BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ, SEÇİM ANKET SORULARINA NEDEN DAHİL EDİLMİYOR?

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ, SEÇİM ANKET SORULARINA NEDEN DAHİL EDİLMİYOR?

BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, yaptığı açıklamada böyle sordu…

BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, anketlerde partisinin yer almamasına tepki gösterirken, “Anket sonucu değil, yapılan son seçimdeki Büyük Birlik Partisinin oy oranı yüzde 1.9” dedi.

İNSANLARIMIZ MANİPÜLE EDİLİYOR

Yazılı bir basın açıklaması yapan BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, “Anket firmaları tarafından, siyaset arenasına yeni çıkan partiler seçim anketlerinde 'seçenek' olarak sunuluyor. Yapılan anketler medyanın, tüm 'haber kategorlerinde' yer alıyor ve insanlarımız manipüle ediliyor. Henüz teşkilatlanma çalışmalarına dahi başlamamış /Büyük Kongre'sini yapmamış/adı konulmamış partiler yapılan anketlerde 'Vatandaşa sorulurken' seçenek olarak sunuluyor ve (bu deneklerden) cevap alınıyor.” dedi.

SON SEÇİM SONUÇLARI VE BÜYÜK BİRLİK PARTİSİNİN OY ORANLARI

Son seçimlerdeki oy oranlarını hatırlatan Diler şöyle devam etti: “Yaklaşık son 3 aydır sürekli yapılmakta olan ve haber portallarında yer alan 'anket sonuçlarında; 28 yıllık siyasi hayatıyla şerefli bir maziye havi olan/seçimlere bu süreç içerisinde düzenli girmiş 'Büyük Birlik Partisi'ne, yer verilmediğini büyük bir taaccüple izlemekteyiz. Anketlerde partimizin vatandaşımıza Seçenek olarak sunulmadığı aşikardır!” Ülkemizde yapılan son seçim olan 31 Mart 2019 Mahalli idareler seçimlerine partimiz bilindiği üzere tek başına ve kendi adaylarıyla bazı hassasiyetler gözeterek girmiştir.Büyük şehirlerde ve birçok seçim çevrelerinde Cumhur ittifakının kazanmasını engellememek üzere seçimlere girilmemiştir. Ayrıca terörle arasına mesafe koymayan HDP’nin seçim kazanma ihtimali olan seçim çevrelerinde, HDP karşısındaki partinin kazanması içinde partimiz tarafından aday gösterilmemiştir.”

OY ORANIMIZIN YÜZDE 40’LARA KADAR YÜKSELDİĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR

Diler açıklamalarını şöyle tamamladı: “Tüm bu gerçekler sonucunda partimiz; İl genel meclisinde yüzde 1.89 oranında oy almıştır. Aynı şekilde Belediye Meclis üyeliklerinde 818 bin 872 oy alarak, oy oranımız yüzde 1.89 olmuştur. Belediye Başkanlıklarında ise; bin 355 Başkanlık seçim bölgesinde sadece 355 belediye başkan adayı göstermemize rağmen 685 bin 793 oy aldık. Seçime girdiğimiz yerlerde; İlk 100 adayımızın oy oranı yüzde 39.12, İlk 200 adayımızın oy oranı  yüzde 6.71 olarak gerçekleşmiştir. Bu oranlar, iddialı adaylarla seçimlere katıldığımız bölgelerde oy oranımızın yüzde 40’lara kadar yükseldiğini göstermektedir. Kısaca; Aziz milletimiz Büyük Birlik Partimizle buluşmak ve yönetimde Büyük Birlik Partimizi görmek istediğinin işaretini son seçimlerde her şeye rağmen göstermiştir. Gayret bizden, tevfik Cenab-ı Allah’dan.”



KAPAKLI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI TAMAMLADI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK