Sağlık

Sağlık Haberleri

BU FERYADA KULAK VERİN!

BU FERYADA KULAK VERİN!

7 ay önce geçirdiği motosiklet kazası sonrası yatağa mahkum kalan 17 yaşındaki Cemre Can Çember’in babası Kadir Çember, maddi imkansızlıktan çocuğunun yatağa mahkum kalmasından korktuğunu söyledi.

Henüz 17 yaşındaki Cemre Can Çember, geçirdiği trafik kazası sonrasında felçli kaldı. Göbeğinden mamayla beslenen Cemre Can Çember, konuşulanı duyuyor, anlıyor ama konuşamıyor. 7 aydır yatağa mahkum kalan Cemre Can Çember'in sağlığında gelişim kaydedilemedi. Baba Kadir Çember, maddi imkansızlık yüzünden çocuğunun tedavi olamayacağından korkarak, hayırseverler ve devletten yardım bekliyor.

Çerkezköy’de Fevzipaşa Mahallesi’nde yaşayan Cemre Can Çember, 7 ay önce arkadaşına ait motosikleti kullanırken Pınarça Yolu üzerinde trafik kazası geçirdi. Kazanın ardından ambulansla önce Kapaklı’daki Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ardından Çorlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Cemre Can Çember, burada yoğun bakımda tedavi altına alındı. Çorlu Devlet Hastanesi’nde beyin cerrahisinde müdahalede bulunulan Cemre Can Çember, 20 gün burada komada kaldı. Doktorların teşhisiyle akciğer kanaması geçirdiği anlaşılan Cemre Can Çember için, Çorlu Devlet Hastanesi’nde bu servisin bulunmaması nedeniyle başka hastaneye sevk edilmek için hastane arayışı başladı.

TEKİRDAĞ ŞEHİR HASTANESİ’NDE 4 AY KALDI

Cemre Can Çember’in babası Kadir Çember, “Tekirdağ Şehir Hastanesi, yer yok diye kabul etmedi önce. Sonrasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın devreye girmesiyle Çorlu Devlet Hastanesi’nden Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Burada 10-15 gün çocuğum kaldı. Sonrasında hastanenin palyatif servisine alındı. Şehir Hastanesi’nin palyatif servisinde çocuğum 4 ay kaldı. Çocuğumun sağlığıyla ilgili pek bir gelişim olmadı. Bu 4 ay bize evde bakım için ders verdiler. Burada bir ara ağızdan beslemeye başlamışlardı, akciğerine su kaçmış. Tekrar yoğun bakıma aldılar. Göbekten mamayla beslenmeye yeniden başladı.

1 AYDAN BERİ DE EVDE

4 aylık sürecin ardından Tekirdağ Şehir Hastanesi yatağa mahkum, göbeğinden beslenen Cemre Can Çember’i evine gönderirken baba Kadir Çember, “1 aydan beri oğlum evde. Annesi bakıyor. Geçen hafta konuştum hastaneyle, ‘bayramdan sonra yer ayarlayıp tekrar bakacağız’ dediler. Şu an böylece beklemedeyiz. Çocuğumun sağlığı bakımından hiçbir gelişim yok. Annesi de ben de çok üzülüyoruz. Daha 17 yaşında bu çocuğun bir an önce tedavi olması lazım.” ifadelerini kullandı.

İMKANIM OLSA ÖZEL HASTANEYE GÖTÜRÜRÜM

Tekirdağ Şehir Hastanesi’ndeki tedavi sürecinden umduğunu bulamayan baba Cemre Can Çember, “Maddi ve manevi olarak zordayız. Ben demir doğrama ustasıyım. Yevmiye ile çalışıyorum. İmkanım olsaydı çocuğumu özel hastaneye götürürdüm. Olmadığı için böyle beklemedeyiz. Zaman geçiyor, çocuğum konuşamıyor bile. İyi bir hastane uzman doktorlar olursa, Cemre’nin tedavisinin daha hızlı olacağını biliyorum. Ama maalesef imkanımız yok. Kendimizi zar zor geçindiriyoruz. Tedavi için harcayacak paramız yok. Devletimizden ya da hayırseverlerden oğlumun tedavisi için destek bekliyoruz. Özellikle de devletimizin çocuğuma sahip çıkmasını istiyorum. Daha çok genç 17 yaşında. Bu yaşta yatağa mahkum kalmasın. İyileşip yaşıtları gibi ayağı kalkmasını istiyoruz.” diye yakındı.

DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN RİCA EDİYORUM

Bu arada oğluyla 7/24 ilgilenen, onun beslenmesini ve genel sağlığını evde takip eden anne Ayfer Çember ise, “Diyorlar ki Cerrahpaşa, Çapa gibi hastanelerde ya da Ankara Gata’da bu alanda uzman doktorlar varmış. Eğer bunlardan birinde tedavi görürse çocuğum tekrar eskisi gibi ayağı kalkabilir diyorlar. Ama imkanımız yok oralara götürmeye. Bize devletimiz yardımcı olsun. Devlet büyüklerimizden rica ediyorum. Cemre’yi iyi bir hastanede tedavi ettirmek istiyoruz. Bize yardımcı olsunlar.” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: FERYADA KULAK VERİN!

ÇOSB KAPAKLI DEVLET HASTANESİ İNŞAATINDA SONA GELİNDİ

GÖKSU’DAN BAŞKAN TAŞYASAN’A ANLAMLI HEDİYE

KALP HASTALIKLARINDA GİRİŞİMSEL YÖNTEMLER

LÖSEV’DEN LÖSEMİ VE KANSERLE MÜCADELE EDEN AİLELERE 50 BİN TL’LİK YARDIM ÇEKİ

ÇERKEZKÖYLÜLER DOĞA İLE KUCAKLAŞTI