Gündem

Gündem Haberleri

BU NASIL İHALE?

BU NASIL İHALE?

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy Otogarı`nın tuvaletleri için yapılan ihale hakkında suç duyurusu. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcılığı`na verdiği dilekçede "Bu ihalenin şaibeli o

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi`nin Çerkezköy Otogarı tuvalet ihalesi hakkında suç duyurusunda bulundu. İhaleye, Dernek olarak girdiklerini belirten Çetinkaya, kapalı zarf usulü ile yapılan ihalede 6 bin TL teklif ettiklerini hatırlatırken, 6001 TL`ye nasıl verildiğini merak ettiğini söyledi. 

ZARFTAN 1 TL FAZLA ÇIKTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ilginç bir ihale yaptı. Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Sakatlar Derneği Şubesi`nin de katıldığı Otogar tuvaletleri ihalesinde kapalı zarfta 1 TL fazla veren işi aldı. Dernek Başkanı Çetinkaya`da bu durum hakkında suç duyurusunda bulundu. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunan Çetinkaya şunları anlattı: " İhaleye açık arttırmayla başlandı 1.350 TL den 5.350 TL`ye kadar açık arttırma devam etti. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak?ın müdahalesi ile kapalı zarfa geçildi. Zarflar dağıtıldı herkes ayrı bir odada zarflara teklifler konuldu ve teslim edildi. İlk zarf açıldığında zarfın içinden 5.500 TL ile katılımcının teklifi okundu. Ama bizlere gösterilmedi ikinci zarftan derneğimizin teklifi okundu. 6,000 TL yine gösterilmedi. 3. Zarfta açıldı ve 6,001 TL gibi tuhaf bir teklif çıktı yine teklif bize gösterilmedi. Bu ihalenin şaibeli olduğunu düşünüyoruz ve bu ihaleye itiraz ettiğimizi bildiriyoruz."dedi.

İŞTE SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİ

TSD Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve Şube Sekreteri Şengül Civan`ın imzaladığı dilekçede şunlara yer verildi:

Türkiye Sakatlar Derneği ülkemizdeki en eski engelli derneklerinden biri olarak 59 yıldır çalışmalarını sürdürmektedir. İlk kez İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi?ndeki bir grup gönüllü akademisyenin ve engellinin girişimleriyle 1958 yılında `Felçliler Derneği` olarak kurulmuştur. 1960 yılına kadar bu isimle İstanbul Tıp Fakültesi ve İstanbul Valiliği?nin de desteğiyle alanında hizmet vermiştir.1960 yılında dernek, `Türkiye Sakatlar Derneği` ismini alarak çalışma ve etkinlik alanını genişletmiştir. 1963 yılında yaptığı hizmet ve etkinlikler dikkate alınarak dönemin Bakanlar Kurulu kararıyla `Kamu yararına dernek` statüsü kazanmıştır. (Ek 1). Bu tarihten itibaren taşıdığı statüye ve Tüzüğündeki temel amaçlara uygun olarak çalışmış ve giderek ülke geneline yayılan bir örgütlülük ağına ulaşmıştır. Bugün itibariyle 65 şube ve üç temsilcilik ile hemen hemen ülkemizin tamamına yakın bir alanda engellilerin sorunlarına çözüm bulunması, ihtiyaç sahiplerine destek verilmesi, hukuksal ve tıbbi konularda yardımcı olunması, rehabilitasyon, meslek edindirme gibi engellilerin günlük yaşama ve çalışma ortamına hazırlanmasına katkı verilmesi, eğitim gibi bir çok konuda faaliyetler yürütmektedir.

Derneğimizin temel olarak üye profili yoksul ve desteğe muhtaç kişilerden oluşmaktadır. Bu durum, doğal olarak derneğimizin çalışmaları gönüllülerin bağışları ve kamunun desteği ile yürütülmesini gerektirmektedir.

