BİR YILDA 115 SEVİMLİ HAYVAN SAHİPLENDİRİLDİ

BİR YILDA 115 SEVİMLİ HAYVAN SAHİPLENDİRİLDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 2022 yılı faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

2022 yılı içinde Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 115 sokak hayvanının sahiplendirildiğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2022 yılı içinde sevimli hayvanların beslenmeleri için toplam 14 bin 925 kilogram kuru mama kullanıldığını kaydetti.

Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 2022 yılı faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ekiplerimiz 1 yılda toplam 2 bin 251 sokak hayvanını Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimize getirip, bakım ve tedavilerini gerçekleştirerek alındıkları noktalara geri bıraktı. Bu süreçte 848 sokak hayvanımızın kısırlaştırma işlemleri de merkezimizde yapıldı” dedi.

156 SOKAK HAYVANINA KUDUZ AŞISI YAPILDI

2022 yılı için de Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden 115 sevimli hayvanın sahiplendirildiğini sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “112 sokak hayvanımıza merkezimizde cerrahi müdahalede bulunuldu. 848 sokak hayvanının işaretlemesi yapıldı ve bin 156 sokak hayvanına da kuduz aşısı yapıldı” ifadelerini kullandı.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce sevimli hayvanlar için kentin çeşitli yerlerinde besleme noktaları oluşturulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ekiplerimiz periyodik olarak sevimli dostlarımızın beslenmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. 2022 yılı içinde sevimli dostlarımızın beslenmeleri için toplam 14 bin 925 kilogram kuru mama kullanıldı” diye konuştu.

BİN 422 NOKTADA İLAÇLAMA YAPILDI

Kentin içerisinde bulunan kamu kurumları, ibadethaneler ve çeşitli noktalarda dezenfeksiyon çalışmalarının 2022 yılında da periyodik olarak sürdürüldüğünü kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından bin 422 noktada larva ve uçkun ile mücadele kapsamında ilaçlama yapıldı” dedi.



TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

ERGENE’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI

ÇORLUSPOR 1947’DE YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI YAPTI

BARİYERLERE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI