BU KEZ MERKÜR TUTULMASINI GÖRÜNTÜLEDİLER

BU KEZ MERKÜR TUTULMASINI GÖRÜNTÜLEDİLER

Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Huma astronomi topluluğu dün gece yaşanan ve tüm uzay bilimcilerinin gözlerini çevirdiği Merkür tutulmasını yeni teleskoplarıyla görüntüledi.

Geçtiğimiz günlerde Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından hediye edilen teleskop sayesinde Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi, Huma astronomi topluluğu da dün gece 15.00`dan itibaren tüm uzay bilimcileri gibi dikkatlerini Merkür tutulmasına çevirdi. TÜBİTAK`ın canlı yayınladığı her 100 yılda sadece 13 kez meydana gelen Merkür tutulmasını, Huma Astronomi topluluğu öğrencileri de görüntüledi.

100 YILDA 13 KEZ GERÇEKLEŞİYOR

Yüzyılda toplam 13 defa gerçekleşen Merkür tutulması dün gece yaşandı. Tutulmayı TÜBİTAK canlı olarak yayınlarken Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi, Huma Astronomi Topluluğu öğrencileri de görüntüledi. 11 Kasım gecesi saat 15.30`da Uzay`daki gezegenlerden Merkür`ün Güneş ile dünya arasına girdiği anı görüntüleyen Huma Astronomi Topluluğu öğrencileri geçtiğimiz günlerde Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından hediye edilen 15 bin kat büyütme özelliğine sahip teleskopu kullandı. Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Huma Astronomi Topluluğu geçen ay yeni teleskopları ile Safaalan`da düzenlenen `2. Astronomi ve Uzay Gözlemi` etkinliğiyle Ay`ı görüntülemişti.

Merkür tutulmasının bir sonrakinin 13 Kasım 2032 yılında olması bekleniyor.

 



Anahtar Kelimeler:

TCG-AKIN TEKİRDAĞ’DA VATANDAŞLARA KAPILARINI AÇTI

MÜJGAN VE SERKAN KARAGÖZ ÇİFTİNİN YAPIMINI ÜSTELNDİĞİ CAMİ İNŞAATI BAŞLADI

MARKALI 5 ÇİFT AYAKKABI ÇALDILAR

TEKİRDAĞ’DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

DENİZ YATAĞINDA UYKUYA DALDI, 2 MİL ÖTEDE GÖRENLER ŞAŞIRDI