8 Yıldır Hizmet Veriyoruz

Çerkezköy şubesi olara 8 yıldan beri ilçemizdeki ve çevre ilçelerdeki engellilere ve ailelerine hizmet vermekteyiz. Kurulma amacımız ilçemizde ki engelli arkadaşlarımızın ve ailelerimizin hayatlarını kolaylaştırmak ve daha iyi yaşam alanları sağlayarak kendimizle ve çevremizle barışık hep beraber yaşayabileceğimiz alanlar yaratmaktır. Şu an 1470 üyeden oluşan bir şubeyiz. 

Dernek binamız 6 kattan oluşmaktadır. Binamızda tek bir merdiven bulunmaktadır. Her katında engelliler için faaliyet bulunmaktadır. En üst katında bulunan misafir hanede 7 engelli ve yakını bulunmaktadır. Mevcut belediye başkanı Ali Ertem tarafından işletmesi için derneğimize verilen otogar tuvaletlerini yedi yıldan beri işletiyoruz.

Bu tuvaletleri aylık 2.500 TL bağış makbuzu karşılığında çalıştırması için bir engelli ailemize verdik. Buradan gelen gelirle dernek gider faturalarını karşılamaktayız. Dernek binamızın 6 katlı olması nedeniyle gideri de bir o kadar fazla.

Seçime 1 ay kala ihale...

Tekirdağ büyükşehir olduktan sonra otogarların Büyükşehir`e devredildiğini daha sonra dernek olarak dilekçeyle başvurularak sözleşme yapmak istediğimizi belirttik. Bize şifahen verdikleri cevapta yüklenici firmayla devir işlemlerinin gerçekleşmediğini, yüklenici firmayı mahkemeye verdiklerini söylediler. Bizde buna istinaden mahkeme süresinin sona ermesini bekledik. Bu arada abone olmak için elektrik ve su aboneliğine başvuru yapmamızda mahkeme sürecinin devam ettiğini söylediler.

Sözleşme imzalamak için girişimlerde bulunduğumuzda ?siz kamu yararına çalışan derneksiniz? tuvaletler ihaleye çıkmaz dendi. Buna rağmen ihale açıldı. İhaleye davet edilmedik ve 3 gün kala komşulardan öğrendik. Evraklarımız eksiksiz bir şekilde tamamlayıp ihale için başvurumuzu yaptık.

İhale tarihi seçimlere bir ay kala olması manidardır. Otogardaki dükkânların yangından mal kaçırır gibi ihaleye çıkarılması ne kadar doğrudur.  Otogarın Tuvalet ihalesine derneğimizden hariç 2 kişi daha başvuru yapmış.

İhale süreci

İhaleye açık arttırmayla başlandı 1.350 TL den 5.350 TL`ye kadar açık arttırma devam etti. Daha sonra büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak?ın müdahalesi ile kapalı zarfa geçildi. Zarflar dağıtıldı herkes ayrı bir odada zarflara teklifler konuldu ve teslim edildi. ilk zarf açıldığında zarfın içinden 5.500 TL ile katılımcının teklifi okundu. Ama bizlere gösterilmedi ikinci zarftan derneğimizin teklifi okundu. 6,000 TL yine gösterilmedi. 3. Zarfta açıldı ve 6,001 TL gibi tuhaf bir teklif çıktı yine teklif bize gösterilmedi.

Bu ihalenin şaibeli olduğunu düşünüyoruz ve bu ihaleye itiraz ettiğimizi bildiriyoruz. Bu gelirin elimizden alınmasıyla dernek faturalarının nasıl ödeyeceğimizin kaygısına düştük. Hem dernek geliri kesildi hem de engelli bir ailenin geliri kesildi.

 



Anahtar Kelimeler:

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ YENİLDİ: KIRKPINAR’DA YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU

MİLLİ TAKIM MAÇINDA ADIM ATILACAK YER KALMADI

5 ATM’Yİ SOYMAK İSTEYEN HIRSIZ: PİŞMANIM

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI