokasyonlarında açık ve kapalı alan insektisit ve rodentisit uygulaması olarak ilaçlama faaliyetleri gerçekleştiriliyor.
BÜYÜKŞEHİR PATİLİ DOSTLARIN YANINDA
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklerin ardından, Karacakılavuz Mahallesi’nde bulunan Süleymanpaşa Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi'nin kapasitesini artırarak sokak hayvanlarına daha fazla alan sağlamayı hedefliyor. Mevcut 400 kapasiteli bakımevi, yeni projeyle birlikte toplamda 1.000 kedi ve köpeği misafir edebilecek hale getirilecek. Diğer taraftan patili dostların aşı ve kısırlaştırma çalışmaları devam ederken gerekli tıbbi müdahale, tedavi ve bakım işlemleri de gerçekleştiriliyor.