Gündem

Gündem Haberleri

BU CANA NASIL KIYDIN?

BU CANA NASIL KIYDIN?

Kızılpınar’da insan canlısı mahallenin maskotu olan sokak köpeğini uyuduğu esnada domuzlar için çiftliğinde hazır beklettiği tüfekle vuran cani Aydın S. Jandarma tarafından gözaltına alındı.

Çerkezköy’de bir masumun canına tüfekle ateş ederek kıyan Aydın S. Jandarma tarafından gözaltına alındı. Karakola götürülen Aydın S., ifadesi alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çerkezköy’ün Kızılpınar Mahallesi’nde Sıvatlar Çeşmesi Mevkii Çiftlik Alanı’nda gündüz vakti uyuyan bir sokak köpeği Aydın S. adlı çiftlik sahiplerinden biri tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Aldın S.’nin domuzlar için çiftlikte bulundurduğu tüfekle ateş ederek öldürdüğü sokak köpeği can çekişirken, çevreden toplananlar kendisine tepki gösterdi. Tepkilere pişkinlikle karşılık veren Aydın S.’nin, ‘Bir köpek için bu kadar tepki niye” demesi ortamı iyice gererken, olaya jandarma el koydu. 

JANDARMA’DA İFADE DEĞİŞTİRDİKÇE DEĞİŞTİRDİ

Aydın S’yi gözaltına alan jandarma ekipleri, karakola götürdü. İfadesinde köpeği öldürme gerekçesi olarak önce ‘Bana saldırdı’ diyen Aydın S. jandarma ekiplerinin “O zaman hastaneye gidip rapor alalım” teklifi üzerine geri adım attı. Aydın S. bu kez de ‘Koyunlarıma saldırdı’ diyerek kendini savunurken, bir kez daha jandarma ekipleri ‘Saldırılan koyunlar nerede’ diye sordu. Üçüncü kez ifade değiştiren Aydın S, bu kez de iki üç ay önce iki koyununu bu köpeğin yediğini savundu. 

Jandarma ekipleri tarafından ifadesi alınan Aydın S, adliyeye sevk olurken, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

ASLAN BİR DAHA BU POZLARI VEREMEYECEK

Bu arada, sokak köpeğini her gün besleyen Nilay Öncül adlı vatandaş, adli sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Canice öldürülen köpekle bir çok kez fotoğraf çekilen ve selfie’leri bulunan Nilay Öncül, “O benim Aslan’ımdı. Adını Aslan koymuştuk. İnsan canlısı, güleryüzlü bir hayvandı. Kimseye da zararı yoktu. Bir köpek niye havlıyor diye öldürülür mü? Jandarma’ya önce bana saldırdı demiş, sonra hayvanlarıma saldırdı demiş. En sonunda birkaç ay önce iki koyunumu yedi demiş. Böyle bir şey kesinlikle yok. İki ay önce koyunları yediyse şimdi mi aklına geldi. Neredeydi o zaman. Söylediklerinin hepsi boş sözler. Niye havlıyor diye uyuyan köpeği domuz kurşunuyla öldürdü. Cezası neyse çekmesini istiyorum. Sonuna kadar da bu davanın takipçisi olacağım.”dedi.

Öte yandan Çerkezköylü hayvanseverler, yaşanan bu acı olayla ilgili adli süreci takip edeceklerini belirterek, Hayvan Hakları Kanunu’na göre sebepsiz yere bir hayvanın öldürülmesinin 6 ay ile 4 yıl arasında hapis cezası bulunduğunu hatırlattılar.

 

ASLAN Böyle öldürüldü



Anahtar Kelimeler: NASIL KIYDIN?

TEKİRDAĞ’DA SAHTE ZEYTİNYAĞI OPERASYONU: BİNLERCE LİTRE SAHTESİNİ ÜRETTİLER

TEKİRDAĞ’DA KAÇAKÇILIK VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR

TEKİRDAĞ’DA 34 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

MEVCUT KİRA UYGULAMASININ YÜRÜRLÜKTEN KALKMASI NASIL SONUÇLAR GETİRECEK?

BUĞDAY YÜKLÜ TRAKTÖR DEVRİLDİ, YOL BUĞDAY AMBARINA DÖNDÜ