BULGAR HEYETİNDEN BAŞKAN AKAY’A ZİYARET

BULGAR HEYETİNDEN BAŞKAN AKAY’A ZİYARET

Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Nemutlu ve Shumen Belediye Başkanı Prof. Dr. Hristo Hristov yanındaki heyet ile Çerkezköy Belediyesi'ni ziyaret etti.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Nemutlu ve Shumen Belediye Başkanı Prof. Dr. Hristo Hristov yanındaki heyet ile Başkanlık makamında bir araya geldi.

Bulgar- Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Nemutlu, Shumen Belediye Başkanı Prof. Dr. Hristo Hristov, Shumen Belediye Başkan Yardımcısı Nikolay Kolev, BULTİŞAD Yönetim Kurulu Üyesi Petar Lefterov, BULTİŞAD Müdürü ve DEİK Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Emrah Sazak, BULTİŞAD İdari İşler Yöneticisi Doç. Dr. Menent Şukrieva, Shumen Belediyesi Avrupa Fonları ve Çevre Sorumlusu Lidiya Koneva ve BULTİŞAD Koordinatörü Sibel Fikret’ten oluşan heyet Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti.

ÇERKEZKÖY ÇOK GELİŞMİŞ BİR ŞEHİR

8'inci Çerkezköy Endüstri Fuarı nedeniyle Çerkezköy’e geldiklerini belirten Shumen Belediye Başkanı Prof. Dr. Hristo Hristov, “Çerkezköy çok gelişmiş bir şehir. Sanayi kenti olmasına rağmen, çevreye ve yeşil alanlara sahip çıkılmış. Çok başarılı çalışmalar gerçekleştirilmiş. Sizleri tebrik ediyorum. İlerleyen zamanlarda sizlerle kültür, sanat, spor ve ekonomi gibi alanlarda iş birlikleri yapmak isteriz” ifadelerini kullandı.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy çok hızlı büyüyen bir kent. Nüfusumuz her yıl yaklaşık yüzde 8-9 oranında artıyor. 10 yıl önce kentimizin nüfusu 115 bin iken, bugün 230 bin oldu. Tekirdağ yüzölçümünün yüzde 2’sine sahip olan kentimiz, son 10 yılda nüfusunu ikiye katladı. Bu hızlı büyümeye paralel olarak kentimizin her alanda gelişmesi için biz de var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

BULGARİSTAN VE TÜRKİYE ARASINDA CİDDİ BİR KOMŞULUK İLİŞKİSİ VAR

Çerkezköy sınırları içerisinde 3 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunduğuna dikkat çeken Başkanı Vahap Akay, “Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması içerisindeki 40 yakın sanayi kuruluşu Çerkezköy’de üretim yapıyor. Fakat biz artık katma değer üreten ve aynı zamanda çevre sıkıntısı oluşturmayacak sanayi kuruluşlarının gelmesini istiyoruz” dedi. Bulgaristan ve Türkiye arasında ciddi bir komşuluk ilişkisi olduğunu vurgulayan Başkanımız Akay, “Bu ilişkilerin daha da güçlenmesi adına biz elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Nemutlu ve Shumen Belediye Başkanı Prof. Dr. Hristo Hristov yanındaki heyet tarafından Belediye Başkanı Vahap Akay’a günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.

 



Anahtar Kelimeler: BULGAR HEYETİNDEN BAŞKAN ZİYARET

TEKİRDAĞ’DA RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU

BARO BAŞKANI GÜRCÜN'DEN EMNİYET VE HASTANE ZİYARETLERİ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NDEN HAYIRLI KANDİLLER

ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYONDA 74 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI