BÜYÜKŞEHİR BAYRAM BOYUNCA NÖBETTE

BÜYÜKŞEHİR BAYRAM BOYUNCA NÖBETTE

Kurban Bayramı boyunca mesai yapacak olan Büyükşehir birimleri gün boyu 7/24 esasına göre hizmet verecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzurlu bir Kurban Bayramı geçirebilmesi ve karşılaşılabilecek olumsuzluklara anında müdahale edebilmek amacıyla nöbetçi ekipleriyle bayram boyunca görev başında olacak. 

Kurban Bayramı boyunca mesai yapacak olan Büyükşehir birimleri gün boyu 7/24 esasına göre hizmet verecek. Bu doğrultuda itfaiye ekipleri; olası yangın ve vatandaşların kurtarma vakalarına müdahale için bayram boyunca nöbette ve teyakkuzda olacak. Ambulans birimleri hasta ulaşım ihtiyaçları, mezarlıklar müdürlüğü de defin işlemleri için mesai yaparak görev başında olacak.

TESKİ ekipleri kanalizasyon ve su arızaları için gün boyu hazır halde bekleyecek. Trafik zabıta birimleri, ulaşım dairesi ekipleri ile birlikte  toplu taşıma araçlarında vatandaşların rahat, huzurlu ve konforlu seyahat edebilmeleri için, zabıta ekipleri de vatandaşların alışveriş yaptığı işyerlerinde toplum sağlığı ve huzuru için bayram denetimleri yaparken kontrollerini sürdürmeye de devam edecek.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR HALE GETİRİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi mezarlıklarda temizlik ve ot biçme işlemlerini tamamlayarak mezarlıkları vatandaşların ziyaretine hazır hale getirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ve Park Bahçeler Şube Müdürlüğü ile koordineli yapılan çalışmalar sonucunda Tekirdağ’ın 11 İlçesinde 372 adet mahallede 618 adet mezarlıkta toplamda 6.583 dekar alanda ot biçimi yapıldı. Mezarlıklarda yabani otlar biçildi, yabani otlara karşı ilaçlama işlemleri yapıldı. Mezarların kapsamlı temizlik ve bakımları da yapılırken, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde kabir ziyaretlerini gerçekleştirmelerine imkân sunulmuş oldu.

BAYRAM BOYUNCA ULAŞIM VE MEZARLIK SERVİSLERİ ÜCRETSİZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nda rahat, konforlu ve sorunsuz bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları amacı ile gerekli tedbirleri aldı. Bu kapsamda TEKULAŞ’a bağlı tüm hatlar, bayram boyunca vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verecek.

Ayrıca, bayram boyunca 2/7 ve 13 no’lu otobüs hatları da vatandaşların eski şehir mezarlığını rahatça ziyaret edebilmeleri için Süleymanpaşa Eski Şehir Mezarlığı Ana Kapısına ulaşım sağlayacak.

Öte yandan, Arefe günü de dâhil olmak üzere bayram süresince Yeni Şehir Mezarlığı'na ziyaret amacıyla, Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan otobüsler ile ücretsiz olarak servis hizmeti de verilecek. Servis saatleri aşağıdaki gibidir:

15 Haziran 2024 Arefe günü;

Valilik Önünden Yeni Mezarlığa Hareket Saatleri: 10:00-11:00-12:00-13:00-14:00 

Yeni Mezarlıktan Dönüş Saatleri:  10:30-11:30-12:30-13:30-14:30-15:15

16/17/18/19 Haziran 2024 Bayram günleri;

Valilik Önünden Yeni Mezarlığa Hareket Saatleri: 09:00 -10:00 - 11:00 -12:00 - 13:00 - 14:00 ve 15:00 

Yeni Mezarlıktan Dönüş Saatleri: 09:30 - 10:30 - 11:30 -12:30- 13:30 -14:30 - 15:20 ve 16:00’ da olacak.

MALKARA ÇAVUŞKÖY ET KOMBİNA TESİSİ KURBAN KESİMLERİ İÇİN HAZIR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çavuşköy Et Kombina Tesisi çalışma kapasitesinin artırılmasıyla kurban bayramında vatandaşların kurban kesim ihtiyacını karşılamaya hazır hale getirildi. Son teknolojiye sahip modern donanımı, yetkin personeli ve hijyenik çalışma koşullarıyla Çavuşköy Et Kombina Tesisi bayramda da Tekirdağ ilinin hayvan kesim hizmeti ihtiyacını karşılayacak. 

SAHİL VE PLAJLAR BAYRAMA HAZIR

Sultanköy'den Şarköy'e kadar 135 km’lik kıyı şeridine sahip olan Tekirdağ'da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından bir yandan deniz temizliği ve yosun temizliği yapılırken diğer taraftan kumsallar temizlenip düzenlenerek Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi.

PATİLİ DOSTLARIMIZ GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİNDE YALNIZ DEĞİLLER

Vatandaşların rahatı, konforu ve huzuru için tüm tedbirleri alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi patili dostları da unutmadı. Ekiplerimiz; Karacakılavuz Geçici Hayvan Bakımevi’nde en iyi koşullarda ağırlanan patili dostlar için bayram boyunca yine görev başında olacak.

BÜYÜKŞEHİR ÇAĞRI MERKEZİ 7/24 GÖREV BAŞINDA

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 7/24 esasına göre çalışan Çağrı Merkezi ile Kurban Bayramı’nda da vatandaşlara bir telefon kadar yakın olacak. Vatandaşlar Kurban Bayramı süresince, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi ALO 153 ile Whatsapp hattı olan 0 543 870 59 59 numaralı telefondan acil durumlar başta olmak üzere her türlü istek, talep ve şikâyetlerini bildirebilecekler. 

BAŞKAN YÜCEER: “VATANDAŞLARIMIZIN RAHAT VE HUZURU İÇİN BAYRAM BOYUNCA NÖBETTEYİZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, “Bayramlar sevgi ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı, paylaşma ve hoşgörünün hâkim olduğu en önemli ve en özel günlerimizdir. Bu özel günlerin vatandaşlarımız açısında rahat, huzurlu ve sorunsuz bir şekilde geçirebilmesi için biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizle 7/24 görev başında ve nöbette olacağız.  Tekirdağ'ımıza, ülkemize ve tüm insanlığa sevgi, mutluluk, huzur, barış ve adalet getirmesi temennisi ile tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: BÜYÜKŞEHİR BAYRAM BOYUNCA NÖBETTE

TEKİRDAĞ’DA OTOMOBİL İLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 1 YARALI

ÇERKEZKÖY'DE BAYRAM GÜNÜ TANKERLERLE SU TAŞIDILAR

BAŞKAN YÜCEER’DEN BAYRAM MESAİSİ

TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ’NDE SAHNE ALAN SON İSİMLER RUBATO VE ŞEVVAL SAM OLDU

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YÜCEER BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI